Takaisin taidelistaukseen

ThijsBiersteker:Gasp

Näkymättömillä ilmansaasteilla on syvä vaikutus niin ihmisten terveyteen kuin ympäristöön. Thijs Bierstekerin Tiilikello x Polestar -taidetilaan rakentuva puhutteleva installaatio Gasp käyttää reaaliaikaista ilmansaastedataa havainnollistaakseen PM2.5- ja sitä pienempien hiukkasten esiintymisen. Suurennuslasin tapaan se laajentaa ilmansaastepartikkelit 4000-kertaisiksi, suurentaen ne 2,5 mikrometristä kymmeneen millimetriin. Teos koostuu veteen putoavista lumoavista öljypisaroista, jotka edustavat ilmassa leijuvia pienhiukkasia. Pisaroiden määrä muuttuu jatkuvasti senhetkisten ilmasaastetasojen perusteella, havainnollistaen niiden jatkuvaa muutosta.

Thijs Biersteker luo oivaltavia taideinstallaatioita tulevaisuuden ekologisista haasteista. Yhteistyössä maailman johtavien tieteilijöiden ja insituutioiden kanssa, hän kääntää ilmastodataa taideteoksiksi, jotka tekevät lähestyvistä valtavista haasteista ymmärrettäviä ja samaistuttavia.

Bierstekerin teokset ovat olleet esillä museoissa ja gallerioissa ympäri maailman, ja taiteilijalle on myönnetty digitaalisen taiteen arvostettu Lumen Prize. Tuottaakseen teoksiaan kestävästi ja kiertotalouden periaatteisiin sitoutuen, Biersteker perusti Woven Studion, jossa päästölaskelmat ja kierrätettävyys on sisällytetty jokaisen taideteoksen materiaalipassiin.

www.thijsbiersteker.com
www.wovenstudio.io