⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL
Takaisin taidelistaukseen

SuvilahtiDIY:DIYYesterdayGoneTomorrow!

“Suvilahdessa on hauska skeitata – Minun mielestäni Helsingin Suvilahden skeittiparkkia ei pitäisi poistaa muiden rakennusten takia, koska siellä on hauska skeitata kavereiden kanssa ja sen on lähellä. Jos Suvilahden skeittiparkki poistettaisiin, kestäisi aikansa tehdä uusi skeittiparkki. Käyn Suvilahden skeittiparkissa kavereiden kansa kesäisin melkein joka päivä.”Iivari Salo, 11 vuotta, Helsinki.

Parhaimmillaan skeittaus tapahtuu hetkissä, joista harvemmin jää todisteita virallisiin rekistereihin. Tehtyjä maaleja ei skeittauksessa kirjata ylös, mutta valokuva voi vangita vastaavan hetken. Kesäiltaiset sessarit kavereiden kanssa, joissa haastetaan itseä ja toisia hyvässä hengessä. Joskus temppujen tekeminen vie aikaa ja yhtä kuvaa varten on voitu yrittää temppua tunti tai parhaimmillaan vain muutama yritys.

Suvilahti DIY elää näistä hetkistä, tapahtumista ja sessareista, joissa saatetaan olla pienellä porukalla tai suuren yleisön edessä. Lopulta onnistunut temppu on yhtä kertaluonteinen kokemus, mutta joskus skeittaajan liike tallentuu ikoniseksi muistoksi hetkestä, kun kaikki vihdoin osui kohdalleen, ja skeittaaja tuli alas laudalle korkeasta kaaresta.

Suvilahti DIY on nyt enemmän kuin vain purku-uhan alla. Kaupungin puolelta purkamisesta ollaan jo pitkälti päätetty. Mitä sitten käy? Tuhansia ilmaisia työtunteja ja sponsorirahoina kerätyt satojen tuhansien betonimassat jäävät purkukoneiden alle. On vielä kysymysmerkki miten tämä tullaan korvaamaan. Jos emme voi pelastaa Suvilahden parkkia, pelastetaan edes sen henki. #SAVESUVILAHTIDIY

Kaikki näyttelyn taideteokset ovat myynnissä – Ota yhteyttä artisteihin suoraan Instagramin kautta – Teosten luovutukset Flow Festivalin jälkeen.

TAITEILIJAT

Iivari Salo 11 v. Instagram
Iivari aloitti taiteilijauransa alle kaksivuotiaana ja näytteli Teemu Nikin ohjaamassa 3 Simoa -elokuvassa (2012) lapsipääosan Paula Vesalan lapsena. Iivarin seuraava näyttelijäsuoritus on tulevassa Räkä ja Roiskis -lastenelokuvassa, joka nähdään elokuvateattereissa ensi vuonna. Näyttelijän pätkätöiden ohella Iivari harrastaa skeittausta, optimistijollailua, kiipeilyä ja lumilautailua. Suvilahti DIY -skedeparkin purkusuunnitelmat kirvoittivat Iivarin kirjoittamaan aiheesta Helsingin Sanomiin mielipidekirjoituksen, joka sai huomiota myös kaupungin päättäjien keskuudessa.

Olavi Salo 9 v. Instagram
Olavi on Suvilahti DIY:n vakiokävijöitä ja hän on aloittanut skeittauksen suurinpiirtein samaan aikaan kun kävelemisen. Olavi nähdään usein pumppailemassa jyrkistä kaarista tunnetussa Suvilahden poolissa. Taidetta Olavi on harrastanut satunnaisesti, ja hänen kansainvälisesti tunnetuin teoksensa on CAPiTA Navigator 158 (2020) -lumilaudan grafiikka. Olavi on myös innokas ympäristön suojelija ja mukana luokkakaveriensa kanssa yhdessä kehittämässään Moi- ympäristöjärjestössä.

Riikka Karmala Instagram
Skeittaaja ja digitaiteilija Riikka Karmala on yksi Suomen parhaista kaariskeittaajista naisten puolella ja oli mukana kiertämässä Chasing The Spot -projektin kanssa karsintakilpailuja Tokion 2020 olympialaisiin.

Oona Markkanen Instagram
Oona Markkanen on helsinkiläinen skeittaaja, valokuvaaja ja dokumentaristi. Markkanen on opiskellut sekä dokumentaarista elokuvaa että kuvajournalismia. Hän on kuvannut mm. Ines Särkän ohjaaman Suvilahdesta kertovan dokumentin Tehdään se yhdessä (2021) ja ohjannut skeittaavista naisista kertovan dokumenttielokuvan Toi mitä sä teit oli mahtavaa (2020).
www.oonamarkkanen.com

Samu Karvonen Instagram
Samu Karvonen on monessa sopassa keitetty skeittauksen ammattilainen, valokuvaaja sekä valmentaja. Hän on ollut rakentamassa ja kehittämässä Suvilahti DIY -skeittiparkkia sen alkuvuosista lähtien. Samu tunnetaan myös pitkästä urastaan Suomen Rullalautaliitossa kuin myös Suomen suurimman skeittitapahtuman HELriden toisena tuottajana.
www.samukarvonen.com

Mikko Kempas Instagram
Mikko Kempas on pitkän linjan suomalaisten skeittimedioiden sekatyömies – skeittaaja, graafikko ja valokuvaaja. Kempas on ollut mukana muun muassa Numero -lehdessä, Happy Hour Skateboardsissa ja sittemmin Hang Up -lehdessä. Kempas on valokuvannut skeittausta noin kymmenen vuoden ajan.
www.mikkokempas.com

Justus Hirvi Instagram
Justus Hirvi on valokuvaaja, salapoliisi, spottinikkari ja kaupunkiympäristön tutkija. Viimeisen 15 vuoden aikana Justus kuvannut mm. skeittausta maailmanlaajuisesti alan lehtiin ja brändeille.

Joni Kiiskilä Instagram
Joni Kiiskilä on rullalautailija ja kulttuurin edistäjä, Suvilahti DIY:n aktiivi sekä vankka puolustaja. Kiiskilä on kestävien arvojen rakentaja, joka on ollut mukana mm. Klapi Streetboardsissa, Laminassa ja kaupunkikuvan ennallistamisessa. Kiiskilä on valokuvannut filmille kaupunkiarkkitehtuuria viiden vuoden ajan.

Wilson Mäkelä Instagram
Wilson Mäkelä on pitkän linjan legendaarinen skeittaaja ja nouseva taiteilija. Ajankohtaisuus on vahvasti läsnä Wilsonin työskentelyssä. Taiteessa yhdistyvät hänen intohimonsa skeittaukseen ja musiikkiin. Hän inspiroituu urbaanista ympäristöstä ja tykkää työskennellä improvisoiden.

Keke Leppälä Instagram
Keke Leppälä on maailmalla paljon liikkunut ammattikuvaaja, joka on tuttu sekä lumilautailun että skeittauksen maailmasta. Näyttävät valaisut, kuvakulmat ja miljööt ovat Leppälän tavaramerkkejä skeittikuvauksessa. Suvilahdessa Keke tykkää kiivetä valotolppaan hakemaan kuvakulmat keskivertoa korkeammalta. Leppälä on toteuttanut useita skeittiaiheisia näyttelyitä maailmanlaajuisesti mm. vuosien 2018 ja 2019 Flow Festivalilla, ja on myös Suvilahti DIY -aktiivi.
www.kekeleppala.com