Flow Festivalin vapaaehtoishaku on auki

Flow Festivalin mahdollistamisessa on aina mukana mahtava porukka vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset toimivat erilaisissa tehtävissä ennen ja jälkeen festivaalin sekä sen aikana. Tehtäviä löytyy mm. siivous- ja kierrätystiimistä, aluepystytys- ja maisematitiimistä, cateringista, järjestyksenvalvonnasta, rannekkeenvaihdosta sekä muista asiakaspalvelutehtävistä. Tältä sivulta löydät tehtäväkohtaiset kuvaukset, luethan ne huolella ennen kuin täytät hakemuksen, jotta tiedät, millaisiin tehtäviin haet. Jos tulet valituksi vapaaehtoiseksi, saat vielä paljon lisää tietoa kesän aikana.

Vapaaehtoisuus Flow Festivalilla on palkatonta ja vastikkeetonta. Vapaaehtoiset tekevät joko kolme tai kaksi vapaaehtoisvuoroa riippuen siitä milloin vuorot ovat. Vapaaehtoisvuorot ovat keskimäärin 7 tunnin pituisia. Aamuvuorot ovat pääosin klo 6-18 välillä, ja iltavuorot klo 13-21 välillä. Vapaaehtoisena sinulle kuuluu kulkuoikeus festivaalille, Flow Festival -paita, lämmin ruoka vapaaehtoispäivinä sekä karonkka festivaalin jälkeen.

Flow Festival sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Koska vapaaehtoiset ovat tärkeä osa Flow Festivalin yhteisöllisyyttä, edellytämme, että myös vapaaehtoiset sitoutuvat näihin arvoihin. Pyydämme vapaaehtoisten sitoutuvan heille annettuihin vuoroihin.

Vapaaehtoishaku on auki, linkin hakemukseen löydät alta!

Linkki hakulomakkeeseen.

Terveisin,
Liisi Jukka
Vapaaehtois- ja seuratuottaja
volunteer@flowfestival.com
+358 40 660 9869

TEHTÄVÄKOHTAISET KUVAUKSET:

1. ALUEPYSTYTYS- JA PURKU (sisältää myös backstage-pystytyksen ja -purun)
2. ALUEMAISEMOINTI (sisältää myös viherrakennuksen ja kalustuksen)
3. SIIVOUS JA KIERRÄTYS
4. STAFF-CATERING
5. AKKREDITOINTI: GUEST, STAFF, VAPAAEHTOISET
6. JÄRJESTYKSENVALVONTA
7. RANNEKKEENVAIHTO
8. SUPERTIIMI
9. ASIAKASPALVELUTEHTÄVÄT

1. Aluepystytys ja -purku

Fyysiset tehtävät pitävät sisällään aitojen pystytystä, banderollien kiinnitystä aitoihin, kantamista, alueen kalustamista, siivousta ja esimerkiksi matotusta. Tehtävät vaihtelevat sen mukaan, missä vaiheessa pystytystä tai purkua vuorot ovat. Tukevat kengät ja säänmukainen sekä mukava vaatetus, joka saa likaantua, ovat tehtävissä ehdottomia.

2. Aluemaisemointi

Aluemaisemointi sisältää festivaalialueen maisemahoito-, kalustus- ja viherrakennustehtävät. Fyysiset tehtävät koostuvat muun muassa erilaisten alueiden kalustuksesta, viher- ja kulkualueiden siistimis- ja huoltotehtävistä sekä puutarhatöistä kuten kasvien käsittelystä. Tehtävät vaihtelevat päivästä toiseen, varaudu myös raskaisiin ja likaisiin tehtäviin. Tukevat kengät ja säänmukainen sekä mukava vaatetus, joka saa likaantua, ovat tehtävissä ehdottomia.

3. Siivous ja kierrätys

Siivous- ja kierrätystiimissä pääsee tekemään monipuolisia tehtäviä festivaalialueen puhtaanapitoon liittyen. Yleisin tehtävä kaikissa vuoroissa on roskien kerääminen ja lajittelu. Kierrättäminen on Flow Festivalille tärkeää, ja siksi kiinnostus ympäristötyötä kohtaan on plussaa. Siivouksen tehtävät vaihtelevat sen mukaan ovatko vuorosi ennen festivaalia, sen aikana vai jälkeen. Vapaaehtoiset eivät siivoa festivaalin aikana asiakasvessoja.

4. Staff catering

Staff cateringin iloinen porukka on ensisijaisen tärkeässä asemassa ylläpitämässä hyvää fiilistä kaikkien työntekijöiden ja vapaaehtoisten tauoilla. Lounaalla ja päivällisellä otetaan ruokailijat vastaan ja huolehditaan ruokapisteen siisteydestä. Staff-cateringissa on tarjolla mm. pientä purtavaa, voileipiä, juomia ja kahvia ja näistä huolehtiminen kuuluu tehtäviin. Tässä hommassa on hyötyä asiakaspalvelu- ja ravintola-alan kokemuksesta sekä hygieniapassista. Staff-cateringissa saattaa päästä myös leipomaan!

5. Akkreditointi: staff, guest, volunteer

Akkreditointi tarkoittaa vastaanottoa. Akkreditoinnissa vapaaehtoiset ovat ensimmäinen kontakti akkreditoinnin asiakkaille kuten kutsuvieraille. Staff- ja vapaaehtoisakkreditoinnissa huolehditaan pisteen vastaavien ohjeilla siitä, että jokaisella alueella työskentelevällä tai vapaaehtoiseksi tulevalla henkilöllä on oikeat kulkutunnisteet, passit, ruokaliput jne. Guest-akkreditoinnissa vastaanotat Flow Festivalin kutsuvieraita, esimerkiksi medioiden edustajia. Guest-akkreditoinnissa varmistetaan, että kaikki vieraat saavat oikeat kulkutunnisteet. Kaikissa akkreditointipisteissä on suureksi eduksi, jos sinulla on kokemusta asiakaspalvelu- tai akkreditointitehtävistä.

6. Järjestyksenvalvonta

Vapaaehtoiset järjestyksenvalvojat huolehtivat lähinnä kulunohjauksesta ja neuvovat festivaalikävijöitä alueella. Järjestyksenvalvonnasta vastaa Securitas, ja vapaaehtoisten järjestyksenvalvojien vastaavina toimii Securitaksen henkilökunta. Järjestyksenvalvonnan vapaaehtoisvuorot ovat festivaalin aikana.

7. Rannekkeenvaihto

Rannekkeenvaihtopisteillä asiakkaan lippu vaihdetaan oikeaan ranneketyyppiin, joita on useita erilaisia. Tarkkuus ja nopeus sekä asiakaspalveluasenne ja -kokemus ovat hommassa eduksi. Rannekkeenvaihtovapaaehtoisena osallistut Ticketmasterin järjestämään koulutukseen lipunlukijalaitteista ja lipputyypeistä. Rannekkeenvaihtovuorot ovat suurimmaksi osaksi festivaalin aikana.

8. Supertiimi

Supertiimi kutsutaan apuun sinne, missä apua tarvitaan. Tämän ryhmän vapaaehtoiset eivät ole ennen vapaaehtoisvuoroaan sidottuja mihinkään tiettyyn tehtävään, vaan heille määräytyy eri tehtäviä vuoronsa aikana. Jos esim. rannekkeenvaihdossa on kiire, voi supertiimiläinen olla koko vuoronsa auttamassa siellä, tai sitten vuoron aikana voi ehtiä pienempiin hommiin vaikka viiden eri tiimin avuksi. Jos pidät vaihtelusta ja sopeudut nopeasti uusiin tilanteisiin, voi supertiimi olla paikkasi.

9. Asiakaspalvelutehtävät

Asiakaspalvelutiimin tehtävät vaihtelevat sen mukaan ovatko vuorot ennen vai jälkeen festivaalin vai sen aikana. Ennen ja jälkeen festivaalia infotiimiläiset neuvovat festivaalialueella liikkuvia ja asioivia työntekijöitä sekä sidosryhmiä erityisesti poikkeuksellisiin liikennejärjestelyihin liittyen. Festivaalin aikana infotiimiläiset toimivat asiakaspalvelutehtävissä mm. festivaalin infopisteellä ja ohjaavat jonoja rannekkeenvaihdossa.
Flow Shopissa festivaalialueella myydään artistien fanituotteita ja Flow Festival -tuotteita. Vapaaehtoisten tehtävät sisältävät tuotteiden esillepanoa, asiakaspalvelua ja tuotteiden myyntiä. Kassa- ja asiakaspalvelukokemus ovat tehtävässä hyödyksi. Kielitaito sekä kokemus asiakaspalvelusta ja kassatyöskentelystä ovat eduksi.

Reipas asiakaspalveluasenne sekä oma-aloitteisuus ovat asiakaspalvelutehtävissä eduksi!