2007

Missä ja milloin? Helsinki, Suvilahti. Perjantaista sunnuntaihin 17.-19.8.2007
Kävijät: 12 500
Lavat: 3
Artistit: 36
Kohokohdat: Suvilahti tarjoili ennennäkemättömät ja jännittävät puitteet festivaalille. !!!-yhtye yllytti yleisön villiin tanssiin ja Bebel Gilberto hurmasi säteilevälllä olemuksellaan.
Verkkosivut: http://archive.flowfestival.com/2007/ (Huom! Arkistoiduilla sivuilla kaikki kuvat tai linkit eivät välttämättä toimi oikein.)

Historian neljäs Flow Festival järjestettiin ensimmäistä kertaa Suvilahdessa perjantaista sunnuntaihin 17.-19.8.2007 osana Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Kolmipäiväisellä festivaalilla lavoja oli kolme ja artisteja yli 30. Suvilahden ensimmäinen Flow muistetaan paitsi tiiviistä tunnelmasta ainutlaatuisella voimala-alueella myös entistä laajemmasta ja ajankohtaisesta ohjelmastaan. Flow Festivalin kohokohtia olivat lauantai-iltana yleisön hurjaan tanssiin tempaissut !!!– yhtye, pimenevän sunnuntai-illan säteilevällä olemuksellaan täyttänyt Bebel Gilberto, karismaattinen soul-legenda Terry Callier sekä aurinkoinen Jenny Wilson. Myös iltaklubin ohjelma kiinnosti yleisöä hyvin, ja vanhan voimalahallin täydellä tanssilattialla juhlittiin perjantaina ja lauantaina aina aamuneljään asti. Muita vuoden 2007 Flow-esiintyjiä olivat mm. CocoRosie, ESG, Architecture in Helsinki, Cut Chemist, Carl Craig, Jaakko Eino Kalevi, Luomo, Op:l Bastards, Pepé Deluxe, Eleonoora Rosenholm, Rättö & Lehtisalo, K-X-P, Tuomo ja Risto. Kaikki vuoden 2007 esiintyjät on listattu sivun lopussa.

Bebel Gilberton esitys oli yksi festivaalin kohokohdista.

Hajautetun vuoden 2006 festivaalin jälkeen Flow’n tekijätiimi päätti etsiä tapahtumalleen uuden paikan, jossa tapahtuma pystyisi jatkamaan päivästä yöhön, ja näin tarjota yleisölle kokonaisvaltaisempi festivaalielämys. Etsinnän tuloksena Flow’n uudeksi kodiksi valikoitui Suvilahden voimala-alue, jonka jälkiteollinen berliinimäinen tunnelma tuntui täydelliseltä napakympiltä. Suvilahden entisellä voimala-alueella ei vielä ollut ennen 2007 Flow’ta järjestetty isoja tapahtumia eikä se ollut vielä kokonaisuudessaan kaupunkilaisille avointa tilaa, mutta kaupunki oli jo kaavaillut alueelle Kaapelitehtaan kaltaista kulttuurikeskusta. Vielä rakentamattomana seutuna Suvilahti tarjosi oivalliset puitteet päiväohjelmalle. Asuinrakennuksista syrjäisempi sijanti mahdollisti musiikin soiton ulkosalla myös elokuun pimentyvissä myöhäisilloissa. Lisäksi alue oli erinomaisten kulkuyhteyksien varrella.

Vuonna 2007 festivaalialue rakennettiin kaasukellojen ja Kattilahallin väliselle tunnelmalliselle piha-alueelle, ja iltaklubit järjestettiin vanhan höyryvoimalan näyttävässä Kattilahallissa, joka Flow’ssa tunnetaan myös Voimala-nimellä. Arkkitehtuuriltaan kansainvälisestikin merkittävä höyryvoimala oli valmistuessaan 1909 Helsingin ensimmäinen voimalaitos, ja sen rakentaminen oli yksi merkittävimmistä rakennusprojekteista 1900-luvun alun Helsingissä. Laitos lopetti toimintansa vuonna 1974.

Uusi tapahtuma-alue mahdollisti festivaalin järjestämisen sekä ulko- että sisätiloissa päivästä myöhäiseen yöhön asti.

Piha-alueen kahden lavan ja Kattilahallin klubitilan lisäksi festivaalialueella oli Kuurnan ja Catering M.A.T:in järjestämiä ravintolapalveluja kolmessa pisteessä sekä runsaasti baareja.

Kasvanut suosio pääsi yllättämään järjestäjät ja festivaalialueen porteille, lipunmyyntiin, tiskeille ja muihin toimintoihin muodostui perjantaina jonoja. Jo festivaalilauantaille palkattiin kuitenkin lisää henkilökuntaa sekä wc-alueiden määrää lisättiin, mikä sujuvoitti festivaaliyleisön juhlintaa. Kasvukivuista selviydyttiin ja saadun palautteen ja opitun perusteella festivaalia lähdettiin kehittämään tarmokkaasti kohti seuraavaa vuotta.

Sanottua:

«Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä tänä viikonlopuna jo neljättä kertaa järjestettävä Flow-musiikkifestivaali on kunnostautunut alusta asti tuomalla maahan muusikkoja, joita ei Suomessa ole koskaan aikaisemmin nähty. Tämän vuoden festivaalin suurin kulttuuriteko oli chicagolaisen laulaja-lauluntekijä Terry Callierin ensiesittely suomalaisyleisölle.»
– Turun Sanomat

 

«Helsingin Flow-festivaalin ohjelmisto hipoi täydellisyyttä.»
– Ilkka

Kuvat: © Vilhelm Sjöström, Sami Heiskanen, Jussi Hellsten ja Miika Saksi.

Jatka vuoden 2007 muistelua täällä:

Katso kuvat: Katso kuvia 2007 vuoden Flow Festivalilta

Selaa arkistonettisivuja:
http://archive.flowfestival.com/2007/
Huomaathan, että arkistoiduilla vanhoilla sivuilla kaikki linkit tai kuvat eivät välttämättä toimi oikein.

Flow Festival 2007 -esiintyjät aakkosjärjestyksessä:

!!!
Architecture in Helsinki
ASS (Andreas Söderström Solo)
Bebel Gilberto
Carl Craig
CocoRosie
Cosmo Baker/The Rub
Cut Chemist
Eleanoora Rosenholm
ESG
Gilles Peterson
hannulelauri
Jaakko Eino Kalevi
Jenny Wilson
Jori Hulkkonen
K-X-P
Katusea Soundsystem
Klubin DJ, lauantai
Klubin DJ, perjantai
Korpi Ensemble
Luomo
Mathew Jonson
Nicole Willis & The Soul Investigators
Op:l Bastards
Pepe Deluxé
Pooma
Quiet Village (2 settiä)
Risto
Rättö ja Lehtisalo
Samae Koskinen
Shogun Kunitoki
Terry Callier
The Five Corners Quintet, Jukka Eskola, The Stance Brothers, Timo Lassy, DJ Antti Eerikäinen
The Valkyrians
Tiefschwarz
Tuomo

Visuaalit:
Amoamiamo
Beige/Harmaa
Jugi Kaartinen
Klaustrofobia
Lumiere Bros
Markus Pasula
Random Doctors
VisualSysteemi
XPLOITEC