Saavutettavuus

Olemme konsultoineet asiantuntijayritys Riesa Consultativea tapahtuman esteettömyydestä ja pyrkineet parantamaan esteettömyyttä yrityksen ohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi pyrimme edistämään tapahtuman kokonaisvaltaista saavutettavuutta kiinnittämällä erityistä huomiota turvallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Alta löydät yleisempiä asioita tapahtuman saavutettavuuteen liittyen. Jos tarvitset lisätietoa Flow’n saavutettavuudesta ja estettömyydestä, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen office@flowfestival.com.

FESTIVAALIALUEEN ESTEETTÖMYYS

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa. Alue on suurilta osin asfaltoitu ja kulkemisympäristönä tasainen ja kova. Alueella on kuitenkin myös korokkeita ja soraisia kohtia, joita olemme pyrkineet tasoittamaan. Koko festivaalialue on suunniteltu niin, että kaikille esiintymispaikoille ja ravintola-alueille pääsee kulkemaan pyörätuolilla. Main Stagella ja Red Arena by Lapin Kulta Purella on erillinen pyörätuolikoroke.

Gold Arealle on esteetön kulku Resident Advisor Front Yardin läpi. Järjestyksenvalvojat auttavat tarvittaessa kulkemisessa Gold Arealle. Gold Arealla on lisäksi esteetön WC.

Kaikki esteettömät kulkureitit ja palvelut on merkitty esteettömyyssymbolin avulla:

Flow’n tapahtuma-alue on kalustettu väljästi. Kalusteiden ääreen pääsee myös apuvälineiden kanssa. Kulkureitit ovat mahdollisimman tasaisia ja kovia säästä riippumatta. Kynnykset ja selkeät korkeuserot on merkitty kontrastilla tai maalaamalla, tai ne on luiskattu.

AVUSTAJAT, TULKIT, OPPAAT, AVUSTAJAKOIRAT

Apuvälinettä käyttävä tai avustaajaa tarvitseva henkilö ostaa tapahtumaan tavallisen lipun. Avustaja pääsee aina veloituksetta tapahtumaan avustettavan kanssa. Avustaja ei tarvitse omaa erillistä ranneketta tai lippua. Emme edellytä erillistä korttia tai todistusta vammaisuudesta. EU:n vammaiskortin näyttäminen voi kuitenkin helpottaa asiointia portilla, jos vamma ei ole näkyvä. Avustajakäytäntö koskee myös tulkkeja, avustajakoiria ja oppaita.

SAAPUMINEN

Flow Festivalin festivaalialue sijaitsee Suvilahdessa, lähellä Helsingin keskustaa. Alueen katuosoite on Parrukatu, 00540 Helsinki. Tapahtuma-alueen läheisyyteen pääsee julkisilla kulkuvälineillä.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ja asemat ovat:
Metro – Sörnäinen ja Kalasatama
Bussit – Suvilahti ja Sörnäinen (M)
Raitiovaunu – Sörnäinen (M), Lintulahti, Helsinginkatu ja Kaarlenkatu

Festivaalialue sijaitsee HSL:n AB-vyöhykkeellä. Huomaathan, että HSL:n matkalippua ei voi ostaa pelkälle A-vyöhykkeelle vaan tarvitset joko AB-; ABC- tai ABCD-lipun saapuessasi festivaalille joukkoliikenteellä. Lue lisää vyöhykkeistä täältä: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat/hsl-alue-ja-vyohykkeet.

Lisätietoa lippujen hinnoista ja ostamisesta löydät täältä: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat.

Tarkempaa tietoa julkisista kulkuneuvoista ja reitit lähtöpisteestä Suvilahteen löydät HSL:n Reittioppaasta: https://reittiopas.hsl.fi/etusivu.

Lisätietoja julkisten kulkuvälineiden esteettömyydestä löydät täältä: https://www.hsl.fi/matkustaminen/esteettomyys.

Tapahtuma-alueen lähettyvillä ei valitettavasti ole pysäköintimahdollisuutta. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee Flow’n infopisteen läheisyydessä. Huomaathan, että saattoliikenteen pysähtymispaikka ei ole taksitolppa, mutta invataksin voi tilata osoitteeseen Parrukuja. Invataksit pääsevät ajamaan pisteelle Hanasaarenkadun kautta, jossa järjestyksenvalvojat opastavat autoja.

ESTEETÖN RANNEKKEENVAIHTO

Suvilahden rannekkeenvaihtopisteellä on esteettömyyssymbolilla merkitty erillinen madallettu palvelutiski. Alue tällä kaistalla on kiinteä ja tasainen. Reitti kaistalla on yhden (1) metrin levyinen. Lisäksi festivaalialueen pääportilla on tasainen ja merkitty esteetön kaista. Tämä kaista sijaitsee vasemmalla, pikakaistan vieressä. Helsingin keskustassa sijaitseva rannekkeenvaihtopiste ei ole esteetön.

KUULEMISYMPÄRISTÖ

Valitettavasti Flow ei ole kuulemisympäristöltään esteetön, sillä tapahtumassa ei ole teltoissa induktiosilmukkaa.

ESTEETTÖMÄT WC:T

Alueella on lukuisia bajamaja-tyyppisiä esteettömiä WC:itä sekä yksi esteetön WC sisätiloissa Kattilahallissa, The Other Sound -lavan yhteydessä. Esteettömät WC:t on merkitty esteettömyyssymbolilla.

Flow Festivalilla on käytössä Vessapassi. Vessapassin haltijalla on oikeus päästä esimerkiksi esteettömään WC:hen tai yleisiin WC-tiloihin ilman jonottamista. Vessapassin tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi suolistosairauksia sairastavien festivaalikokemusta. Otathan Vessapassin haltijat huomioon asioidessasi Flow Festivalin WC-tiloissa!

ESTEETTÖMYYSYHTEYSHENKILÖ

Flow Festivalin esteettömyysyhteyshenkilö on tuotantopäällikkö Katariina Uusitupa, katariina@flowfestival.com

YHDENVERTAISUUS

Flow Festival on sitoutunut tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteisiin. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista häirintää tai syrjintää alueella. Edellytämme koko henkilökunnalta sekä kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista samoihin arvoihin. Mikäli kohtaat itse tai todistat häirintää tai syrjintää, raportoithan asiasta välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai infoon. Järjestyksenvalvojat tunnistat keltaisista ja oransseista huomioliiveistä.

TURVALLISUUS

Flow on tunnettu turvallisena festivaalina, mutta tiedostamme haasteet, jotka liittyvät suuren yleisötapahtuman turvallisuuteen. Yhdessä festivaaliyleisön, alihankkijoiden ja muiden festivaalin sidosryhmien kanssa pyrimme luomaan tapahtuman, johon jokaisen on turvallista osallistua ja jossa jokaisella on hyvä olla. Alueen turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta vastaa Securitas Oy.

TERVEYSTURVALLISUUS

Kiinnitämme erityistä huomiota asiakkaiden ja henkilökuntamme terveysturvallisuuteen festivaalilla. Olemme sitoutuneet noudattamaan ajankohtaisia vironomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n ohjeistuksia. Festivaalialueelle on lisätty useita käsienpesupisteitä, joista jokaiselta löytyy saippuaa ja käsidesiä. Kasvomaskeja on saatavilla veloituksetta info-pisteeltä. Henkilökunta ja ravintolat on ohjeistettu noudattamaan yhteisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia. Osallistuthan Flow Festivalille vain terveenä!

KULKUREITIT JA MAHDOLLISET VAARATILANTEET

Tapahtuma-alueen kulkureitit ovat avoimia ja alue on väljä. Pidämme huolen, ettei pullonkauloja muodostu. Tarkkailemme järjestyksenvalvonnan kanssa tilannetta jatkuvasti, ja teemme tarvittaessa muutoksia alueeseen ja käytäntöihin. Olemme varautuneet monenlaisiin mahdollisiin vaaratilanteisiin ja tiedotamme yleisöä toimintaohjeista tarvittaessa lavojen screenien teksteillä, lavajuonnoilla, Flow’n mobiilisovelluksen kautta ja somekanavissa. Jos havaitset Flow’ssa turvallisuuspuutteita, pyydämme ilmoittamaan niistä matalalla kynnyksellä lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai office@flowfestival.com osoitteeseen.

KYSYMYKSET, MUUT ONGELMATILANTEET JA ENSIAPU

Tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa, kuten esimerkiksi ahdistavaa tai epäsopivaa käytöstä kokiessa tai nähdessä, voit kääntyä lähimmän järjestyksenvalvojan puoleen. Keltaliivisten järjestyksenvalvojien puoleen voi kääntyä kaikissa tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa. Voit myös tarvittaessa hakeutua päälavan oikealla puolella sijaitsevaan ensiapupisteeseen. Ensiapupisteellä päivystävät Suomen Punaisen Ristin ensiaputyöntekijät ovat koulutettuja vastaamaan monenlaisiin tilanteisiin ja antavat tarvittaessa myös henkistä ensiapua. Lisäksi SPR:n ensihoidon työntekijät ja SPR:n ennaltatehkäisevän päihdehuollon työntekijät kiertävät alueella. Tunnistat heidät SPR:n punaisista asuista. Alueella auttavat myös Flow’n infon vapaaehtoiset, jotka tunnistat vaaleanpunaisista info-huomioliiveistä. Heiltä voit kysyä kaikesta festivaalia koskevasta. He jakavat myös korvatulppia ja kasvomaskeja.

Jos tarvitset lisätietoa Flow’n saavutettavuudesta ja estettömyydestä, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen office@flowfestival.com.

Tervetuloa Flow’hun!