Festivaalialue

Flow Festival sykkii elämää Suvilahden vanhalla voimalaitosalueella, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tehdasympäristöön on luotu upeat puitteet valaistuksella, designilla, somistuksilla ja uusimmalla tapahtumatekniikalla. Viihtyisä alue tarjoaa paljon koettavaa ja ihmeteltävää – unohtamatta monipuolisia palveluita sekä lukuisia levähdys- ja istumapaikkoja.

Flow Festival täyttää Suvilahden festivaalialueen yhdellätoista ainutlaatuisella esiintymispaikalla. Flow’n massiiviset ulko- ja telttalavat pitävät sisällään innostavia ja sykähdyttäviä spektaakkeleita kun taas intiimit sisä- ja ulkolavat tarjoilevat yleisölleen tunnelmallisia ja mieleenpainuvia hetkiä. Suurimman lavan, Main Stagen, edustalle mahtuu koko festivaalikansa, kun pienimmillä lavoilla, joiden yleisöissä on tilaa muutamalle sadalle henkilölle, pääsee nauttimaan intiimimmästä festivaalitunnelmasta. Tutustu vuoden 2022 lavoihin tarkemmin alla.

Main Stage

Kaikki tiet vievät päälavalle, joka nousee keskelle festivaalialuetta. Flow’n katseita vangitseva Main Stage sijaitsee keskeisellä paikalla festivaalialueen sydämessä, ja on täten sopivan kulkumatkan päässä sekä hyvällä näköetäisyydellä lähes miltä puolelta festivaalialuetta tahansa. Main Stagella on myös poikkeuksellisen suurikokoinen videoscreentotetutus, joka on fyysisisltä mitoiltaan 57 m x 8,4 m. Flow’n klassisella ulkolavalla on vuosien varrella nähty musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä ja koettu unohtumattomia Flow-elämyksiä.

Red Arena

Flow Festivalilla 2016 ensi kertaa nähty jättimäinen, lähes viisitoistatuhatta henkilöä vetävä esiintymisteltta on yksi festivaalialueen kiintopisteistä. Kayam-valmistajan jopa 20 metriin nouseva lippulaivateltan sisällä oleva lavarakenne on kokoluokaltaan festivaalin päälavaa vastaava.

Balloon 360°

Balloon 360° on Flow Festivalin ainutlaatuinen ja rakastettu maamerkki. Lava syntyi kymmenen vuotta sitten kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tuloksena ja on sittemmin muodostunut yhdeksi Flow Festivalin tunnetuimmista yksityiskohdista. Persoonallinen, pallokattoinen lava on ulkomuotonsakin puolesta kuin oma planeettansa, jolla tunnelma on aina lumoavan virittynyt ja intiimi. Pyöreän lavan ympärille levittäytyvä katsomo takaa yleisölle immersiivisen keikkakokemuksen. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta katsomot täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen paikan pallolavan suosituimmilta keikoilta Balloon alueelta.

Black Tent

Tiiviissä ja tunnelmallisessa Black Tentissä on tunnetusti aina fiilis katossa, ja tänäkin vuonna mustan teltan lavalla nähdään ajankohtaisimpia artisteja sekä Suomesta että ulkomailta. Näyttävä miljöö kutsuu festivaalikävijän sukeltamaan sisään ja nauttimaan loistavasta tunnelmasta. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta teltan täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen aitiopaikan festivaalin menevimmiltä keikoilta.

The Other Sound

Vanha voimalaitos on Suvilahden rakennuksista suurin. Yli tuhannen neliön avara ja tunnelmallinen sali on pyhitetty The Other Sound -ohjelmakokonaisuudelle, joka keskittyy kokeellisen musiikin aarteisiin. The Other Sound -ohjelmassa kuullaan rajoja rikkovia ja kokeellisia äänimaisemia niin elektronisen, klassisen kuin jazz-musiikinkin muodossa sekä koetaan performatiivisia poikkitaiteellisia esityksiä.

Resident Advisor Front Yard

Vuonna 2017 ensi kertaa nähty Resident Advisor Front Yard tuo kansainvälisen klubimusiikin tähdet vehreälle konttialueelle, joka tarjoaa reilusti tilaa nauttia elektronisen musiikin huippunimistä. Front Yardilla bileet rajautuvat lukuisien merikonttien keskelle ja upea vaijerikate valoineen vie lavan uusiin ulottuvuuksiin. Front Yardilla juhlat eivät taukoa lainkaan, vaan bileet jatkuvat saumattomasti alusta loppuun saakka.

Red Garden

Vuoden 2017 Flow Festivalilla esitelty Red Garden on Flow Festivalin kiihkeästi sykkivä sydän – kaikille avoin synerginen tila, jossa ihmiset, musiikki ja kollektiivinen kokemus kohtaavat. Se on yhteisöllinen yöelämän biittien puutarha, diversinen kasvu-alusta, jossa jokaisella on vapaus puhjeta tulipunaiseen kukkaan.

Backyard

Flow Festivalin viihtyisä takapiha, Backyard, on Suvilahden voimala-alueen vehreä keidas, joka tunnetaan erityisen hyväntuulisesta tunnelmastaan. Flow Festivalin legendaarinen takapiha tarjoaa tänä vuonna monipuolisen kattauksen housen, discon ja soulin maailmasta ammentavaa DJ-musiikkia sekä vaikutteita muun muassa Etelä-Amerikan ja Afrikan eri osista.

Champagne Bar & Lounge

Kuplivaan festivaalitunnelmaan pääsee virittäytymään jälleen suositussa, Balloon 360° -alueelta löytyvässä Lansonin Champagne Bar & Loungessa. Kuohuvan lisäksi yleisö pääsee nauttimaan taidokkaiden DJ:den soittamasta monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Istahda hetkeksi ja nauti kuplivasta tunnelmasta!