⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL

Kartta&Festivaalialue

Flow Festival sykkii elämää Suvilahden vanhalla voimalaitosalueella, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tehdasympäristöön on luotu upeat puitteet valaistuksella, designilla, somistuksilla ja uusimmalla tapahtumatekniikalla. Viihtyisä alue tarjoaa paljon koettavaa ja ihmeteltävää – unohtamatta monipuolisia palveluita sekä lukuisia levähdys- ja istumapaikkoja. Flow Festivalin aluekartasta löydät esiintymislavat, ravintolat ja baarit sekä vesipisteet, wc-alueet, wifi-pisteet ja muut tärkeät sijainnit. Tutustu karttaan alla tai lataa se pdf:nä täältä. Voit myös tarkastella interaktiivista karttaa  mobiilisovelluksessamme, jonka voit ladata App Storesta tai Google Play-kaupasta.

Flow Festival täyttää Suvilahden festivaalialueen yhdellätoista ainutlaatuisella esiintymispaikalla. Flow’n massiiviset ulko- ja telttalavat pitävät sisällään innostavia ja sykähdyttäviä spektaakkeleita kun taas intiimit sisä- ja ulkolavat tarjoilevat yleisölleen tunnelmallisia ja mieleenpainuvia hetkiä. Suurimman lavan, Main Stagen, edustalle mahtuu koko festivaalikansa, kun pienimmillä lavoilla, joiden yleisöissä on tilaa muutamalle sadalle henkilölle, pääsee nauttimaan intiimimmästä festivaalitunnelmasta. Tutustu lavoihin tarkemmin alla.

Main Stage

Kaikki tiet vievät päälavalle, joka nousee keskelle festivaalialuetta. Flow’n katseita vangitseva Main Stage sijaitsee keskeisellä paikalla festivaalialueen sydämessä, ja on täten sopivan kulkumatkan päässä sekä hyvällä näköetäisyydellä lähes miltä puolelta festivaalialuetta tahansa. Flow’n klassisella ulkolavalla on vuosien varrella nähty musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä ja koettu unohtamattomia Flow-elämyksiä.

Lapin Kulta Red Arena

Flow Festivalilla 2016 ensi kertaa nähty jättimäinen esiintymisteltta on yksi festivaalialueen kiintopisteistä. Kayam-valmistajan jopa 20 metriin nouseva lippulaivateltan sisällä oleva lavarakenne on kokoluokaltaan vastaava kuin festivaalin päälava. Lähes viisitoista tuhatta henkilöä vetävä teltta on akustoitu sadalla varta vasten Flow’hun suunnitellulla Soften-akustiikkalevyllä, jotka takaavat, että iso teltta soi intiimisti. Tänä vuonna Lapin Kulta Red Arenan alue uudistuu, kun lava kääntyy uuteen suuntaaan, sen ympäröivä alue avartuu ja palvelut monipuolistuvat.

Nordea Globe Balloon

Balloon 360° on kuin Flow Festivalin sykkivä sydän. Lava syntyi seitsemän vuotta sitten kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tuloksena ja on sittemmin muodostunut yhdeksi Flow Festivalin tunnusmerkeistä. Persoonallinen, pallokattoinen lava on ulkomuotonsakin puolesta kuin oma planeettansa, jolla tunnelma on aina lumoavan virittynyt ja intiimi, ja takaa yleisölle kylmät väreet ja ainutlaatuisen keikkakokemuksen. Lava saa tänä vuonna kumppanikseen Pohjois-Euroopan suurimman finanssipalvelukonserni Nordean.

Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta katsomot täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen paikan pallolavan suosituimmilta keikoilta.

SEAT Black Tent

Tiiviissä ja tunnelmallisessa SEAT Black Tentissä on tunnetusti aina fiilis katossa, ja tänäkin vuonna mustan teltan lavalla nähdään sekä vanhoja legendoja että kuumimpia tulokkaita sekä Suomesta että ulkomailta. Näyttävä miljöö kutsuu festivaalikävijän sukeltamaan sisään ja nauttimaan loistavasta tunnelmasta. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta teltan täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen aitiopaikan festivaalin menevimmiltä keikoilta.

The Other Sound @ Voimala

Vanha voimalaitos on Suvilahden rakennuksista suurin. Yli tuhannen neliön avara ja tunnelmallinen sali on tänäkin vuonna pyhitetty The Other Sound -ohjelmakokonaisuudelle, joka keskittyy kokeellisen musiikin aarteisiin. The Other Sound -ohjelmassa kuullaan rajoja rikkovia ja kokeellisia äänimaisemia niin elektronisen, klassisen kuin jazz-musiikinkin muodossa sekä koetaan performatiivisia poikkitaiteellisia esityksiä. The Other Sound -ohjelman lisäksi Voimalassa nähdään kiinnostavia videotaideteoksia: Vappu Rossin Hyvästi, varjoinen ja Avioliitto sekä Hanna Saarikosken teos Eyeliner. Videoteoksista voit lukea lisää taidesivulla.

Resident Advisor Front Yard

Vuonna 2017 ensi kertaa nähty Resident Advisor Front Yard tuo tänäkin vuonna kansainvälisen klubimusiikin tähdet vehreälle konttialueelle, joka tarjoaa reilusti tilaa nauttia elektronisen musiikin huippunimistä. Front Yardilla bileet rajautuvat lukuisien merikonttien keskelle ja upea vaijerikate valoineen vie lavan uusiin ulottuvuuksiin. Front Yardilla juhlat eivät taukoa lainkaan, vaan bileet jatkuvat saumattomasti alusta loppuun saakka.

Red Garden

Red Gardenissa tapaat punaisen yöelämän ja sen punaiset hahmot. Vuoden 2017 Flow Festivalilla esitelty Red Garden lunasti paikkansa Flow’n uutena bailukeskuksena. Red Garden on häkellyttävä visuaalinen kokemus symbioosissa ikuiseen väriin, punaiseen. Red Garden on sopivassa suhteessa Twin Peaksia sekä kuolleen madridilaisen rouvan huvilaa, jossa puut ovat kasvaneet sisään sen punaisessa samettisessa olohuoneessa. 

Red Gardenin aluetta hostaavat läpi punaisen viikonlopun joukko yöelämän ainutlaatuisia hahmoja: punainen prinssi ja prinsessa Andre Pozusis ja Oona Oikkonen, Miss Barbie, UG-drag-artisti Illuminatrix, tyyli-ikoni Lisa Reynolds Lontoosta, supermalli Ada Schlizewski, Madame Metal Ansku Heiskanen, Golden Boy Mert Otsamo, pimeyden narri Antti Asplund sekä muodin ylipapitar Minttu Vesala.

Reaktor Backyard

Flow Festivalin viihtyisä “takapiha”, Reaktor Backyard, on Suvilahden voimala-alueen vehreä keidas, joka tunnetaan erityisen hyväntuulisesta tunnelmastaan. Flow Festivalin legendaarisella “takapihalla” sukelletaan pintaa syvemmälle klubimusiikin historiaan ja tähän päivään. Ohjelmisto esittelee eklektistä DJ-musiikkia housesta souliin ja italodiskosta Detroit-teknoon. Backyard saa tänä vuonna kumppanikseen suomalaisen strategia-, design- ja teknologiayritys Reaktorin. Flow’n Perhesunnuntai tuo Backyardille ohjelmaa myös lapsille ja perheille.

Champagne Bar & Lounge

Kuplivaan festivaalitunnelmaan pääsee virittäytymään jälleen suositussa, Nordea Globe Balloon -alueelta löytyvässä Champagne Bar & Loungessa. Kuohuvan lisäksi yleisö pääsee nauttimaan taidokkaiden dj:den soittamasta monipuolisesta musiikkitarjonnasta sekä muutamista tarkoin kuratoiduista live-esityksistä. Istahda hetkeksi ja nauti kuplivasta tunnelmasta!

Finnkino Pop-up Cinema

Flow Festivalilla on jo vuosia voinut nauttia musiikin, ruoan ja taiteen ohella laadukkaista elokuvista tunnelmallisessa ja rauhallisessa leffateatterissa. Viime vuoden tapaan elokuvia näytetään Finnkinon Pop-Up Cinemassa Tiivistämö-rakennuksessa. Ohjelmistossa on sekä kiinnostavia syksyn uutuuselokuvia ennakkoon katseltavissa että klassikkofilmejä. Pop-up Cinema näyttää esimerkiksi J-P Valkeapään Koirat eivät käytä housuja, Jim Jarmuschin hulvattoman kauhukomedian The Dead Don’t Die ja Michael Herbigin kylmän sodan aikaisiin tapahtumiin perustuvan Pako muurin takaa. Leffaelämyksen kruunaavat herkkumyyntipisteen leffaeväät suolaisen- tai makeannälkään, eli popparit tai karkit kouraan ja rentoutumaan!

Pink Space

Flow Festivalin uusi tapahtumatila, Pink Space, tarjoaa virkistäviä kokemuksia ja mieleenpainuvia esityksiä ja on jo itsessään taideteos, hohtavan pinkki tunne-spa. Pink Spacen ovat suunnitelleet DJ-taiteilija Taika Mannila ja sisustusarkkitehti Fanni Suvila. Tilassa koetaan poikkitaiteellisia teoksia ja monimuotoisuutta juhlistavaa festivaaliohjelmaa muun muassa runouden, performanssitaiteen ja videoinstallaatioiden kautta. Pink Space on turvallinen paikka, jossa voi hengittää, ajatella ja tuntea. Pink Space -tilassa on mukana Valio Jäätelöfabriikki Sweet Space.