✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL

Kartta&Festivaalialue

Flow Festival sykkii elämää Suvilahden vanhalla voimalaitosalueella, joka sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tehdasympäristöön on luotu upeat puitteet valaistuksella, designilla, somistuksilla ja uusimmalla tapahtumatekniikalla. Viihtyisä alue tarjoaa paljon koettavaa ja ihmeteltävää – unohtamatta monipuolisia palveluita sekä lukuisia levähdys- ja istumapaikkoja.  Flow Festivalin aluekartasta löydät esiintymislavat, ravintolat ja baarit sekä vesipisteet, wc-alueet, wifi-pisteet ja muut tärkeät sijainnit. Tutustu karttaan alla, lataa se pdf:nä täältä tai tarkastele karttaa mobiilisovelluksessamme.

Flow Festival täyttää Suvilahden festivaalialueen kymmenellä ainutlaatuisella esiintymispaikalla, jotka kattavat massiivisia ulko- ja telttalavoja innostaviin ja tunnelmallisiin spektaakkeleihin sekä intiimejä sisä- ja ulkolavoja mieleenpainuviin hetkiin. Suurimman lavan, Main Stagen, edustalle mahtuu koko festivaalikansa, kun pienimmät sopivat alle tuhannen hengen yleisön viihdyttämiseen. Tutustu lavoihin tarkemmin alla.

Main Stage

Kaikki tiet vievät päälavalle, joka nousee keskelle festivaalialuetta. Flow’n katseita vangitseva Main Stage sijaitsee keskeisellä paikalla festivaalialueen sydämessä, ja on täten sopivan kulkumatkan päässä sekä hyvällä näköetäisyydellä lähes miltä puolelta festivaalialuetta tahansa. Flow’n klassisella ulkolavalla on vuosien varrella nähty musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä ja koettu unohtamattomia Flow-elämyksiä.

Lapin Kulta Red Arena

Flow Festivalilla 2016 ensi kertaa nähty jättimäinen esiintymisteltta on yksi festivaalialueen kiintopisteistä. Kayam-valmistajan jopa 20 metriin nouseva lippulaivateltan sisällä oleva lavarakenne on kokoluokaltaan vastaava kuin festivaalin päälava. Lähes viisitoista tuhatta henkilöä vetävä teltta on akustoitu sadalla varta vasten Flow’hun suunnitellulla Soften-akustiikkalevyllä, jotka takaavat, että iso teltta soi intiimisti.

Balloon 360° -lava

Balloon 360° on kuin Flow Festivalin sykkivä sydän. Lava syntyi kuusi vuotta sitten kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tuloksena ja on sittemmin muodostunut yhdeksi Flow Festivalin tunnusmerkeistä. Persoonallinen, pallokattoinen lava on ulkomuotonsakin puolesta kuin oma planeettansa, jolla tunnelma on aina lumoavan virittynyt ja intiimi, ja takaa yleisölle kylmät väreet ja ainutlaatuisen keikkakokemuksen. Viime vuonna lavan istumakapasiteetti tuplaantui yli 1 600:aan ja kulku katsomoiden ylätasoille helpottui uusien porrastornien avulla. Samalla Balloon muutti uudelle viihtyisälle ja tilavalle alueelle festivaaliporttien läheisyyteen – joka myös tänä vuonna toimii ikonisen lavan kotina.
Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta katsomot täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen paikan pallolavan suosituimmilta keikoilta.

SEAT Black Tent

Tiiviissä ja tunnelmallisessa SEAT Black Tentissä on tunnetusti aina fiilis katossa, ja tänäkin vuonna mustan teltan lavalla nähdään sekä vanhoja legendoja että kuumimpia tulokkaita sekä Suomesta että ulkomailta. Näyttävä miljöö kutsuu festivaalikävijän sukeltamaan sisään ja nauttimaan loistavasta tunnelmasta. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta teltan täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen aitiopaikan festivaalin menevimmiltä keikoilta.

The Other Sound @ Sun Effects Voimala

Vanha voimalaitos on Suvilahden rakennuksista suurin. Yli tuhannen neliön avara sali on tänä vuonna pyhitetty The Other Sound -ohjelmakokonaisuudelle, joka keskittyy kokeellisen musiikin aarteisiin. Voimala on Flow Festivalin valosuunnittelusta yli 10 vuotta vastanneen valotaidekollektiivi ja tuotantotalo Sun Effects Oy:n nimikkotila. Avara sali verhoutuu intensiiviseen tunnelmaan, kun Flow’n yhteistyökumppani Sun Effects kuratoi Voimalaan näyttävän valo- ja videotaidekokonaisuuden. The Other Sound -ohjelman lisäksi Voimalassa nähdään Sun Effectsin tuottama vaikuttava video mapping -teos sekä ajankohtainen valoteosnäyttely, johon voit tutustua tarkemmin taidesivulla.

Resident Advisor Front Yard

Viime vuonna ensi kertaa nähty Resident Advisor Front Yard tuo tänäkin vuonna kansainvälisen klubimusiikin tähdet vehreälle konttialueelle, joka tarjoaa reilusti tilaa nauttia elektronisen musiikin huippunimistä. Front Yardilla bileet rajautuvat lukuisien merikonttien keskelle ja upea vaijerikate valoineen vie lavan uusiin ulottuvuuksiin. Front Yardilla juhlat eivät taukoa lainkaan, vaan bileet jatkuvat saumattomasti alusta loppuun saakka. Juhlatunnelma ei suinkaan rajoitu alueelle, vaan osa keikoista streamataan suorana Resident Advisorin verkkokanaville.

Red Garden

Vuoden 2017 Flow Festivalilla esitelty Red Garden lunasti paikkansa Flow’n uutena bailukeskuksena. Red Garden on häkellyttävä visuaalinen kokemus symbioosissa ikuiseen väriin, punaiseen. Red Garden on sopivassa suhteessa Twin Peaksia sekä kuolleen madridilaisen rouvan huvilaa, jossa puut ovat kasvaneet sisään sen punaisessa samettisessa olohuoneessa. Red Gardenissa tapaat punaisen yöelämän ja sen punaiset hahmot.

Backyard

Flow Festivalin viihtyisä “takapiha”, Backyard, on Suvilahden voimala-alueen vehreä keidas, joka tunnetaan erityisen hyväntuulisesta tunnelmastaan. Flow Festivalin legendaarisella “takapihalla” sukelletaan pintaa syvemmälle klubimusiikin historiaan ja tähän päivään. Tänä vuonna Backyard tarjoaa ohjelmaa Flow Festivalin DJ- ja klubimusiikista vastaavan Toni Rantasen alias Lil Tonyn Music4Friends-konseptin mukaisesti: luvassa on genrestä ja vuosiluvusta piittaamatonta, orgaanista klubimusiikkia ystäville ympäri maailman. Flow’n Perhesunnuntai tuo Backyardille ohjelmaa myös lapsille ja perheille.

 

Champagne Bar & Lounge

Kuplivaan festivaalitunnelmaan pääsee virittäytymään jälleen suositussa, Champagne Bar & Loungessa, joka löytyy viime vuoden tapaan Balloon-alueelta. Kuohuvan lisäksi yleisö pääsee nauttimaan taidokkaiden dj:den soittamasta monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Istahda hetkeksi ja nauti kuplivasta tunnelmasta!

 

Finnkino Pop-up Cinema

Flow Festivalilla on jo vuosia voinut nauttia musiikin, ruoan ja taiteen ohella laadukkaista elokuvista tunnelmallisessa ja rauhallisessa leffateatterissa. Tänä vuonna Flow’n elokuvateatteri siirtyy aiemmin esiintymislavana toimineeseen Tiivistämö-rakennukseen, jossa Finnkino esittää paitsi lukuisia kiinnostavia alkusyksyn uutuuselokuvia ennakkoon myös klassikkofilmejä sekä Aalto-yliopiston opiskelijoiden lyhytelokuvia.

Ohjelmistossa nähdään ennakkoleffoina muun muassa Selma Vilhusen lokakuussa ensi-iltansa saava riipaiseva ja epätavallinen ensirakkaustarina Hölmö nuori sydän ja Paolo Genovesen The Place, joka on intiimi ja jännittävä kertomus erilaisista henkilöhahmoista ja yhteen kietoutuvista kohtaloista. Fakiiri, joka juuttui vaatekaappiin on hulvaton ja sympaattinen komedia, jossa intialaismies matkaa läpi Euroopan ja Miseducation of Cameron Post on Chloë Grace Moretzin tähdittämä ajatuksia herättävä draama. Perhesunnuntaina koko perhe voi nauttia Studio Ghiblin animaatioista Naapurini Totoro ja Kätkijät. Leffaelämyksen kruunaavat herkkumyyntipisteen leffaeväät, eli popparit kouraan ja rentoutumaan!