⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL

Kartta&Festivaalialue

Flow Festival sykkii elämää Suvilahden vanhalla voimalaitosalueella, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tehdasympäristöön on luotu upeat puitteet valaistuksella, designilla, somistuksilla ja uusimmalla tapahtumatekniikalla. Viihtyisä alue tarjoaa paljon koettavaa ja ihmeteltävää – unohtamatta monipuolisia palveluita sekä lukuisia levähdys- ja istumapaikkoja. Flow Festivalin aluekartasta löydät esiintymislavat, ravintolat ja baarit sekä vesipisteet, wc-alueet, wifi-pisteet ja muut tärkeät sijainnit. Tutustu karttaan alla tai lataa se pdf:nä täältä.

 

Flow Festival täyttää Suvilahden festivaalialueen yhdellätoista ainutlaatuisella esiintymispaikalla. Flow’n massiiviset ulko- ja telttalavat pitävät sisällään innostavia ja sykähdyttäviä spektaakkeleita kun taas intiimit sisä- ja ulkolavat tarjoilevat yleisölleen tunnelmallisia ja mieleenpainuvia hetkiä. Suurimman lavan, Main Stagen, edustalle mahtuu koko festivaalikansa, kun pienimmillä lavoilla, joiden yleisöissä on tilaa muutamalle sadalle henkilölle, pääsee nauttimaan intiimimmästä festivaalitunnelmasta. Tutustu lavoihin tarkemmin alla.

Main Stage

Kaikki tiet vievät päälavalle, joka nousee keskelle festivaalialuetta. Flow’n katseita vangitseva Main Stage sijaitsee keskeisellä paikalla festivaalialueen sydämessä, ja on täten sopivan kulkumatkan päässä sekä hyvällä näköetäisyydellä lähes miltä puolelta festivaalialuetta tahansa. Main Stagella on myös poikkeuksellisen suurikokoinen videoscreentotetutus, joka on fyysisisltä mitoiltaan 57 m x 8,4 m. Flow’n klassisella ulkolavalla on vuosien varrella nähty musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä ja koettu unohtumattomia Flow-elämyksiä.

Red Arena by Lapin Kulta Pure

Flow Festivalilla 2016 ensi kertaa nähty jättimäinen, lähes viisitoistatuhatta henkilöä vetävä esiintymisteltta on yksi festivaalialueen kiintopisteistä. Kayam-valmistajan jopa 20 metriin nouseva lippulaivateltan sisällä oleva lavarakenne on kokoluokaltaan vastaava kuin festivaalin päälava. Tänä vuonna Red Arena by Lapin Kulta Puren kupeessa toimii aurinkovoimalla toimiva, täysin omavarainen Lapin Kulta Pure -konttibaari.

Balloon 360°

Balloon 360° on Flow Festivalin ainutlaatuinen ja rakastettu maamerkki. Lava syntyi kymmenen vuotta sitten kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tuloksena ja on sittemmin muodostunut yhdeksi Flow Festivalin tunnetuimmista yksityiskohdista. Persoonallinen, pallokattoinen lava on ulkomuotonsakin puolesta kuin oma planeettansa, jolla tunnelma on aina lumoavan virittynyt ja intiimi. Pyöreän lavan ympärille levittäytyvä katsomo takaa yleisölle immersiivisen keikkakokemuksen. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta katsomot täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen paikan pallolavan suosituimmilta keikoilta Balloon alueelta.

FREE.fi Black Tent

Tiiviissä ja tunnelmallisessa FREE.fi Black Tentissä on tunnetusti aina fiilis katossa, ja tänäkin vuonna mustan teltan lavalla nähdään ajankohtaisimpia artisteja sekä Suomesta että ulkomailta. Näyttävä miljöö kutsuu festivaalikävijän sukeltamaan sisään ja nauttimaan loistavasta tunnelmasta. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta teltan täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen aitiopaikan festivaalin menevimmiltä keikoilta.

The Other Sound x Sun Effects

Vanha voimalaitos on Suvilahden rakennuksista suurin. Yli tuhannen neliön avara ja tunnelmallinen sali on tänäkin vuonna pyhitetty Flow Festivalin kokeellisen musiikin kokonaisuudelle, joka on toteutettu yhteistyössä suunnittelukollektiivi Sun Effectsin kanssa. The Other Sound x Sun Effects kutsuu festivaaliyleisön pysähtymään ja etsimään sisäistä rauhaa musiikin ja äänen johdattelemana. The Other Sound x Sun Effects -ohjelmassa kuullaan kokeellista musiikkia useilta eri artisteilta mm. äänitaiteen, jazzin, ambientin, elektronisen musiikin ja klassisen musiikin kentiltä. Lisäksi The Other Soundissa nähdään Sun Effectsin tilaan kuratoima ajankohtainen ja kantaaottava video- ja valotaidekokonaisuus, johon kuuluu mm. valo-ja videotaiteilija Ville Mäkelän tyranniaa ja despootteja kritisoiva Иван V (Ivana V) ja videotaiteilija Merle Karpin ympäristötuhoa tarkasteleva Hehku.

Resident Advisor Front Yard

Vuonna 2017 ensi kertaa nähty Resident Advisor Front Yard tuo tänäkin vuonna kansainvälisen klubimusiikin tähdet vehreälle konttialueelle, joka tarjoaa reilusti tilaa nauttia elektronisen musiikin huippunimistä. Front Yardilla bileet rajautuvat lukuisien merikonttien keskelle ja upea vaijerikate valoineen vie lavan uusiin ulottuvuuksiin. Front Yardilla juhlat eivät taukoa lainkaan, vaan bileet jatkuvat saumattomasti alusta loppuun saakka.

Red Garden

Vuoden 2017 Flow Festivalilla esitelty Red Garden on Flow Festivalin kiihkeästi sykkivä sydän – kaikille avoin synerginen tila, jossa ihmiset, musiikki ja kollektiivinen kokemus kohtaavat. Se on yhteisöllinen yöelämän biittien puutarha, diversinen kasvu-alusta, jossa jokaisella on vapaus puhjeta tulipunaiseen kukkaan.

Red Gardenia hostaavat tänäkin vuonna läpi Flow-viikonlopun joukko yöelämän ainutlaatuisia hahmoja, joita luotsaavat Helsingin yöelämän punainen takapiru Andre Pozusis sekä bailaamaan syntynyt muodin ja kulttuurin ylipappi Minttu Vesala.

Backyard

Flow Festivalin viihtyisä takapiha, Backyard, on Suvilahden voimala-alueen vehreä keidas, joka tunnetaan erityisen hyväntuulisesta tunnelmastaan. Flow Festivalin legendaarinen takapiha tarjoaa tänä vuonna monipuolisen kattauksen housen, discon ja soulin
maailmasta ammentavaa DJ-musiikkia sekä vaikutteita muun muassa Etelä-Amerikan ja Afrikan eri osista.

Champagne Bar & Lounge

Kuplivaan festivaalitunnelmaan pääsee virittäytymään jälleen suositussa, Balloon 360° -alueelta löytyvässä Lansonin Champagne Bar & Loungessa. Kuohuvan lisäksi yleisö pääsee nauttimaan taidokkaiden DJ:den soittamasta monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Istahda hetkeksi ja nauti kuplivasta tunnelmasta!

Tiilikello x Polestar

Flow Festival ja sähköautovalmistaja Polestar esittelevät tänä vuonna uuden tapahtumatilan, Tiilikello x Polestarin, kun vastikään kunnostettu, henkeäsalpaava Suvilahden vanha tiilikello omistetaan Emmi Katteluksen kuratoimalle tila- ja äänitaidekokonaisuudelle. Yli 40 metrin korkeuteen kurottavassa vaikuttavassa Tiilikello x Polestar taidetilassa nähdään Hanna Vihriälän näyttävä Puhalluskukka-teos ja äänitaiteilja Antti Tolvin teos Butterfly Effect.

Cirko

Cirkossa on esillä koko Flow-viikonlopun ajan mediataiteilija Adel Abidinin uusin teos Musical Manifest. Se on kuuden kanavan videoinstallaatio, jossa Abidin tutkii identiteettiään ja perspektiiviään musiikin kautta. Teos koostuu kuudesta musiikkivideosta, joissa Abidin laulaa ja näyttelee pääosaa, ja joiden sanoitukset ovat sekoitus useiden tunnettujen poplaulujen lyriikoita. Teoksessa työskennellään identiteetin, voiman, pelon, kliseiden, lipsahdusten ja epävarmuuksien teemojen kanssa.

Musical Manifest saa Euroopan ensinäyttönsä Flow Festivalilla ja se toteutetaan yhteistyössä Creative Technologyn kanssa.