Kartta&festivaalialue

Flow Festival sykkii elämää Suvilahden vanhalla voimalaitosalueella, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta. Tehdasympäristöön on luotu upeat puitteet valaistuksella, designilla, somistuksilla ja uusimmalla tapahtumatekniikalla. Viihtyisä alue tarjoaa paljon koettavaa ja ihmeteltävää – unohtamatta monipuolisia palveluita sekä lukuisia levähdys- ja istumapaikkoja. Flow Festivalin aluekartasta löydät esiintymislavat, ravintolat ja baarit sekä vesipisteet, wc-alueet ja muut tärkeät sijainnit. Tutustu karttaan alla tai lataa se pdf:nä täältä.

 

Flow Festival täyttää Suvilahden festivaalialueen kymmenellä ainutlaatuisella esiintymispaikalla. Flow’n massiiviset ulko- ja telttalavat pitävät sisällään innostavia ja sykähdyttäviä spektaakkeleita kun taas intiimit sisä- ja ulkolavat tarjoilevat yleisölleen tunnelmallisia ja mieleenpainuvia hetkiä. Suurimman lavan, Main Stagen, edustalle mahtuu koko festivaalikansa, kun pienimmillä lavoilla, joiden yleisöissä on tilaa muutamalle sadalle henkilölle, pääsee nauttimaan intiimimmästä festivaalitunnelmasta. Tutustu vuoden 2023 lavoihin tarkemmin alla.

Main Stage

Kaikki tiet vievät päälavalle, joka nousee keskelle festivaalialuetta. Flow’n katseita vangitseva Main Stage sijaitsee keskeisellä paikalla festivaalialueen sydämessä, ja on täten sopivan kulkumatkan päässä sekä hyvällä näköetäisyydellä lähes miltä puolelta festivaalialuetta tahansa. Main Stagella on myös poikkeuksellisen suurikokoinen videoscreentotetutus, joka on fyysisisltä mitoiltaan 57 m x 8,4 m. Flow’n klassisella ulkolavalla on vuosien varrella nähty musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä ja koettu unohtumattomia Flow-elämyksiä.

Silver Arena

Vuonna 2023 debyyttinsä tekevä Silver Arena on Flow Festivalin toiseksi suurin venue, joka korvaa paikalla aikaisemmin nähdyn Red Arenan. Näyttävä 60 metriä leveä ja 75 metriä pitkä TFS-mallinen teltta vetää sisäänsä jopa 15 000 henkeä nauttimaan suuren luokan esityksistä ja huumaavasta festivaalitunnelmasta.

Balloon 360°

Balloon 360° on Flow Festivalin ainutlaatuinen ja rakastettu maamerkki. Lava syntyi kymmenen vuotta sitten kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tuloksena ja on sittemmin muodostunut yhdeksi Flow Festivalin tunnetuimmista yksityiskohdista. Persoonallinen, pallokattoinen lava on ulkomuotonsakin puolesta kuin oma planeettansa, jolla tunnelma on aina lumoavan virittynyt ja intiimi. Pyöreän lavan ympärille levittäytyvä katsomo takaa yleisölle immersiivisen keikkakokemuksen. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta katsomot täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen paikan pallolavan suosituimmilta keikoilta Balloon alueelta.

Black Tent

Tiiviissä ja tunnelmallisessa Black Tentissä on tunnetusti aina fiilis katossa, ja tänäkin vuonna mustan teltan lavalla nähdään ajankohtaisimpia artisteja sekä Suomesta että ulkomailta. Näyttävä miljöö kutsuu festivaalikävijän sukeltamaan sisään ja nauttimaan loistavasta tunnelmasta. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta teltan täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen aitiopaikan festivaalin menevimmiltä keikoilta.

The Other Sound x Sun Effects

Vanha voimalaitos on Suvilahden rakennuksista suurin. Yli tuhannen neliön avarassa ja tunnelmallisessa salissa soi The Other Sound -ohjelmakokonaisuus, joka keskittyy kokeellisen musiikin aarteisiin. The Other Sound -ohjelmassa kuullaan rajoja rikkovia ja kokeellisia äänimaisemia sekä koetaan poikkitaiteellisia esityksiä.

Resident Advisor Front Yard

Vuonna 2017 ensi kertaa nähty Resident Advisor Front Yard tuo kansainvälisen klubimusiikin tähdet vehreälle konttialueelle, joka tarjoaa reilusti tilaa nauttia elektronisen musiikin huippunimistä. Front Yardilla bileet rajautuvat lukuisien merikonttien keskelle ja upea vaijerikate valoineen vie lavan uusiin ulottuvuuksiin. Front Yardilla juhlat eivät taukoa lainkaan, vaan bileet jatkuvat saumattomasti alusta loppuun saakka.

X Garden

Flow Festival tuo vuoden 2023 festivaalille Helsingin klubiskenen monimuotoisuutta esittelevän uuden venuensa X Gardenin. Venuen ohjelman ovat kuratoineet kolme kaupungin kiinnostavinta klubikonseptia, jotka valtaavat kukin tilan yhtenä festivaalipäivänä. Kuratoimansa ohjelman lisäksi jokainen klubi loihtii venuelle myös oman näyttävän visuaalisen maailmansa. Perjantain ohjelmasta vastaa ruskeaa ja mustaa queer-kulttuuria juhlistava Club U-Haul, lauantaista boheemin yöelämän ilosanomaa levittävä Club Zero ja sunnuntaista rave-trance-tekno -ilmiö Korgy. X Garden -venue korvaa paikalla aikaisempina vuosina nähdyn Red Gardenin, luoden täysin uuden ja ainutlaatuisen klubielämyksen Flow’hun!

Backyard

Flow Festivalin viihtyisä takapiha, Backyard, on Suvilahden voimala-alueen vehreä keidas, joka tunnetaan erityisen hyväntuulisesta tunnelmastaan. Flow Festivalin legendaarinen takapiha tarjoaa tänä vuonna monipuolisen kattauksen housen, discon ja soulin maailmasta ammentavaa DJ-musiikkia sekä vaikutteita muun muassa Etelä-Amerikan ja Afrikan eri osista.

Champagne Bar & Lounge

Kuplivaan festivaalitunnelmaan pääsee virittäytymään jälleen suositussa, Balloon 360° -alueelta löytyvässä Lansonin Champagne Bar & Loungessa. Kuohuvan lisäksi yleisö pääsee nauttimaan taidokkaiden DJ:den soittamasta monipuolisesta musiikkitarjonnasta. Istahda hetkeksi ja nauti kuplivasta tunnelmasta!

Tiilikello x Polestar

Flow Festival ja sähköautovalmistaja Polestar esittelevät viime vuoden festivaalilla uuden tapahtumatilan, Tiilikello x Polestarin. Vastikään kunnostettu, henkeäsalpaava Suvilahden vanha tiilikello omistetaan vuoden 2023 Flow’ssa jälleen tilataiteelle. Yli 40 metrin korkeuteen kurottavassa vaikuttavassa Tiilikello x Polestar taidetilassa nähdään ympäristötaiteilija Thijs Bierstekerin tilausteos Gasp.