Helsinki

Tiesithän, että Flow on yksi maailman ensimmäisistä hiilineutraaleista festivaaleista? Haluaisit ehkä nauttia myös koko festivaaliviikonlopusta Helsingissä kestävämmin. MyHelsinki.fi:n Valitse vastuullisemmin -palvelu auttaa sinua valitsemaan kestävämpiä tapoja viihtyä kaupungissa: miten syödä, majoittua, tehdä ostoksia tai kokea kaupunki. Helsinki tarjoaa puitteet kestävämmälle kaupunkikokemukselle. Nappaa talteen Flow’n vinkit alta, MyHelsinki.fi-sivustolta ja jatka tutkimusmatkaa #myhelsinki-tägiin Instagramissa.

Majoittuminen

Helsinki tarjoaa sekä edullisia hostelleja että asumisen luksusta. Etsi majoitus Valitse vastuullisemmin –palvelusta tai valitse yksi suosituksistamme:

Hotel St. George
Marski by Scandic
Clarion Hotel Helsinki
Eurohostel
Lapland Hotels Bulevardi

Ravintolat ja kahvilat

Helsingin ravintolatarjonta kukoistaa! Suosikkiravintolamme suosivat lähi- ja kasvisruokaa ja hyödyntävät kausiajattelua.

Näissä paikoissa on saatavilla myös vegaanivaihtoehto:

Ateljé Finne
Bun2Bun Redi
Restaurant Natura
Story Vanha Kauppahalli
Yes Yes Yes

Lisää ravintoloita ja kahviloita löydät MyHelsingin Valitse vastuullisemmin -palvelusta.

Klubit ja baarit

Festivaalien rennoimmat jatkot löytyvät läheiseltä Kallion alueelta. Testaa esimerkiksi seuraavia suosikkejamme:

Kaiku
Post Bar
Tanner
Tenho Restobar
Marski Bar

Lisää klubeja ja baareja löydät MyHelsingin Valitse vastuullisemmin –palvelusta.

Saaret ja viheralueet

Helsinkiä ympäröivät monet luonnonkauniit saaret, joihin pääsee kaupungin keskustasta hetkessä. Tutustu historiallisen Suomenlinnan jylhään merilinnoitukseen ja vehreisiin maisemiin. Matkan varrella kannattaa pysähtyä sympaattiselle Lonnan saarelle, joka tarjoaa ravintolan ja vohvelikahvilan antimien lisäksi erinäisiä tapahtumia.

Jos mielit pysyä kuivalla maalla, Helsinki tarjoaa sinulle laajan kattauksen kauniita puistoja, joissa nauttia kiireettömästä meiningistä.

Lisää käyntikohteita löydät MyHelsingin Valitse vastuullisemmin -palvelusta.

Kuva: © Tommi Kortesniemi / Lonna

Ostokset

Mikäli haluat ostoksille, kannattaa suosia pitkäikäisiä tuotteita. Suosittelemme tutustumaan erityisesti Kämp Galleriassa sijaitsevaan suomalaisen designin keskukseen Gardeniin, mistä löydät suuren valikoiman suomalaista suunnittelua saman katon alta.

Kestävämpiä ostoksia voi tehdä myös seuraavissa putiikeissa:

Costo Concept Store
Lovia Concept Showroom
Nudge
Pure Waste

Kirpputorit ja vintagekaupat

Helsingissä on myös useita valloittavia vintagekauppoja. Suosittelemme vierailemaan esimerkiksi Variety Vintagessa, Frida marinassa sekä Relovessa Töölöntorilla.

Vintagekauppojen lisäksi Helsingissä on hyviä kirpputoreja. Jos viihdyt kirpputorien hulinassa, tsekkaa ainakin helsinkiläisten ikisuosikki, Hietalahden kirpputori. Samalla voit tutustua myös ihastuttavaan Hietalahden kauppahalliin, joka on pullollaan erilaisia ravintoloita ja kahviloita.

Lisää ostosmahdollisuuksia löydät MyHelsingin Valitse vastuullisemmin -palvelusta.

 Kuva: © Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Koe kaupunki kestävästi

Helsingistä löytyy useita saunoja kaupunkilaisten yleiseen käyttöön. Kokeile esimerkiksi näyttävän arkkitehtonista Löylyä, joka tarjoaa upeat puitteet saunomiseen ja terassilla nautiskeluun.

Toinen arkkitehtonisesti säväyttävä rakennus on Helsingin keskustakirjasto Oodi, josta on muodostunut kaupunkilaisten suosittu kohtauspaikka. Kesällä terassiparvekkeelta avautuvat upeat näköalat.

Museoista pitävien ehdoton kohde on taidemuseo Amos Rex, joka vaatii tarkastelua myös ulkoapäin.

Lisää käyntikohteita löydät MyHelsingin Valitse vastuullisemmin –palvelusta.

Teurastamo. Kuva: © Jussi Hellsten / Helsinki Partners

Kuvat:
© Helsinki Partners / Lauri Rotko
© Visit Finland / Julia Kivelä
© City of Helsinki / Riku Pihlanto
© Helsinki Partners / Eetu Ahanen
© Helsinki Partners / Suomen ilmakuva