✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL

FAQ

OTTAAKO FLOW VAPAAEHTOISIA?

Kyllä, haku vapaaehtoiseksi on nyt auki 31.5. saakka. Lue vapaaehtoistehtävien kuvaukset täältä ja täytä hakemus. Linkki hakemukseen löytyy tehtäväkuvaussivulta.

FESTIVAALIALUE

Flow Festival järjestetään vanhalla Suvilahden voimala-alueella vain lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
Katuosoite: Parrukatu 2, 00540 Helsinki.

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita (yli 20 € arvosta) voi kysellä Suomen Löytötavarapalvelusta numerosta 0600 41006 tai heidän nettisivuiltaan. Osoite: Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki (ma-pe 10-18 ja la 10-14).

 

SAAVUTETTAVUUS

Festivaalialue on suunniteltu niin, että kaikille esiintymispaikoille ja ravintola-alueille pääsee pyörätuolilla. Päälavalla, Lapin Kulta Red Arenalla ja SEAT Black Tentissä on erillinen pyörätuolikoroke. Liikuntarajoitteisen tai muun avustajaa tarvitsevan henkilön avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi. Alueella on lukuisia bajamaja-tyyppisiä inva-WC:itä sekä yksi inva-WC sisätiloissa Finnkino Pop-up Cineman aulassa. Invataksien noutopiste sijaitsee Flow-infopisteen läheisyydessä. Huomaathan, että noutopiste ei ole taksitolppa, mutta invataksin voi tilata osoitteeseen Parrukuja. Invataksit pääsevät pisteelle Hanasaarenkadun kautta, jossa järjestyksenvalvojat opastavat autoja.

IKÄRAJA / LAPSET

Flow Festivalin ikäraja on 18v. Kysyttäessä henkilöllisyys on todistettava voimassaolevalla henkilökortilla tai passilla. Alaikäinen ei voi osallistua festivaalille edes aikuisen seurassa. Poikkeuksena ikärajaan on sunnuntain alkuiltapäivä ennen muun festivaalialueen aukeamista, jolloin festivaalialueella järjestetään perinteisesti ohjelmaa myös perheen pienimmille. Niinpä sunnuntaina aikuinen, jolla on itsellään festivaalilippu voi tuoda pienet lapsensa (10-vuotiaat ja alle) mukanaan festivaalialueelle klo 13-17 välisenä aikana. Lasten turvallisuuden takaamiseksi pikkuvieraat on vietävä pois festivaalialueelta klo 18 mennessä.

 

ETHÄN OTA MUKAASI

Yleisen turvallisuuden ja kaikkia miellyttävän festarikokemuksen vuoksi huomioithan, ettet tuo alueelle mukanasi seuraavia esineitä/asioita:

– Alkoholijuomia tai alkoholittomia juomia
– Lemmikkieläimiä
– Sateenvarjoja
– Kamerajalustoja, selfie-, Go Pro- tai muita kameratikkuja
– Pantillisia pulloja
– Terä-/ampuma-aseita, huumausaineita, alkoholia, yms. laittomia/kiellettyjä esineitä
– Aerosoleja (kuten hiuslakkoja ym.)
– Retkituoleja / muita tuoleja

OMAT EVÄÄT JA JUOMAT

Festivaalialueelle voi tuoda pieniä eväitä, kuten karkkeja, keksejä, hedelmiä tai muuta pientä syötävää. Omien alkoholillisten tai alkoholittomien juomien tuominen festivaalialueelle ei valitettavasti ole mahdollista johtuen alueen panttijärjestelmästä, festivaaliturvallisuudesta sekä alkoholilainsäädännöstä. Tyhjän juomapullon voi kuitenkin tuoda – lue siihen liittyvät ohjeet alta.

Ruoka- ja juomavalikoimat (sekä alkoholilliset sekä alkoholittomat) ovat festivaalillamme laadukkaat ja monipuoliset ja osa ainutlaatuista festivaalielämystä.

VOINKO TUODA OMAN TYHJÄN PULLON FESTIVAALIALUEELLE?

Vedellä tai muulla nesteellä täytetyn pullon tuominen festivaalialueelle ei ole sallittua, mutta tyhjän pantittoman, enintään 1 litran kokoisen juomapullon (esim. retkipullon) voi tuoda alueelle, kunhan se erottuu selkeästi pantillisista pulloista eikä ole lasinen. Tyhjän pullon voi täyttää alueen vesipisteissä, jotka ovat merkitty festivaalikarttaan.  Huomaathan, että festivaalialueen ulkopuoleta tuoduista vesipulloista ei saa panttia Flow’n panttipisteillä.

ENSIAPU

Flow Festivalin ensiapupiste sijaitsee Voimala-lavan välittömässä läheisyydessä. Ensiapupisteellä Suomen Punaisen Ristin ensiaputyöntekijät ovat koulutettuja vastaamaan monenlaisiin tilanteisiin. Ensiavun ja sairaanhoitohenkilöstön tarpeessa tulee hakeutua ensiapupisteeseen, tai kääntyä keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen. Kaikissa kysymyksissä voi myös kääntyä infopisteen puoleen, joka sijaitsee sisäänkäynnin lähettyvillä.

TURVALLISUUS JA YHDENVERTAISUUS

Flow Festival sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Edellytämme koko henkilökunnalta sekä kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista samoihin arvoihin. Flow on tunnettu erittäin turvallisena festivaalina. Yhdessä festivaaliyleisön kanssa luomme tapahtuman, johon jokaisen on turvallista osallistua. Tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa, kuten esimerkiksi ahdistavaa tai epäsopivaa käytöstä kokiessa tai nähdessä voi kääntyä lähimmän turvallisuushenkilön puoleen. Keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen voi kääntyä kaikissa tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa. Asiakas voi tarvittaessa hakeutua myös ensiapupisteeseen, jossa ensiaputyöntekijät antavat tarvittaessa myös henkistä ensiapua.

MAKSUTAVAT

Alueen ravintoloissa voi maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla, mutta ei lounasseteleillä. Varauduthan etukäteen käteisen hankintaan, sillä alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät automaatit ovat Sörnäisten metroaseman läheisyydessä.

LASKUTUSTIEDOT

Kaikki Flow Festivalilla tehdyt korttiostokset näkyvät tilitapahtumissa nimellä Kuudeslinja Oy.

PANTTIJÄRJESTELMÄ

Kaikkien festivaalialueelta ostettujen juomapullojen, -tölkkien ja shampanjalasien pantti festivaalialueella on 1 €. Panttipullot, tölkit ja shampanjalasit otetaan vastaan alueen jokaisessa baarissa sekä erillisissä palautuspisteissä. Ruokaravintolat ja -kojut eivät ota vastaan pulloja ja tölkkejä. Isommissa pulloissa — esimerkiksi viini- ja shampanjapulloissa — pantti  on 10 €. Huomaathan, että festivaalialueen ulkopuolelta tuoduista vesipulloista (esim. etikettömistä limupulloista) ei saa panttia Flow’n panttipisteillä.

 

VOIKO LIPUN PALAUTTAA ARTISTIN PERUUTTAESSA?

Festivaalitapahtumassa on sekä järjestäjän että yleisön huomioitava, että yllättävät muutokset ovat mahdollisia. Tällainen on esimerkiksi artistin esityksen peruuntuminen viime hetkellä pakottavasta syystä johtuen ja järjestäjästä riippumatta. Flow Festival on kokonaisuus, jonka ohjelmaosuuden muodostavat tänä vuonna noin 100 eri esiintyjää. Valitettavasti emme voi palauttaa pääsylipun hintaa yksittäisen esiintyjän esiintymisen peruuntumisen johdosta, ja toivomme yleisöltä ymmärrystä pakottavista syistä tapahtuville ohjelmamuutoksille. Tämä käytäntö on yleisesti käytössä myös muilla festivaaleilla. Muutokset ovat valitettavia, mutta mahdollisia.

ONKO STAGE DIVING TAI CROWD SURFING SALLITTUA?

Yleisen turvallisuuden nimissä sekä stage diving että crowd surfing ovat kiellettyjä.

VALOKUVAUS JA VIDEOINTI

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua festivaalialueella – myös järjestelmäkamerat ovat sallittuja. Muistathan kuvatessasi kunnioittaa myös muiden festivaalivieraiden yksityisyyttä. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen joissain tilanteissa, kuten artistin pyynnöstä keikalla. Esitysten äänittäminen tai kuvaaminen videolle ei ole sallittua. Ethän videokuvaa lavoja kohti tai käytä salamaa lavojen läheisyydessä. Flow Festivalilla otettujen kuvien kaupallinen käyttö ilman lupaa on kielletty.

Kamerajalustat, selfie-tikut, Go-Pro-tikut ja muut kameratikut sekä dronet ovat turvallisuussyistä kiellettyjä tuoda festivaalialueelle. Droneja ei saa lennättää tapahtuma-alueen yläpuolella lainkaan – ei edes alueen ulkopuolelta käsin.

WI-FI

Festivaalialueella on muutama avoin Wi-Fi-piste yleisön käytettäväksi. Wi-Fi-pisteiden tarkat sijainnit ovat merkitty Flow Festivalin aluekarttaan.

TUPAKOINTI

Tupakkalain määräysten mukaisesti tupakointi on kielletty kaikkien esiintymislavojen edessä, sekä teltoissa ja sisätiloissa. Muilla ulkoalueilla tupakoiminen on sallittua. Autathan meitä huolehtimaan festivaalialueen siisteydestä ja hyödynnät alueelta löytyviä tuhkakuppeja tai omaa taskutuhkista. Huomioithan myös ympärilläsi olevat tupakoidessasi.

 

Toivottavasti löysit vastauksen kysymykseesi. Jos jokin jäi mietityttämään, festivaalitoimisto auttaa sähköpostitse osoitteessa office@flowfestival.com ja puhelimitse numerossa 09-7531 560. Tapahtuman aikana kysymysten kanssa auttaa myös infopiste, joka sijaitsee sisäänkäynnin lähettyvillä.

Tervetuloa Flow’hun!