✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL

FAQ

OTTAAKO FLOW TALKOOLAISIA?

Kyllä, joka vuosi Flow Festivalia on mukana tekemässä iso joukko vapaaehtoisia. Kesän 2018 osalta vapaaehtoishaku on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse 1.7. alkaen: volunteer AT flowfestival.com.

LÖYTÖTAVARAT

Edelleen tavaroita teillä tietämättömillä? Olemme toimittaneet kaikki löytötavarat Suomen Löytötavarapalveluun. Löytötavaroita (yli 20 € arvosta) voi kysellä Suomen Löytötavarapalvelusta numerosta 0600 41006 tai heidän nettisivuiltaan. Osoite: Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki (ma-pe 10-18 ja la 10-14).

FESTIVAALIALUE / AUKIOLOAJAT

Flow Festival järjestetään vanhalla Suvilahden voimala-alueella vain lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
Katuosoite: Parrukatu 2, 00540 Helsinki.

Aukioloajat:
Perjantai 10.8. 15.30–02.00
Lauantai 11.8. 14.00–02.00
Sunnuntai 12.8. 13.00–00.30

PYÖRÄPARKKI

Polkupyörällä saavut helpoiten festivaalialueelle. Suomen suurimpiin pyöräparkkeihin lukeutuva Flow Festivalin pyöräparkki on ilmainen festivaalin kävijöille, ja se sijaitsee noin 250 metrin päässä pääsisäänkäynnistä, rannekkeenvaihdon läheisyydessä. Pyöräparkin rakentaa tänä vuonna Mall of Tripla, 2019 Pasilaan avautuva polkupyöräilijoiden tarpeisiin optimoitu kauppakeskus. Huom! Pyöräparkki ei ole vartioitu eikä Flow Festival vastaa sinne jätetyistä pyöristä.

SAAVUTETTAVUUS

Festivaalialue on suunniteltu niin, että kaikille esiintymispaikoille ja ravintola-alueille pääsee pyörätuolilla. Päälavalla, Lapin Kulta Red Arenalla ja SEAT Black Tentissä on erillinen pyörätuolikoroke. Liikuntarajoitteisen tai muun avustajaa tarvitsevan henkilön avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi. Alueella on lukuisia bajamaja-tyyppisiä inva-WC:itä sekä yksi inva-WC sisätiloissa ravintola Lämmössä.

IKÄRAJA / LAPSET

Flow Festivalin ikäraja on 18v. Kysyttäessä henkilöllisyys on todistettava voimassaolevalla henkilökortilla tai passilla. Alaikäinen ei voi osallistua festivaalille edes aikuisen seurassa. Poikkeuksena ikärajaan on sunnuntain alkuiltapäivä ennen muun festivaalialueen aukeamista, jolloin festivaalialueella järjestetään perinteisesti ohjelmaa myös perheen pienimmille. Niinpä sunnuntaina aikuinen, jolla on itsellään festivaalilippu voi tuoda pienet lapsensa (10-vuotiaat ja alle) mukanaan festivaalialueelle klo 13-17 välisenä aikana. Lasten turvallisuuden takaamiseksi pikkuvieraat on vietävä pois festivaalialueelta klo 18 mennessä.

LIPUT, RANNEKKEET & RANNEKKEENVAIHTO

KAIKKI festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin, joiden haltijat voivat poistua festivaalialueelta ja palata sinne myöhemmin ranneketta portilla näyttämällä.

Voinko noutaa rannekkeen toisen puolesta?

Ranneke kiinnitetään noudon yhteydessä suoraan ranteeseen, eli ranneketta ei voi noutaa toisen henkilön puolesta.

Voinko jakaa lipun/rannekkeen toisen henkilön kanssa?

Ranneke on henkilökohtainen, sitä ei voi jakaa toisen henkilön kanssa ja sen tulee pysyä ranteessa koko voimassaoloajan.

Kuka voi vaihtaa lipun rannekkeeseen?

Lipussa lukee tilaajan nimi, mutta nimeä ei tarkisteta rannekkeenvaihdon yhteydessä. Täten lipun voi käyttää kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö.

Voinko myydä lippuni toiselle henkilölle?

Kyllä. Jos olet jo ostanut lipun, mutta olet estynyt osallistumaan Flow Festivalille, voit yrittää myydä lippusi toiselle henkilölle. Suosittelemme käyttämään lipun myymiseen vain vahvistettuja palveluita, kuten Seatwavea. Huomaathan, että jo noudettuja rannekkeita ei voi myydä. Rannekkeita, jotka on jo kiinnitetty tai irrotettu, ei voi vaihtaa uuteen, sillä rannekkeita on vain yksi lippua kohti. Ethän myöskään lähetä lipuistasi julkisia kuvia, joissa näkyy lippujen tunnistekoodeja (kuten viiva- tai QR-koodi).

Voinko ostaa lipun kolmannelta osapuolelta? Kuinka teen lippuoston turvallisesti?

On erittäin suositeltavaa ostaa lippuja vain virallisista lipunmyyntipalveluista. Vaikka emme suosittele sitä, voit ostaa lippuja kuitenkin myös kolmansilta osapuolilta. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään lipun ostamiseen vain vahvistettuja palveluita, kuten Seatwavea sekä noudattamaan varovaisuutta. Älä koskaan osta ranneketta ilman lippua. Emme myy erillisiä rannekkeita, rannekkeet vaihdetaan vain lippua vastaan. Rannekkeita, jotka on jo kiinnitetty tai irrotettu, ei voi vaihtaa uuteen, sillä rannekkeita on vain yksi lippua kohti.

ETHÄN OTA MUKAASI

Yleisen turvallisuuden ja kaikkia miellyttävän festarikokemuksen vuoksi huomioithan, ettet tuo alueelle mukanasi seuraavia esineitä/asioita:

– Alkoholijuomia tai alkoholittomia juomia
– Lemmikkieläimiä
– Sateenvarjoja
– Kamerajalustoja, selfie-, Go Pro- tai muita kameratikkuja
– Pantillisia pulloja
– Terä-/ampuma-aseita, huumausaineita, alkoholia, yms. laittomia/kiellettyjä esineitä
– Aerosoleja (kuten hiuslakkoja ym.)
– Retkituoleja / muita tuoleja

NARIKKA / LÖYTÖTAVARAT

Flow Festivalin narikka sijaitsee pääportin yhteydessä, ja siellä voi vierailla niin festivaalialueen sisä- kuin ulkopuoleltakin. Narikka on avoinna koko festivaaliviikonlopun ajan. Narikassa toimii myös tapahtuman löytötavarapiste, jonne löydetyt tavarat voidaan toimittaa festivaalin aikana.

Flow Festivalin jälkeen, tiistaista 15.8. alkaen löytötavaroita (yli 20 € arvosta) voi kysellä Suomen Löytötavarapalvelusta numerosta 0600 41006 tai heidän nettisivuiltaan. Osoite: Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki (ma-pe 10-18 ja la 10-14).

OMAT EVÄÄT JA JUOMAT

Festivaalialueelle voi tuoda pieniä eväitä, kuten karkkeja, keksejä, hedelmiä tai muuta naposteltavaa. Omien alkoholillisten tai alkoholittomien juomien tuominen festivaalialueelle ei valitettavasti ole mahdollista johtuen alueen panttijärjestelmästä sekä alkoholilainsäädännöstä.

Ruoka- ja juomavalikoimat (sekä alkoholilliset sekä alkoholittomat) ovat festivaalillamme laadukkaat ja monipuoliset ja osa ainutlaatuista festivaalielämystä.

VOINKO TUODA OMAN TYHJÄN PULLON FESTIVAALIALUEELLE?

Vedellä tai muulla nesteellä täytetyn pullon tuominen festivaalialueelle ei ole sallittua, mutta tyhjän pantittoman, enintään 1 litran kokoisen juomapullon (esim. retkipullon) voi tuoda alueelle, kunhan se erottuu selkeästi pantillisista pulloista. Tyhjän pullon voi täyttää alueen vesipisteissä, jotka ovat merkitty festivaalikarttaan.

TURVALLISUUS JA ENSIAPU

Flow Festivalin ensiapupiste sijaitsee Voimala-lavan välittömässä läheisyydessä. Ensiavun ja sairaanhoitohenkilöstön tarpeessa tulee hakeutua ensiapupisteeseen, tai kääntyä keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen. Keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen voi kääntyä kaikissa tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa.

MAKSUTAVAT

Alueen ravintoloissa voi maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla, mutta ei lounasseteleillä. Varauduthan etukäteen käteisen hankintaan, sillä alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät automaatit ovat Sörnäisten metroaseman läheisyydessä.

LASKUTUSTIEDOT

Kaikki Flow Festivalilla tehdyt korttiostokset näkyvät tilitapahtumissa nimellä Kuudeslinja Oy.

PANTTIJÄRJESTELMÄ

Kaikkien juomapullojen ja -tölkkien pantti festivaalialueella on 1 €. Panttipullot ja tölkit otetaan vastaan alueen jokaisessa baarissa sekä erillisissä palautuspisteissä. Ruokaravintolat ja -kojut eivät ota vastaan pulloja ja tölkkejä.

Champagne Bar & Loungessa toimii shamppanjalasipantti ja sen voit lunastaa ainoastaan Champagne Bar & Loungen tiskiltä tai erillisestä lasinpalautuspisteestä. Lasin kanssa ei voi poistua ko. alueelta.

VOIKO LIPUN PALAUTTAA ARTISTIN PERUUTTAESSA?

Festivaalitapahtumassa on sekä järjestäjän että yleisön huomioitava, että yllättävät muutokset ovat mahdollisia. Tällainen on esimerkiksi artistin esityksen peruuntuminen viime hetkellä pakottavasta syystä johtuen ja järjestäjästä riippumatta. Flow Festival on kokonaisuus, jonka ohjelmaosuuden muodostavat tänä vuonna noin 100 eri esiintyjää. Valitettavasti emme voi palauttaa pääsylipun hintaa yksittäisen esiintyjän esiintymisen peruuntumisen johdosta, ja toivomme yleisöltä ymmärrystä pakottavista syistä tapahtuville ohjelmamuutoksille. Tämä käytäntö on yleisesti käytössä myös muilla festivaaleilla. Muutokset ovat valitettavia, mutta mahdollisia.

ONKO STAGE DIVING TAI CROWD SURFING SALLITTUA?

Yleisen turvallisuuden nimissä sekä stage diving että crowd surfing ovat kiellettyjä.

VALOKUVAUS JA VIDEOINTI

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua festivaalialueella – myös järjestelmäkamerat ovat sallittuja. Muistathan kuvatessasi kunnioittaa myös muiden festivaalivieraiden yksityisyyttä. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen joissain tilanteissa, kuten artistin pyynnöstä keikalla. Esitysten äänittäminen tai kuvaaminen videolle ei ole sallittua. Ethän videokuvaa lavoja kohti tai käytä salamaa lavojen läheisyydessä. Flow Festivalilla otettujen kuvien kaupallinen käyttö ilman lupaa on kielletty.

Selfie-tikut, Go-Pro-tikut ja muut kameratikut sekä dronet ovat turvallisuussyistä kiellettyjä tuoda festivaalialueelle. Droneja ei saa lennättää tapahtuma-alueen yläpuolella lainkaan – ei edes alueen ulkopuolelta käsin.

WI-FI

Festivaalialueella on useita avoimia Wi-Fi-pisteitä yleisön käytettäväksi. Wi-Fi-pisteiden tarkat sijainnit ovat merkitty Flow Festivalin aluekarttaan.

TUPAKOINTI

Tupakkalain määräysten mukaisesti tupakointi on kielletty kaikkien esiintymislavojen edessä, sekä teltoissa ja sisätiloissa. Muilla ulkoalueilla tupakoiminen on sallittua. Autathan meitä huolehtimaan festivaalialueen siisteydestä ja hyödynnät alueelta löytyviä tuhkakuppeja tai omaa taskutuhkista. Huomioithan myös ympärilläsi olevat tupakoidessasi.

 

Toivottavasti löysit vastauksen kysymykseesi. Jos jokin jäi mietityttämään, festivaalitoimisto auttaa sähköpostitse osoitteessa office@flowfestival.com ja puhelimitse numerossa 09-7531 560.

Tervetuloa Flow’hun!