✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL ✸✽✦ #FLOWFESTIVAL ●❚❢✠ #FLOWFESTIVAL ✢⬟❢✽✦ #FLOWFESTIVAL ✢✦✽ #FLOWFESTIVAL

FAQ

FESTIVAALIALUE / AUKIOLOAJAT

Flow Festival järjestetään vanhalla Suvilahden voimala-alueella vain lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
Katuosoite: Parrukatu 2, 00540 Helsinki.

Aukioloajat:
Perjantai 10.8. 15.30–02.00
Lauantai 11.8. 14.00–02.00
Sunnuntai 12.8. 13.00–00.30

LATE NIGHT EXIT

Uloskäynnin sujuvoittamiseksi alueella on pääportin lisäksi käytössä Late Night Exit, jonka kautta pääsee poistumaan tunnin ennen alueen sulkeutumista. Late Night Exit sijaitsee SEAT Black Tentin vieressä. Late Night Exit aukeaa perjantaina ja lauantaina klo 01.00 ja sunnuntaina klo 23.30.

POIKKEUKSIA LIIKENNEJÄRJESTELYISSÄ

Flow Festivalin rakennus- ja purkutöiden vuoksi Suvilahden alueella on poikkeuksia liikennejärjestelyissä 30.7.-21.8. välisenä aikana. Lue lisää asukastiedotteestamme.

NARIKKA / LÖYTÖTAVARAT

Flow Festivalin narikka sijaitsee pääportin yhteydessä, ja siellä voi vierailla niin festivaalialueen sisä- kuin ulkopuoleltakin. Narikka on avoinna koko festivaaliviikonlopun ajan festivaalin aukioloaikojen puitteissa. Narikkamaksu on 3 € / asiakas, ja jokaisesta lisäkäynnistä peritään 1 €. Narikassa toimii myös tapahtuman löytötavarapiste, jonne löydetyt tavarat voidaan toimittaa festivaalin aikana.

Festivaalin aikana löytötavaroita voi tiedustella suoraan narikasta, tai soittamalla numeroon 041 4799228. Puhelinpalvelun ja narikan aukioloajat: Pe 14-02, La 13.30-02, Su 12.30-00.30.

Flow Festivalin jälkeen, tiistaista 14.8. alkaen löytötavaroita (yli 20 € arvosta) voi kysellä Suomen Löytötavarapalvelusta numerosta 0600 41006 tai heidän nettisivuiltaan. Osoite: Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki (ma-pe 10-18 ja la 10-14).

INFOPISTE, FLOW SHOP, MERCHANDISE & VINYL MARKET

Tapahtuma-alueen sisäänkäynnin lähettyvillä sijaitsee infopiste, Flow Shop, Merchandise-koju ja Flow Festival Vinyl Market. Infopisteeltä saat Flow Festivalin kartan ja aikataulun sekä vastauksia mieltä painaviin kysymyksiin. Infopiste ottaa vastaan myös palautteita ja siellä on käytettävissä ilmainen WiFi. Infopiste palvelee festivaalin aukioloaikoina. 

Flow Shopista voit ostaa tämän vuoden Flow x Makia -malliston tuotteita. Merchandise-kojulla on myynnissä Flow-esiintyjien omia tuotteita, kuten bändipaitoja. Flow Festival ei saa etukäteen tietää, kenen tuotteita kojulla tulee olemaan tarjolla. Siksi kannattaakin käydä Merchandise-kojulla paikan päällä katsomassa, mitä tuotteita on myynnissä. 

Flow Festival Vinyl Market on Flow’n ja helsinkiläisen levymerkin ja festivaalin We Jazzin järjestämä piste, jossa on myynnissä vinyylilevyjä valikoiduilta vinyylilevyihin erikoistuneilta levy-yhtiöiltä. Valikoimasta löytyy myös käsin poimittuja vinyylijulkaisuja tämän vuoden Flow-esiintyjiltä. 

PYÖRÄPARKKI

Polkupyörällä saavut helpoiten festivaalialueelle. Suomen suurimpiin pyöräparkkeihin lukeutuva Flow Festivalin pyöräparkki on ilmainen festivaalin kävijöille, ja se sijaitsee Sörnäisten Rantatiellä rannekkeenvaihtopisteiden ja Merihaan välimaastossa. Pyöräparkin rakentaa tänä vuonna Mall of Tripla, 2019 Pasilaan avautuva polkupyöräilijoiden tarpeisiin optimoitu kauppakeskus. Huom! Pyöräparkki ei ole vartioitu eikä Flow Festival vastaa sinne jätetyistä pyöristä.

SAAVUTETTAVUUS

Festivaalialue on suunniteltu niin, että kaikille esiintymispaikoille ja ravintola-alueille pääsee pyörätuolilla. Päälavalla, Lapin Kulta Red Arenalla ja SEAT Black Tentissä on erillinen pyörätuolikoroke. Liikuntarajoitteisen tai muun avustajaa tarvitsevan henkilön avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi. Alueella on lukuisia bajamaja-tyyppisiä inva-WC:itä sekä yksi inva-WC sisätiloissa Finnkino Pop-up Cineman aulassa. Invataksien noutopiste sijaitsee Flow-infopisteen läheisyydessä. Huomaathan, että noutopiste ei ole taksitolppa, mutta invataksin voi tilata osoitteeseen Parrukuja. Invataksit pääsevät pisteelle Hanasaarenkadun kautta, jossa järjestyksenvalvojat opastavat autoja.

IKÄRAJA / LAPSET

Flow Festivalin ikäraja on 18v. Kysyttäessä henkilöllisyys on todistettava voimassaolevalla henkilökortilla tai passilla. Alaikäinen ei voi osallistua festivaalille edes aikuisen seurassa. Poikkeuksena ikärajaan on sunnuntain alkuiltapäivä ennen muun festivaalialueen aukeamista, jolloin festivaalialueella järjestetään perinteisesti ohjelmaa myös perheen pienimmille. Niinpä sunnuntaina aikuinen, jolla on itsellään festivaalilippu voi tuoda pienet lapsensa (10-vuotiaat ja alle) mukanaan festivaalialueelle klo 13-17 välisenä aikana. Lasten turvallisuuden takaamiseksi pikkuvieraat on vietävä pois festivaalialueelta klo 18 mennessä.

LIPUT, RANNEKKEET & RANNEKKEENVAIHTO

KAIKKI festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin, joiden haltijat voivat poistua festivaalialueelta ja palata sinne myöhemmin ranneketta portilla näyttämällä.

Rannekkeenvaihtopisteet

Rannekkeenvaihto- ja akkreditointipisteitä on tänä vuonna kaksi. Pisteet sijaitsevat Suvilahdessa festivaalialueen pääsisäänkäynnin läheisyydessä, noin 200 metriä ennen pääportteja sekä Helsingin Rautatientorilla. Vaihdathan lippusi rannekkeeseen ennakkoon, mikäli mahdollista! Etenkin perjantai-illasta rannekkeenvaihtopisteet voivat ruuhkautua.

Festivaalialueen pääsisäänkäynnin rannekkeenvaihtopiste Suvilahdessa (kartta) sijaitsee noin 200 metriä ennen festivaalin pääportteja Sörnäisten Rantatiellä. Myös akkreditointipisteet sijaitsevat tällä alueella. Festivaalin varsinaisella pääportilla EI siis ole rannekkeenvaihtoa. Huolehdithan, että olet vaihtanut lippusi rannekkeeseen ennen kuin saavut pääportille. Rannekkeenvaihto Suvilahden pisteessä alkaa torstaina.

Rautatientorin rannekkeenvaihtopisteellä (kartta) voi vaihtaa lipun rannekkeeseen torstaina ja perjantaina, jolloin pisteellä myös myydään lippuja, mikäli niitä on vielä jäljellä. Rautatientorin kutsuvieraiden ja lehdistön akkreditointipiste on auki jo keskiviikkona, mutta huomaathan, että yleisörannekkeenvaihto ja mahdollinen lipunmyynti alkaa vasta torstaina.

Rannekkeenvaihtopisteiden aukioloajat

Festivaalialueen pääsisäänkäynnin lähistö, Suvilahti (kartta)

To 9.8. 14-20
Pe 10.8. 12-01
La 11.8. 12-01
Su 12.8. 12-23.30

Helsingin Rautatientori (kartta

Ke 8.8. 10-20 (Vain akkreditoituneille – ei yleisörannekkeenvaihtoa!)
To 9.8. 10-20
Pe 10.8. 10-20

Voinko noutaa rannekkeen toisen puolesta?

Ranneke kiinnitetään noudon yhteydessä suoraan ranteeseen, eli ranneketta ei voi noutaa toisen henkilön puolesta.

Voinko jakaa lipun/rannekkeen toisen henkilön kanssa?

Ranneke on henkilökohtainen, sitä ei voi jakaa toisen henkilön kanssa ja sen tulee pysyä ranteessa koko voimassaoloajan.

Kuka voi vaihtaa lipun rannekkeeseen?

Lipussa lukee tilaajan nimi, mutta nimeä ei tarkisteta rannekkeenvaihdon yhteydessä. Täten lipun voi käyttää kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö.

Voinko myydä lippuni toiselle henkilölle?

Kyllä. Jos olet jo ostanut lipun, mutta olet estynyt osallistumaan Flow Festivalille, voit yrittää myydä lippusi toiselle henkilölle. Suosittelemme käyttämään lipun myymiseen vain vahvistettuja palveluita, kuten Seatwavea. Huomaathan, että jo noudettuja rannekkeita ei voi myydä. Rannekkeita, jotka on jo kiinnitetty tai irrotettu, ei voi vaihtaa uuteen, sillä rannekkeita on vain yksi lippua kohti. Ethän myöskään lähetä lipuistasi julkisia kuvia, joissa näkyy lippujen tunnistekoodeja (kuten viiva- tai QR-koodi).

Voinko ostaa lipun kolmannelta osapuolelta? Kuinka teen lippuoston turvallisesti?

On erittäin suositeltavaa ostaa lippuja vain virallisista lipunmyyntipalveluista. Vaikka emme suosittele sitä, voit ostaa lippuja kuitenkin myös kolmansilta osapuolilta. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään lipun ostamiseen vain vahvistettuja palveluita, kuten Seatwavea sekä noudattamaan varovaisuutta. Älä koskaan osta ranneketta ilman lippua. Emme myy erillisiä rannekkeita, rannekkeet vaihdetaan vain lippua vastaan. Rannekkeita, jotka on jo kiinnitetty tai irrotettu, ei voi vaihtaa uuteen, sillä rannekkeita on vain yksi lippua kohti.

ETHÄN OTA MUKAASI

Yleisen turvallisuuden ja kaikkia miellyttävän festarikokemuksen vuoksi huomioithan, ettet tuo alueelle mukanasi seuraavia esineitä/asioita:

– Alkoholijuomia tai alkoholittomia juomia
– Lemmikkieläimiä
– Sateenvarjoja
– Kamerajalustoja, selfie-, Go Pro- tai muita kameratikkuja
– Pantillisia pulloja
– Terä-/ampuma-aseita, huumausaineita, alkoholia, yms. laittomia/kiellettyjä esineitä
– Aerosoleja (kuten hiuslakkoja ym.)
– Retkituoleja / muita tuoleja

OMAT EVÄÄT JA JUOMAT

Festivaalialueelle voi tuoda pieniä eväitä, kuten karkkeja, keksejä, hedelmiä tai muuta pientä syötävää. Omien alkoholillisten tai alkoholittomien juomien tuominen festivaalialueelle ei valitettavasti ole mahdollista johtuen alueen panttijärjestelmästä, festivaaliturvallisuudesta sekä alkoholilainsäädännöstä. Tyhjän juomapullon voi kuitenkin tuoda – lue siihen liittyvät ohjeet alta.

Ruoka- ja juomavalikoimat (sekä alkoholilliset sekä alkoholittomat) ovat festivaalillamme laadukkaat ja monipuoliset ja osa ainutlaatuista festivaalielämystä.

VOINKO TUODA OMAN TYHJÄN PULLON FESTIVAALIALUEELLE?

Vedellä tai muulla nesteellä täytetyn pullon tuominen festivaalialueelle ei ole sallittua, mutta tyhjän pantittoman, enintään 1 litran kokoisen juomapullon (esim. retkipullon) voi tuoda alueelle, kunhan se erottuu selkeästi pantillisista pulloista eikä ole lasinen. Tyhjän pullon voi täyttää alueen vesipisteissä, jotka ovat merkitty festivaalikarttaan.  Huomaathan, että festivaalialueen ulkopuoleta tuoduista vesipulloista ei saa panttia Flow’n panttipisteillä.

ENSIAPU

Flow Festivalin ensiapupiste sijaitsee Voimala-lavan välittömässä läheisyydessä. Ensiapupisteellä Suomen Punaisen Ristin ensiaputyöntekijät ovat koulutettuja vastaamaan monenlaisiin tilanteisiin. Ensiavun ja sairaanhoitohenkilöstön tarpeessa tulee hakeutua ensiapupisteeseen, tai kääntyä keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen. Kaikissa kysymyksissä voi myös kääntyä infopisteen puoleen, joka sijaitsee sisäänkäynnin lähettyvillä.

TURVALLISUUS JA YHDENVERTAISUUS

Flow Festival sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Edellytämme koko henkilökunnalta sekä kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista samoihin arvoihin. Flow on tunnettu erittäin turvallisena festivaalina. Yhdessä festivaaliyleisön kanssa luomme tapahtuman, johon jokaisen on turvallista osallistua. Tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa, kuten esimerkiksi ahdistavaa tai epäsopivaa käytöstä kokiessa tai nähdessä voi kääntyä lähimmän turvallisuushenkilön puoleen. Keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen voi kääntyä kaikissa tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa. Asiakas voi tarvittaessa hakeutua myös ensiapupisteeseen, jossa ensiaputyöntekijät antavat tarvittaessa myös henkistä ensiapua.

MAKSUTAVAT

Alueen ravintoloissa voi maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla, mutta ei lounasseteleillä. Varauduthan etukäteen käteisen hankintaan, sillä alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät automaatit ovat Sörnäisten metroaseman läheisyydessä.

LASKUTUSTIEDOT

Kaikki Flow Festivalilla tehdyt korttiostokset näkyvät tilitapahtumissa nimellä Kuudeslinja Oy.

PANTTIJÄRJESTELMÄ

Kaikkien festivaalialueelta ostettujen juomapullojen, -tölkkien ja shampanjalasien pantti festivaalialueella on 1 €. Panttipullot, tölkit ja shampanjalasit otetaan vastaan alueen jokaisessa baarissa sekä erillisissä palautuspisteissä. Ruokaravintolat ja -kojut eivät ota vastaan pulloja ja tölkkejä. Isommissa pulloissa — esimerkiksi viini- ja shampanjapulloissa — pantti  on 10 €. Huomaathan, että festivaalialueen ulkopuolelta tuoduista vesipulloista (esim. etikettömistä limupulloista) ei saa panttia Flow’n panttipisteillä. Panttipisteet ovat perjantaina auki klo 19 alkaen ja lauantaina ja sunnuntaina klo 17 alkaen. Panttipisteet ovat auki aina tapahtumapäivän loppuun saakka. Panttipisteiden ollessa suljettuina, voi pullot ja tölkit palauttaa alueen baareihin.

OTTAAKO FLOW TALKOOLAISIA?

Kyllä, joka vuosi Flow Festivalia on mukana tekemässä iso joukko vapaaehtoisia. Haku vuoden 2019 festivaalin vapaaehtoiseksi alkaa huhti-toukokuussa 2019.

VOIKO LIPUN PALAUTTAA ARTISTIN PERUUTTAESSA?

Festivaalitapahtumassa on sekä järjestäjän että yleisön huomioitava, että yllättävät muutokset ovat mahdollisia. Tällainen on esimerkiksi artistin esityksen peruuntuminen viime hetkellä pakottavasta syystä johtuen ja järjestäjästä riippumatta. Flow Festival on kokonaisuus, jonka ohjelmaosuuden muodostavat tänä vuonna noin 100 eri esiintyjää. Valitettavasti emme voi palauttaa pääsylipun hintaa yksittäisen esiintyjän esiintymisen peruuntumisen johdosta, ja toivomme yleisöltä ymmärrystä pakottavista syistä tapahtuville ohjelmamuutoksille. Tämä käytäntö on yleisesti käytössä myös muilla festivaaleilla. Muutokset ovat valitettavia, mutta mahdollisia.

ONKO STAGE DIVING TAI CROWD SURFING SALLITTUA?

Yleisen turvallisuuden nimissä sekä stage diving että crowd surfing ovat kiellettyjä.

VALOKUVAUS JA VIDEOINTI

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua festivaalialueella – myös järjestelmäkamerat ovat sallittuja. Muistathan kuvatessasi kunnioittaa myös muiden festivaalivieraiden yksityisyyttä. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen joissain tilanteissa, kuten artistin pyynnöstä keikalla. Esitysten äänittäminen tai kuvaaminen videolle ei ole sallittua. Ethän videokuvaa lavoja kohti tai käytä salamaa lavojen läheisyydessä. Flow Festivalilla otettujen kuvien kaupallinen käyttö ilman lupaa on kielletty.

Kamerajalustat, selfie-tikut, Go-Pro-tikut ja muut kameratikut sekä dronet ovat turvallisuussyistä kiellettyjä tuoda festivaalialueelle. Droneja ei saa lennättää tapahtuma-alueen yläpuolella lainkaan – ei edes alueen ulkopuolelta käsin.

WI-FI

Festivaalialueella on muutama avoin Wi-Fi-piste yleisön käytettäväksi. Wi-Fi-pisteiden tarkat sijainnit ovat merkitty Flow Festivalin aluekarttaan.

TUPAKOINTI

Tupakkalain määräysten mukaisesti tupakointi on kielletty kaikkien esiintymislavojen edessä, sekä teltoissa ja sisätiloissa. Muilla ulkoalueilla tupakoiminen on sallittua. Autathan meitä huolehtimaan festivaalialueen siisteydestä ja hyödynnät alueelta löytyviä tuhkakuppeja tai omaa taskutuhkista. Huomioithan myös ympärilläsi olevat tupakoidessasi.

 

Toivottavasti löysit vastauksen kysymykseesi. Jos jokin jäi mietityttämään, festivaalitoimisto auttaa sähköpostitse osoitteessa office@flowfestival.com ja puhelimitse numerossa 09-7531 560. Tapahtuman aikana kysymysten kanssa auttaa myös infopiste, joka sijaitsee sisäänkäynnin lähettyvillä.

Tervetuloa Flow’hun!