⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL

FAQ

Flow Festivalia ei järjestetä vuonna 2020. Festivaalivieraiden, artistien, henkilökunnan ja tapahtumatyöntekijöiden turvallisuus on etusijalla – ja pystyttävä takaamaan kaikissa olosuhteissa. Festivaaliorganisaatio on seurannut tarkasti koronavirustilannetta ja asiantuntijoiden ennusteita toivoen tilanteen parantuvan. Valitettavasti järjestäjät ovat joutuneet toteamaan, ettei Flow Festivalin kokoista tapahtumaa ole turvallista tuottaa elokuussa 2020. Voit lukea lisää vuoden 2020 Flow Festivalin peruuntumisesta uutisesta.

Vuoden 2021 tapahtuman suunnittelu on jo alkanut. Seuraava Flow Festival järjestetään 13.–15.8.2021 Helsingin Suvilahdessa.

Alla vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Minulla on lippu vuodelle 2020. Mitkä ovat vaihtoehtoni?

Voit pitää lipun ja se käy sellaisenaan vuoden 2021 Flow Festivalille. Voit myös palauttaa lipun lipunmyyjälle ja saada lipun hinnan takaisin lukuun ottamatta lipunmyyjän käsittelymaksua.

Minulla on päivälippu vuodelle 2020, ja haluan säilyttää sen ensi vuodelle. Mille päivälle lippu käy ensi vuonna? Voinko vaihtaa lipun päivää tai päivittää lipun useammalle päivälle?

Vuoden 2020 päivälippu käy vuonna 2021 samana viikon päivänä eli perjantailippu käy vuonna 2021 perjantaille, lauantailippu lauantaille ja niin edelleen. Lipun vaihtaminen päivältä toiselle tulee olemaan mahdollista myöhemmin, kun Flow Festival 2021 -päiväliput tulevat myyntiin. Mikäli puolestaan yhden tai kahden päivän lipun haluaa päivittää useamman päivän lippuun tai Gold Area -lippuun, se on mahdollista lippuhintojen erotusta vastaan. Lipunmyyjä perii lippumuutoksista palvelumaksun.

Haluan palauttaa lipun. Miten toimin?

Kaikilla Flow Festivalille 2020 lipun ostaneilla on mahdollisuus palauttaa lippu ja saada rahat takaisin. Lipunmyyjä lähettää lipun ostaneille (ja sähköpostiosoitteensa luovuttaneille) sähköpostilla tiedot hyvityskäytännöistä ja ohjeet lipun palautukseen. Lipun ostaneiden tulee täyttää palautuspyyntölomake lipunmyyjän verkkosivuilla. Lippupalautuslomake tulee täyttää viimeistään 30.6.2020.

Lipun hinta palautetaan kaupan ehtojen mukaisesti. Palautus ei koske lipunmyyjän käsittely- tai toimitustapakuluja eikä tilausmaksua. Lipunmyyjä käsittelee palautuspyynnöt 90 päivän kuluessa pyynnön saapumisesta. Löydät linkit lomakkeisiin ja lisätietoihin alta.

Ticketmaster:

Palautuslomake: https://tinyurl.com/yaqwmp58

Lisätietoja Ticketmasterin lippujen palauttamisesta löydät täältä.

Tiketti:

Palautuslomake: https://www.tiketti.fi/palautalippuja

Lisätietoja Tiketin lippujen palauttamisesta löydät täältä.

Onnistuuko lipun palautus postitse tai suoraan lippukauppaan?

Suosittelemme käyttämään sähköistä lomaketta. Näin lipunmyyjä saa tarvittaessa nopeastikin yhteyden, jos esimerkiksi tiedoissa on puutteita. Lisätietoja saat lipunmyyjän sivuilta.

Mihin mennessä lipun peruutus pitää tehdä?

Mikäli haluat palauttaa Flow Festival 2020 -lipun, tulee lipunmyyjän palautuslomake täyttää ennen 30.6.2020.

Olen maksanut liput luottokortilla / verkkopankilla / kulttuurisetelillä. Saanko palautettua lippuni?

Kyllä. Kaikilla maksutavoilla on samat oikeudet palautukseen tai lipun säilyttämiseen seuraavalle vuodelle.

Minulla ei ole vuoden 2020 lippua, jonka voisin säilyttää, mutta haluan tukea Flow Festivalia. Kuinka tämä onnistuu?

Kiitos! Voit osoittaa tukesi Flow Festivalille esimerkiksi ostamalla lipun vuoden 2021 Flow Festivalille. Kolmen päivän liput ovat nyt myynnissä. Muut lipputyypit tulevat myyntiin myöhemmin päiväohjelman julkistuksen jälkeen.

Ketkä esiintyvät vuonna 2021? Esiintyvätkö 2020 vuoden Flow-artistit vuonna 2021?

Vuoden 2021 Flow Festival on oma tapahtumansa, jonka ohjelmasuunnittelu on käynnistetty. On täysin mahdollista, että osa vuoden 2020 esiintyjistä on mukana ensi vuonna, mutta tässä vaiheessa vuoden 2021 ohjelmaa ei ole vielä vahvistettu.

 


FESTIVAALIN OSOITE

Flow Festival järjestetään vanhalla Suvilahden voimala-alueella vain lyhyen kävelymatkan päässä Helsingin keskustasta.
Katuosoite: Parrukatu, 00540 Helsinki.

OTTAAKO FLOW VAPAAEHTOISIA?

Kyllä, joka vuosi Flow Festivalia on mukana tekemässä suuri joukko vapaaehtoisia. Vapaaehtoishaku kesän 2021 festivaalille aukeaa vuonna 2021.

NARIKKA & LÖYTÖTAVARAT

Flow Festivalin narikka sijaitsee pääportin yhteydessä, ja siellä voi vierailla niin festivaalialueen sisä- kuin ulkopuoleltakin. Narikka on avoinna koko festivaaliviikonlopun ajan festivaalin aukioloaikojen puitteissa. Narikassa toimii myös tapahtuman löytötavarapiste, jonne löydetyt tavarat voidaan toimittaa festivaalin aikana.

SALLITUT ESINEET

– Pienet omat eväät (kuten karkkia, keksejä ja hedelmiä)
– Tyhjä, enintään litran kokoinen pantiton pullo (1 kpl, ei lasia)
– Kamerat, myös järjestelmäkamerat (ei jalustaa tms.)
– GoProt (mutta ei GoPro-tikut)
– Läppärit ja tabletit
– Laturit
– Voide- ja suihkeaurinkorasvat (ei aerosoli)
– Käsidesi
– Sytkäri
– Pienet kylmälaukut (huomioi, ettei alueelle saa tuoda kylmäkalleja)
– Yksi lisänestepullo sähkötupakkaa varten
– Lääkkeet alkuperäispakkauksessa
– Polkupyörän pumput

KIELLETYT ESINEET

– Alkoholijuomat
– Alkoholittomat juomat
– Pantilliset pullot
– Lasipullot
– Kylmäkallet
– Sateenvarjot
– Kamerajalustat, selfie-, GoPro- tai muut kameratikut
– Kuvauskopterit
– Radiopuhelimet
– Huumausaineet
– Aerosoli-tuotteet (kuten hiuslakka tai aerosoliaurinkorasva)
– Tuolit (myös retkituolit)
– Terä- tai ampuma-aseet tai muut laittomat esineet

Festivaalille saapuessa suoritetaan turvatarkastus, jossa mahdolliset kielletyt esineet otetaan pois. Voit jättää narikkaan esimerkiksi juomia tai sateenvarjon.

VOINKO TUODA OMAN TYHJÄN PULLON FESTIVAALIALUEELLE?

Vedellä tai muulla nesteellä täytetyn pullon tuominen festivaalialueelle ei ole sallittua, mutta tyhjän pantittoman, enintään 1 litran kokoisen juomapullon (esim. retkipullon) voi tuoda alueelle, kunhan se erottuu selkeästi pantillisista pulloista eikä ole lasinen. Tyhjän pullon voi täyttää alueen vesipisteissä, jotka ovat merkitty festivaalikarttaan.  Huomaathan, että festivaalialueen ulkopuoleta tuoduista vesipulloista ei saa panttia Flow’n panttipisteillä.

OMAT EVÄÄT JA JUOMAT

Festivaalialueelle voi tuoda pieniä eväitä, kuten karkkeja, keksejä, hedelmiä tai muuta pientä syötävää. Omien alkoholillisten tai alkoholittomien juomien tuominen festivaalialueelle ei valitettavasti ole mahdollista johtuen alueen panttijärjestelmästä, festivaaliturvallisuudesta sekä alkoholilainsäädännöstä. Tyhjän juomapullon voi kuitenkin tuoda – lue siihen liittyvät ohjeet alta.

Ruoka- ja juomavalikoimat (sekä alkoholilliset sekä alkoholittomat) ovat festivaalillamme laadukkaat ja monipuoliset ja osa ainutlaatuista festivaalielämystä.

WI-FI

Festivaalialueella on muutama avoin Wi-Fi-piste yleisön käytettäväksi. Wi-Fi-pisteiden tarkat sijainnit ovat merkitty Flow Festivalin aluekarttaan.

ENSIAPU

Flow Festivalin ensiapupiste sijaitsee Voimala-lavan välittömässä läheisyydessä. Ensiapupisteellä Suomen Punaisen Ristin ensiaputyöntekijät ovat koulutettuja vastaamaan monenlaisiin tilanteisiin. Ensiavun ja sairaanhoitohenkilöstön tarpeessa tulee hakeutua ensiapupisteeseen, tai kääntyä keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen. Kaikissa kysymyksissä voi myös kääntyä infopisteen puoleen, joka sijaitsee sisäänkäynnin lähettyvillä.

PYÖRÄPARKKI

Polkupyörällä saavut helpoiten festivaalialueelle. Suomen suurimpiin pyöräparkkeihin lukeutuva Flow Festivalin pyöräparkki on ilmainen festivaalin kävijöille, ja se sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä. Huom! Pyöräparkki ei ole vartioitu eikä Flow Festival vastaa sinne jätetyistä pyöristä!

PANTTIJÄRJESTELMÄ

Kaikkien festivaalialueelta ostettujen juomapullojen, -tölkkien ja shampanjalasien pantti festivaalialueella on 1 €. Panttipullot, tölkit ja shampanjalasit otetaan vastaan alueen jokaisessa baarissa sekä erillisissä palautuspisteissä. Ruokaravintolat ja -kojut eivät ota vastaan pulloja ja tölkkejä. Isommissa pulloissa – esimerkiksi viini- ja shampanjapulloissa – pantti  on 10 €. Huomaathan, että festivaalialueen ulkopuolelta tuoduista vesipulloista (esim. etikettömistä limupulloista) ei saa panttia Flow’n panttipisteillä.

MAKSUTAVAT & LASKUTUSTIEDOT

Alueen ravintoloissa voi maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla sekä Visa Electronilla, mutta ei lounasseteleillä. Huomioithan, että alueella ei kuitenkaan oteta vastaan yli 50 euron seteleitä. Lisäksi alueella käyvät Apple Pay, Google Pay ja Nordea Wallet. Varauduthan etukäteen käteisen hankintaan, sillä alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähimmät automaatit ovat Sörnäisten metroaseman läheisyydessä.

Kaikki Flow Festivalilla tehdyt korttiostokset näkyvät tilitapahtumissa nimellä Kuudeslinja Oy.

VALOKUVAUS & VIDEOINTI

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua festivaalialueella – myös järjestelmäkamerat ovat sallittuja. Muistathan kuvatessasi kunnioittaa myös muiden festivaalivieraiden yksityisyyttä. Järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää kuvaaminen joissain tilanteissa, kuten artistin pyynnöstä keikalla. Esitysten äänittäminen tai kuvaaminen videolle ei ole sallittua. Ethän videokuvaa lavoja kohti tai käytä salamaa lavojen läheisyydessä. Flow Festivalilla otettujen kuvien kaupallinen käyttö ilman lupaa on kielletty.

Kamerajalustat, selfie-tikut, Go-Pro-tikut ja muut kameratikut sekä dronet ovat turvallisuussyistä kiellettyjä tuoda festivaalialueelle. Droneja ei saa lennättää tapahtuma-alueen yläpuolella lainkaan – ei edes alueen ulkopuolelta käsin.

STAGE DIVING & CROWD SURFING

Yleisen turvallisuuden nimissä sekä stage diving että crowd surfing ovat kiellettyjä.

TUPAKOINTI

Tupakkalain määräysten mukaisesti tupakointi on kielletty kaikkien esiintymislavojen edessä, sekä teltoissa, sisätiloissa ja  Balloon 360° -lavan katsomossa. Muilla ulkoalueilla tupakoiminen on sallittua. Autathan meitä huolehtimaan festivaalialueen siisteydestä ja hyödynnät alueelta löytyviä tuhkakuppeja tai omaa taskutuhkista. Huomioithan myös ympärilläsi olevat tupakoidessasi.

LIPUT, RANNEKKEET, RANNEKKEENVAIHTO 

KAIKKI festivaaliliput vaihdetaan rannekkeisiin, joiden haltijat voivat poistua festivaalialueelta ja palata sinne myöhemmin ranneketta portilla näyttämällä.

Rannekkeenvaihtopisteiden sijainnit ja aukioloajat julkaistaan myöhemmin.

VOINKO NOUTAA RANNEKKEEN TOISEN PUOLESTA?

Ranneke kiinnitetään noudon yhteydessä suoraan ranteeseen, eli ranneketta ei voi noutaa toisen henkilön puolesta.

VOINKO JAKAA LIPUN/RANNEKKEEN TOISEN HENKILÖN KANSSA?

Ranneke on henkilökohtainen, sitä ei voi jakaa toisen henkilön kanssa ja sen tulee pysyä ranteessa koko voimassaoloajan.

KUKA VOI VAIHTAA LIPUN RANNEKKEESEEN?

Lipussa lukee tilaajan nimi, mutta nimeä ei tarkisteta rannekkeenvaihdon yhteydessä. Täten lipun voi käyttää kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö. Valmistaudu kuitenkin todistamaan ikäsi virallisella henkilöllisyystodistuksella.

VOINKO MYYDÄ LIPPUNI TOISELLE HENKILÖLLE?

Kyllä. Jos olet jo ostanut lipun, mutta olet estynyt osallistumaan Flow Festivalille, voit yrittää myydä lippusi toiselle henkilölle. Huomaathan, että jo noudettuja rannekkeita ei voi myydä. Rannekkeita, jotka on jo kiinnitetty tai irrotettu, ei voi vaihtaa uuteen, sillä rannekkeita on vain yksi lippua kohti. Ethän myöskään lähetä lipuistasi julkisia kuvia, joissa näkyy lippujen tunnistekoodeja (kuten viiva- tai QR-koodi).

VOINKO OSTAA LIPUN KOLMANNELTA OSAPUOLELTA? KUINKA TEEN LIPPUOSTON TURVALLISESTI?

On erittäin suositeltavaa ostaa lippuja vain virallisista lipunmyyntipalveluista, sillä emme vastaa muualta ostettujen lippujen aitoudesta. Vaikka emme suosittele sitä, voit omalla vastuullasi ostaa lippuja myös kolmansilta osapuolilta. Tässä tapauksessa suosittelemme käyttämään lipun ostamiseen ainoastaan vahvistettuja jälleenmyyntipalveluita sekä noudattamaan erityistä varovaisuutta huijaustapausten välttämiseksi. Alunperin Tikestistä ostettuja lippuja voi ostaa ja myydä turvallisesti Tiketin LiputOn-palvelussa. Älä koskaan osta ranneketta ilman lippua. Emme myy erillisiä rannekkeita, rannekkeet vaihdetaan vain lippua vastaan. Rannekkeita, jotka on jo kiinnitetty tai irrotettu, ei voi vaihtaa uuteen, sillä rannekkeita on vain yksi lippua kohti.

VOINKO VAIHTAA LIPPUNI TOISEN PÄIVÄN LIPPUUN TAI PÄIVITTÄÄ LIPPUTYYPPINI?

Ostetun lipun voi palvelumaksua ja erotusta vastaan päivittää kalliimpaan lipputyyppiin ottamalla yhteyttä alkuperäiseen lipunmyyjään (Ticketmaster, Tiketti), jos lippuja on jäljellä.

VOIKO LIPUN PALAUTTAA ARTISTIN PERUUTTAESSA?

Festivaalitapahtumassa on sekä järjestäjän että yleisön huomioitava, että yllättävät muutokset ovat mahdollisia. Tällainen on esimerkiksi artistin esityksen peruuntuminen pakottavasta syystä johtuen ja järjestäjästä riippumatta. Flow Festival on kokonaisuus, jonka ohjelmaosuuden muodostavat noin 150 eri esiintyjää. Valitettavasti emme voi palauttaa pääsylipun hintaa yksittäisen esiintyjän esiintymisen peruuntumisen johdosta, ja toivomme yleisöltä ymmärrystä pakottavista syistä tapahtuville ohjelmamuutoksille. Tämä käytäntö on yleisesti käytössä myös muilla festivaaleilla. Muutokset ovat valitettavia, mutta mahdollisia.

TURVALLISUUS JA YHDENVERTAISUUS

Flow Festival sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Edellytämme koko henkilökunnalta sekä kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista samoihin arvoihin. Flow on tunnettu erittäin turvallisena festivaalina. Yhdessä festivaaliyleisön kanssa luomme tapahtuman, johon jokaisen on turvallista osallistua. Tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa, kuten esimerkiksi ahdistavaa tai epäsopivaa käytöstä kokiessa tai nähdessä voi kääntyä lähimmän turvallisuushenkilön puoleen. Keltaliivisten turvallisuushenkilöiden puoleen voi kääntyä kaikissa tapahtuma-alueen turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ja muissa ongelmatilanteissa. Asiakas voi tarvittaessa hakeutua myös ensiapupisteeseen, jossa ensiaputyöntekijät antavat tarvittaessa myös henkistä ensiapua.

SAAVUTETTAVUUS

Festivaalialue on suunniteltu niin, että kaikille esiintymispaikoille ja ravintola-alueille pääsee pyörätuolilla. Päälavalla ja Lapin Kulta Red Arenalla on erillinen pyörätuolikoroke. Liikuntarajoitteisen tai muun avustajaa tarvitsevan henkilön avustaja pääsee tapahtumaan ilmaiseksi. Flow Festival on Vammaiskorttikohde. Alueella on lukuisia bajamaja-tyyppisiä inva-WC:itä sekä yksi inva-WC sisätiloissa Finnkino Pop-up Cineman aulassa. Invataksien noutopiste sijaitsee Flow-infopisteen läheisyydessä. Huomaathan, että noutopiste ei ole taksitolppa, mutta invataksin voi tilata osoitteeseen Parrukuja. Invataksit pääsevät pisteelle Hanasaarenkadun kautta, jossa järjestyksenvalvojat opastavat autoja.

VESSAPASSI

Flow Festivalilla on käytössä Vessapassi. Vessapassin haltijalla on oikeus päästä esimerkiksi inva-WC:hen tai yleisiin WC-tiloihin ilman jonottamista. Vessapassin tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi suolistosairauksia sairastavien elämää. Otathan Vessapassin haltijat huomioon asioidessasi Flow Festivalin WC-tiloissa!

IKÄRAJA / LAPSET

Flow Festivalin ikäraja on 18v. Kysyttäessä henkilöllisyys on todistettava voimassaolevalla henkilökortilla tai passilla. Alaikäinen ei voi osallistua festivaalille edes aikuisen seurassa. Poikkeuksena ikärajaan on sunnuntain alkuiltapäivä ennen muun festivaalialueen aukeamista, jolloin festivaalialueella järjestetään perinteisesti ohjelmaa myös perheen pienimmille. Niinpä sunnuntaina aikuinen, jolla on itsellään festivaalilippu voi tuoda pienet lapsensa (12-vuotiaat ja alle) mukanaan festivaalialueelle klo 13-17 välisenä aikana. Lasten turvallisuuden takaamiseksi pikkuvieraat on vietävä pois festivaalialueelta klo 18 mennessä.

 

Toivottavasti löysit vastauksen kysymykseesi. Jos jokin jäi mietityttämään, festivaalitoimisto auttaa sähköpostitse osoitteessa office@flowfestival.com. Tapahtuman aikana kysymysten kanssa auttaa myös infopiste, joka sijaitsee sisäänkäynnin lähettyvillä.

Tervetuloa Flow’hun!