⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL

Esteettömyys

Flow Festival on tänä vuonna konsultoinut esteettömyyteen erikoistunutta yritystä Riesa Consultativea tapahtuman esteettömyydessä ja pyrkinyt parantamaan tällä ohjeistuksella tapahtuman esteettömyyttä.

Festivaalialue

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa, joka on pitkälti asfaltoitua ja kulkemisympäristönä tasaista ja kovaa, mutta alueelta löytyy myös korokkeita ja soraisia kohtia. Näitä kohtia festivaalin tuotanto on pyrkinyt tasoittamaan, lisäksi alueen infohenkilöt sekä järjestyksenvalvojat auttavat kulkemisessa. Festivaalialue on suunniteltu niin, että kaikille esiintymispaikoille ja ravintola-alueille pääsee pyörätuolilla. Gold Arealle on esteetön kulku Resident Advisor Frontyardin puolelta, ja alueella on esteetön WC. Main Stagella ja Red Arena by Lapin Kulta Purella on erillinen pyörätuolikoroke.

Avustajat, tulkit, oppaat, avustajakoirat

Liikuntarajoitteisen tai muun avustajaa tarvitsevan henkilön avustaja pääsee aina veloituksetta tapahtumaan avustettavan kanssa ilman erillistä ranneketta/lippua. Emme edellytä erillistä korttia tai todistusta vammaisuudesta, mutta EU:n vammaiskortin näyttäminen helpottaa, jos vamma ei näy ulospäin. Avustajakäytäntö koskee myös tulkkeja, avustajakoiria ja oppaita.

Flow’n kalustuksessa on otettu huomioon väljyys ja se, että kalusteiden ääreen pääsee myös apuvälinein. Kulkureitit ovat mahdollisimman tasaisia ja kovia säästä riippumatta. Kynnykset ja selkeät korkeuserot on merkitty kontrastilla tai maalaamalla, tai ne on luiskattu.

Saapuminen

Flow Festivalin tapahtuma-alueen läheisyyteen pääsee julkisilla kulkuvälineillä hyvin ja vaivatta. Lisätietoja julkisten kulkuvälineiden esteettömyydestä löydät HSL:n sivuilta. Tapahtuma-alueen lähettyvillä ei ole valitettavasti pysäköintimahdollisuutta. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee Flow’n infopisteen läheisyydessä. Huomaathan, että saattoliikenteen pysähtymispaikka ei ole taksitolppa, mutta invataksin voi tilata osoitteeseen Parrukuja. Invataksit pääsevät pisteelle Hanasaarenkadun kautta, jossa järjestyksenvalvojat opastavat autoja.

Rannekkeenvaihto

Suvilahden rannekkeenvaihdossa on esteettömyyssymbolein merkitty erillinen madallettu palvelutiski. Alue tällä kaistalla on kiinteä ja tasainen ja reitti kaistalla on 1 metrin levyinen. Myös festivaalin pääportilta löytyy esteetön kaista, joka on tasainen ja kyltitetty. Tämä kaista sijaitsee vasemmalla, fast trackin vieressä. Helsingin keskustassa sijaitseva rannekkeenvaihtopiste ei ole esteetön.

Kuulemisympäristö

Valitettavasti Flow ei ole kuulemisympäristöltään esteetön, sillä tapahtumassa ei ole teltoissa induktiosilmukkaa.

WC:t

Alueella on lukuisia bajamaja-tyyppisiä esteettömiä WC:itä sekä yksi esteetön WC sisätiloissa Kattilahallissa. Flow Festivalilla on käytössä Vessapassi. Vessapassin haltijalla on oikeus päästä esimerkiksi esteettömään WC:hen tai yleisiin WC-tiloihin ilman jonottamista. Vessapassin tarkoituksena on helpottaa esimerkiksi suolistosairauksia sairastavien festivaalikokemusta. Otathan Vessapassin haltijat huomioon asioidessasi Flow Festivalin WC-tiloissa!

Esteettömyysyhteyshenkilö

Flow Festivalin esteettömyysyhteyshenkilö on tuotantopäällikkö Katariina Uusitupa, katariina@flowfestival.com