FlowFestival

Flow Festival, perustajiensa intohimosta musiikkia ja kaupunkikulttuuria kohtaan alkunsa saanut helsinkiläinen festivaali on järjestetty vuodesta 2004 alkaen. Flow on kasvanut 20 vuodessa intiimistä klubitapahtumasta yhdeksi Euroopan kiinnostavimmista musiikin ja taiteen festivaaleista.

Vaikka Flow on vuosien myötä kasvanut suuremmaksi ja suositummaksi, on festivaalin perustajien ajatus pysynyt samana kuin alkuvuosina: järjestää tapahtuma, jollaiseen he itsekin haluavat osallistua. Tänä päivänä Flow’n visiona on olla festivaalien kansainvälinen suunnannäyttäjä ja yksi maailman vetovoimaisimmista ja arvostetuimmista festivaaleista. Festivaalin missio on tarjota korkeatasoisia ja monipuolisia elämyksiä, sekä uudistaa ja kehittää Helsingin kulttuuritarjontaa ja kulttuurista ilmapiiriä.

Flown toimintaa ohjaavat seuraavat keskeiset arvot :

Sisältölähtöisyys

Flow Festival on sisältölähtöinen toimija ja laadukkaat kansainvälisen tason sisällöt ovat festivaalin ydin. Ohjelmisto on kuratoitu tarkoin ja innovatiivisella otteella, josta muodostuu monipuolinen, populaarikulttuuria ja kokeellista taidetta yhdistelevä kokonaisuus. Laaja musiikki- ja taideohjelma, monipuolinen ja ruokatrendejä seuraava ravintolatarjonta, lumoava festivaalialue ja kattava vastuullisuusohjelma tekevät Flow’sta juuri omanlaisensa festivaalielämyksen.

Asiakaslähtöisyys

Flow Festival on sitoutunut tuottamaan ensiluokkaisen ja yhdenvertaisen festivaalielämyksen kaikille kävijöilleen ja muille sidosryhmille. Laadukkaan asiakaskokemuksen takaamiseksi, festivaali toteuttaa vuosittaisen palautekyselyn ja toimii jatkuvassa vuorovaikutuksessa asiakkaidensa kanssa eri kanavissa. Flow vaalii suhteita lukuisiin yhteistyökumppaneihinsa, joiden ratkaiseva panostus festivaaliin ja sen sisältöihin vaikuttavat suuresti Flow’n tarjoamaan kokonaiselämykseen.

Ympäristövastuullisuus

Flow Festival perustettiin rakkaudesta kulttuuriin ja Flow on sittemmin ollut mukana kehittämässä Helsingin kulttuurista ympäristöä. Kulttuuritapahtumien merkittävä positiivinen jälki ihmisten hyvinvointiin ja onneen toimii kannustimena Flow’n toiminnalle, mutta festivaali tiedostaa myös sen seuraukset ympäristöön ja planeettaan.

Flow on tehnyt edistyksellistä ympäristötyötä jo yli kymmenen vuoden ajan. Festivaali huomioi vaikutuksensa lähitoimijoihin, festivaalialueen asukkaiden elämään sekä ympäristöön ja tekee aktiivisesti valintoja minimoidakseen haitalliset vaikutukset. Haittavaikutuksia pyritään vähentämään entisestään muun muassa uuden tutkimushankkeen ja kattavan ympäristötyön avulla. Lisäksi festivaali lyhentää luontovelkaansa lahjoittamalla Luonnonperintösäätiölle, joka suojelee pysyvästi suomalaisia ikimetsiä.

Yhdenvertaisuus

Flow Festival sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Edellytämme koko henkilökunnalta sekä kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista samoihin arvoihin.

Tutustu Flow Festivalin vastuullisuusohjelmaan, jossa kerrotaan miten arvot toteutuvat festivaalin toiminnassa.

«Flow Festival is a fairytale come true.»
-Clash Magazine (UK)

 

«Without a doubt one of the most unique experiences in live music today.»
-DIY (UK)

 

«The Nordic countries’ coolest music festival»
-Vogue (US)