Takaisin artisteihin

YvesTumor

Silver Arena
19:20

Torinossa nykyään majaileva yhdysvaltalainen muusikko Yves Tumor on tunnettu kokeellisesta pop-musiikistaan, joka haastaa nykytaiteen ja -kulttuurin rajoja. Tumorin musiikissa kuuluu vaikutteita Throbbing Gristlen kaltaisten industrial- ja taidemusiikin pioneerien töistä sekä David Bowien ja Princen tuotannoista. Yves Tumorin taiteellinen kaari, joka jatkuvasti uudistaa modernia pop-musiikkia, ulottuu rockista, psykedeliasta ja hiphopista elektroniseen musiikkiin.

Tumorin musiikin vertailut ja määrittelyt nähdään usein turhina rajoituksina, sillä määrittelemätöntä on vaikea määritellä. Hän yhdistelee pidättyvyyttä ja kaaosta sielukkaaseen selkeyteen. Hän laimentaa todellisuutta antamalla merkitystä abstraktille ja sallii dissonanssin tulla nähdyksi ja kuulluksi harmoniana.

Vuonna 2023 julkaistu Tumorin viides albumi, Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume; (Or Simply, Hot Between Worlds), keräsi ylistystä kriitikoilta ja nosti artistin esiintymään muun muassa Coachellan lavalle.