Takaisin artisteihin

Tinyhawk&Bizzarro

Balloon 360°
14:30

Tinyhawk & Bizzarro on tuore suomalainen kokeellisen instrumentaalimusiikin yhtye, joka on hurmannut kuulijoita tuoreella soundillaan ja monipuolisella soittotyylillään. Yhtyeen kitaristina ja pääbiisintekijänä toimii Jenni Kinnunen, jonka kitaransoitto yhdistää perinteisen ja modernin instrumentaalimusiikin elementtejä. Yhtyeeseen kuuluvat myös kitaristi Markus Väisänen, rumpali Jaakko Pöyhönen, basisti Teemu Aho ja kosketinsoittaja Juuso Kolho.

Elokuussa 2023 julkaistu esikoisalbumi Nekorok ammentaa inspiraationsa laajasta kirjosta, mukaan lukien rautalanka, Ennio Morriconen elokuvamusiikki, länsiafrikkalainen aavikkoblues, moderni psykedeliarock ja 1980-luvun aikuisrock. Lisäksi musiikissa kuuluu vaikutteita japanilaisesta instrumentaalirockista, mikä näkyy kappaleiden japanilaisissa nimissä.

Helsingin Sanomien Ilkka Mattila kuvaili viiden tähden arviossaan Nekorok-albumia “raikkaaksi tuuleksi”, joka puhdistaa suomalaisen sähkökitaramusiikin ullakoille kerääntyneet pölyt. Hän kehuu erityisesti Jenni Kinnusen tyylitajuista ja oivaltavaa kitaransoittoa, joka luo jännitteitä ja kaaria melodioilla, fraaseilla sekä sointiväreillä.