Takaisin artisteihin

RAYE

Main Stage
20:30

Lontoolainen laulaja ja lauluntekijä RAYE on valloittanut R&B:tä ja neo-soulia yhdistelevillä hiteillään musiikkimaailman kohinalla. Todellisen läpimurtonsa Raye teki loppuvuodesta 2022 julkaistulla singlellään Escapism. Yhdessä 070 Shaken kanssa tehty single nousi viraaliksi hitiksi, nousten alkuvuodesta 2023 brittilistan ykköseksi ja Suomenkin singlelistan kolmoseksi. Helmikuussa 2023 julkaistu debyyttialbumi My 21st Century Blues nousi Britannian albumilistan kakkoseksi.

Indieartistiksi Rayen ura on ollut huikaisevan menestynyt. Viime vuonna hän pääsi muun muassa Abban, Ed Sheeranin, Queenin ja Coldplayn kanssa harvinaiseen seuraan ansaitsemalla kotimaassaan BRIT Billion -palkinnon. Kyseinen tunnustus annetaan artistille, jonka musiikkia on striimattu Briteissä yli miljardi kertaa. Globaalisti Rayen kappaleita on striimattu jo lähes 5 miljardia kertaa.

Maaliskuussa 2024 Raye teki historiaa, kun hän voitti peräti kuusi palkintoa Britannin arvostetuimmassa palkintogaalassa Brit Awardsissa, tehden hänestä kaikkien aikojen eniten palkintoja kerralla keränneen artistin. Seitsemällä ehdokkuudella huomioitu Raye nappasi palkinnot muun muassa vuoden kappale, vuoden albumi ja vuoden artisti -kategorioissa.

Oman soolouransa lisäksi Raye on kirjoittanut ja tuottanut kappaleita artisteille kuten Beyoncé, Little Mix, Rihanna ja David Guetta.