Takaisin artisteihin

MiriamBryant

Black Tent
17:30

Miriam Bryant nousi kotimaassaan Ruotsissa maineeseen jo listaykköseksi nousseella debyyttisinglellään Finders, Keepers vuonna 2012. Göteborgissa kasvaneen artistin musiikissa kuuluu monikulttuurisuus, hänen äitinsä on suomalainen ja isänsä englantilainen.

Bryant on yksi Ruotsin viime vuosien menestyneimpiä artisteja, jolta löytyy lukuisia listaykkösiä ja hänet on palkittu muun muassa Grammis-, Rockbjörnen- ja P3 Guld -palkinnoilla.

Vuoden 2013 debyyttialbumin Raised In Rain menestys johdatti Bryantin Ruotsin versioon Vain elämää -sarjasta, ja nosti artistin viimeistään koko Ruotsin kansan tietoisuuteen. Uransa englannin kielellä aloittanut Bryant julkaisi kolmannen albuminsa PS jag hatar dig ruotsiksi, sementoiden viimeistään itsensä kotimaansa pop-tähdistöön.

Vuonna 2023 Miriam julkaisi dueton Under någon ny Veronica Maggion kanssa. Kappaleesta julkaistiin menestysohjaaja Jonas Åkerlundin tekemä musiikkidraama. Maggion ja Bryantin yhteiskiertue oli valtava menestys, jonka näki yli 60 000 ruotsalaista. Yli 750 miljoonaa kappaleillaan striimannut Bryant on ruotsinsuomalainen supertähti.