Takaisin artisteihin

KnifeGirl

Knife Girl, eli 23-vuotias lauluntekijä ja tuottaja Lili Aslo, on kohonnut Suomen indie-skenen yhdeksi kirkkaimmista lupauksista. Hänen musiikkinsa, joka kulkee bedroompopista teknoon ja hyperpopista aina klassiseen indierockiin, on kerännyt kansainvälistäkin huomiota ja tuonut artistille muun muassa Emma-ehdokkuuden, ensimmäisenä transsukupuolisena artistina Suomessa.

Vuodesta 2013 musiikkia eri nimillä julkaissut Aslo on saavuttanut eri musiikkialustoilla yli 12 miljoonaa striimausta. Useita EP-levyjä ja kaksi albumia julkaisseen artistin maine kasvoi erityisesti OONA EP:n (2021) ja Uniform-albumin (2022) myötä.

Knife Girlin uusin albumi, marraskuussa 2023 julkaistu CUM, sukeltaa syvälle Aslon seksuaalisuuden ja sukupuoli-identiteetin muutoksiin hormonikorvaushoidon myötä, käsitellen aihetta vilpittömästi ja moniulotteisesti. Hyperpopia ja teknoa pursuava albumi jätti taakseen indierock-vaikutteisen debyyttialbumi Uniformin maailman, nostaen esiin Knife Girlin musiikillista monipuolisuutta.