Takaisin artisteihin

Kaytranada

Silver Arena
00:00

Montrealilainen tuottaja ja artisti Kaytranada aloitti uransa 2010-luvun alkupuolella julkaisemalla toinen toistaan mielenkiintoisempia mixtapeja ja remixejä. Hiphopin, R&B:n ja elektronisen musiikin maailmoissa kepeän inspiroivasti liikkuvaa tuottajaa alettiin nopeasti vertaamaan J Dillan kaltaisiin pioneereihin. Arvostetun XL Recordingsin julkaisema vuoden 2016 debyyttialbumi 99.9% nousi nopeasti ilmiöksi ja se palkittiin arvostetulla Polaris Music Prizella vuoden parhaana levynä. RCA:n kautta julkaistu kakkosalbumi Bubba sai debyyttiäkin paremman vastaanoton ja se palkittiinkin monien palkintojen ohella myös kahdella Grammylla.

Muun muassa Anderson .Paakin, Kendrick Lamarin, Chance the Rapperin, Pharrel Williamsin, Robert Glasperin, Snoop Doggin ja Alicia Keysin kanssa työskennellyt Kaytranada on yksi tämän hetken halutuimmista tuottajista, joka omalla genrerajoja rikkovalla artistiurallaan inspiroi monia.

Tämän vuoden Coachellassa Kaytranada kävelytti hurmoksellisella keikallaan lavalle vierailijoita toisensa jälkeen. Joukossa nähtiin myös räppäri Aminé, jonka kanssa toukokuun puolivälissä julkaistu Kaytraminé-duon debyyttialbumi on sittemmin kerännyt ylistäviä arvioita.