Takaisin artisteihin

JesseMarkin

Main Stage
16:30

Jesse Markin on viime vuosina noussut yhdeksi puhutuimmista artisteista Suomessa. Musiikissaan elementtejä rapista, indiestä, popista, R&B:stä, afrorytmeistä ja jopa progesta kepeästi yhdistelevä Markin tuo kappaleisiinsa syvyyttä käsitellen muun muassa rakkauden, ksenofobian, toivon, yksinäisyyden ja veljeyden teemoja.

Musiikillisen uransa Markin aloitti 2000-luvun alussa artistinimellä Ekow hiphop-yhtye The Megaphone Statessa. Vuonna 2019 alkanut sooloura sai kovan nousukiidon debyyttialbumi Folkin myötä. Levy toi hänelle kaksi Emma-palkintoa ja Teosto-palkinnon. Kakkosalbumi NOIR jatkoi menestystä tuoden muun muassa Emma-ehdokkuuden. Kriitikoiden ja musiikkipiirien lemmikki on noussut suuremman yleisön tietoisuuteen singlellään Glow, joka on mukana vuoden 2024 Uuden musiikin kilpailussa.

Liberiassa syntynyt ja Ghanassa sekä Suomessa kasvanut Markin on löytänyt inspiraation musiikkiinsa oman monikulttuurisen taustansa kautta. Hän sai voimaa ja itsevarmuutta nuorena amerikkalaisesta rap-musiikista, mikä johti hänet omaksumaan englannin kielen ja aloittamaan oman musiikillisen matkansa.