Takaisin artisteihin

Ibe

Ibe, oikealta nimeltään Ilmari Kärki, on noussut suomalaisen hiphopin kentällä yhdeksi sen mielenkiintoisimmista ja uudistavimmista äänistä. Tammikuussa 2019, artistin 20-vuotispäivänä julkaistu kolmas albumi Ibelius vahvisti Iben asemaa Suomen musiikkikentällä ja vei hänet esiintymään Suomen merkittävimmille festivaaleille, kuten Ruisrockiin ja Flow’hun.

Iben musiikki yhdistää taitavasti kertojan pehmeät ja ajoittain epämääräiset tunteet kielenkäytön hienostuneisuuteen, mikä on tuonut hänelle sekä kriitikoiden että kuulijoiden suosion.

Hän on myös tunnettu siitä, ettei pelkää kokeilla uusia asioita tai rikkoa rajoja. Ibe on tehnyt yhteistyötä useiden eri artistien, kuten JVG:n, Cledosin, Sexmanen, Melon, Benjamin Peltosen, Elastisen, Nelma U:n, Tuulin ja Isac Elliotin kanssa, ja kokeillut monipuolisesti erilaisia musiikkityylejä. Hänen kykynsä muokata ja uudistaa omaa ilmaisuaan tekee hänestä yhden suomalaisen hiphop-musiikin kiehtovimmista hahmoista. Iben ura on jatkuvassa kehityksessä, ja hänen musiikkinsa inspiroi sekä haastaa kuulijaa ajattelemaan laajemmin.