Takaisin artisteihin

AroojAftab

Balloon 360°
19:30

Grammy-palkittu taiteilija Arooj Aftab on noussut viime vuosien aikana yhdeksi aikamme innovatiivisimmista säveltäjistä ja laulajista. Hän on todellinen visionääri, jonka arkkitehtonisissa sävellyksissä pohdiskellaan rakkautta ja menetystä. Aftabin musiikki sulattaa yhteen lukuisia ​​genrejä jazzista minimalismiin ja pakistanilaiseen semiklassiseen. Hänen laulunsa on niin tarkoituksellisesta ja keskittynyttä, että kuulostaa kuin hän veistäisi jokaisen sanan marmorista.

Aftabin musiikki on koskettanut kuulijoita ympäri maailman. Hänet on valittu muun muassa NPR:n sadan parhaan säveltäjän joukkoon ja hänen Vulture Prince -albuminsa vuodelta 2021 sai osakseen ylistystä The Guardianissa, Time Magazinessa, Pitchforkissa, Rolling Stonessa, The Los Angeles Timesissa ja The New York Timesissa. Aftab on esiintynyt suurilla kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla, mukaan lukien Coachella, Glastonbury, Primavera Sound Barcelona, ​​Roskilde Festival ja Montreal Jazz Festival. Hän on esiintynyt myös The Metropolitan Museum of Artissa, Lincoln Center for Performing Artsissa ja The Broadissa.

Aftabia inspiroi arkisen poetiikka – vuosisatoja vanhan puun loisto, kuun hehku, hämärän tullen ilmassa leijuva kaipaus, keskeneräisen rakkauden dramatiikka. Nämä inspiraatiot ovat hänen musiikkinsa peili, joiden kautta hän tulkitsee elämää. Aftabin välittämät tunteet tuntuvat intiimeiltä ja tutuilta, kuin unohdetusta unesta vedetyiltä. Hänen musiikilliset taitonsa ovat kuitenkin niin tarkkoja ja hänen äänensä niin ainutlaatuinen, ettei vastaavaa ole aiemmin kuultu.