Vapaaehtoisinfo

Flow Festivalin vuoden 2023 vapaaehtoishaku on päättynyt. Kiitämme kaikkia hakijoita ja olemme jokaiseen yhteydessä 23.7. mennessä.

Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse volunteer@flowfestival.com. Kirjoita sähköpostiin itsestäsi seuraavat tiedot:

Nimi
Sähköposti
Puhelinnumero
Syntymäaika
Minä päivinä 31.7.–18.8. olisit käytettävissä

Olemme sinuun yhteydessä, mikäli peruuntumisia mainitsemillesi päiville ilmaantuu.

Tervetuloa Flow Festivalin vapaaehtoissivuille!

Flow Festivalin mahdollistamisessa on aina mukana mahtava porukka vapaaehtoisia. Vapaaehtoiset toimivat erilaisissa tehtävissä ennen festivaalia sekä sen aikana. Tehtäviä löytyy mm. siivous- ja kierrätystiimistä, aluepystytys- ja maisematitiimistä, cateringista, järjestyksenvalvonnasta, rannekkeenvaihdosta sekä muista asiakaspalvelutehtävistä. Tältä sivulta löydät tehtäväkohtaiset kuvaukset, luethan ne huolella ennen kuin täytät hakemuksen, jotta tiedät, millaisiin tehtäviin haet. Jos tulet valituksi vapaaehtoiseksi, saat vielä paljon lisää tietoa kesän aikana. Aloitamme täyttämään vuoroja heti haun auettua, joten mitä nopeammin laitat hakemusta tulemaan, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on tulla valituksi.

Vapaaehtoisuus Flow Festivalilla on palkatonta ja vastikkeetonta. Jokainen vapaaehtoinen tekee joko kolme vapaaehtoisvuoroa ennen Flow Festival -viikonloppua tai sen jälkeen tai kaksi vapaaehtoisvuoroa Flow Festivalin aikana. Vapaaehtoisvuorot ovat keskimäärin 7 tunnin pituisia. Aamuvuorot ovat pääosin klo 6–18 välillä ja iltavuorot klo 13–21 välillä, mutta vuoroissa esiintyy poikkeuksia varsinkin festivaalin aikaan 11.–13.8. Vapaaehtoisena saat oman henkilökohtaisen vapaaehtoisrannekkeen, jolla on kulkuoikeus festivaalialueelle Flow Festivalin ajan 11.–13.8. Vapaaehtoisrannekkeen lisäksi saat Flow Festivalin t-paidan, lämpimän ruoan vapaaehtoispäivinä sekä pääset mukaan karonkkaan festivaalin jälkeen.

Koska suurin osa Flow Festivalin vapaaehtoistehtävistä tehdään ulkona, muistathan jokaisessa vuorossasi pukeutua säänmukaiseen vaatetukseen ja aurinkoisina päivinä suojata itsesi auringolta. Lisäksi on toivottavaa, että muistat ottaa oman vesipullon vuoroihisi mukaan, koska Flow Festival pyrkii vähentämään kertakäyttöisen muovin käyttöä.

Flow Festival sitoutuu edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Koska vapaaehtoiset ovat tärkeä osa Flow Festivalin yhteisöllisyyttä, edellytämme, että myös vapaaehtoiset sitoutuvat näihin arvoihin sekä heille annettuihin vuoroihin.

Hakemuslomake sulkeutuu sunnuntaina 9.7. klo 23:00.

Terveisin,
Liisi Jukka
vapaaehtoistuottaja
volunteer@flowfestival.com
040 828 5077

TEHTÄVÄKOHTAISET KUVAUKSET:
1. ALUEPYSTYTYS (sisältää myös backstage-pystytyksen)
2. ALUEVISUALISOINTI JA ALUEMAISEMOINTI
3. SIIVOUS JA KIERRÄTYS
4. STAFF CATERING
5. AKKREDITOINTI: GUEST, STAFF, VAPAAEHTOISET
6. JÄRJESTYKSENVALVONTA
7. RANNEKKEENVAIHTO
8. SUPERTIIMI
9. ASIAKASPALVELUTEHTÄVÄT FESTIVAALIVIIKONLOPUN AIKANA

1. Aluepystytys

Ulkona tapahtuvat fyysiset tehtävät pitävät sisällään aitojen pystytystä ja kantamista, banderollien kiinnitystä aitoihin, alueen kalustamista, siivousta ja esimerkiksi matotusta. Tehtävät vaihtelevat sen mukaan, missä vaiheessa pystytystä vuorot ovat, mutta varaudu raskaisiin ja likaisiin tehtäviin.

2. Aluevisualisointi ja aluemaisemointi

Aluevisualisointi ja aluemaisemointi sisältää festivaalialueen maisemahoito-, kalustus-, somistus- ja viherrakennustehtävät. Pääosin ulkona tapahtuvat fyysiset tehtävät koostuvat muun muassa erilaisten alueiden kalustuksesta, viher- ja kulkualueiden siistimis- ja huoltotehtävistä sekä puutarhatöistä kuten kasvien käsittelystä. Tehtävät vaihtelevat päivästä toiseen, varaudu raskaisiin ja likaisiin tehtäviin.

3. Siivous ja kierrätys

Siivous- ja kierrätystiimissä pääsee tekemään monipuolisia tehtäviä festivaalialueen viihtyvyyden ylläpitoon liittyen. Yleisin tehtävä kaikissa vuoroissa on alueen siistiminen ja ulko- sekä sisätilojen yleinen puhtaanapito. Tässä tiimissä pysyt liikkeessä, pääset näkemään monipuolisesti festivaalialuetta ja kokemaan tapahtuman sykkeen askareiden lomassa! Varsinkin festivaaliviikonlopun aikana pääset olemaan Flow Festivalin keskiössä nauttien tunnelmasta ja upeasta musiikista vuorosi aikana. Siivouksen tehtävät vaihtelevat sen mukaan ovatko vuorosi ennen festivaalia vai sen aikana. Yleisempiä tehtäviä ovat esimerkiksi alueen siistiminen, pöytien ja pintojen puhtaanapito, matotettujen alueiden imurointi ja saippuan täydennys käsienpesupisteille. Vapaaehtoiset eivät siivoa festivaalin aikana asiakasvessoja.

4. Staff catering

Staff cateringin iloinen porukka on ensisijaisen tärkeässä asemassa ylläpitämässä hyvää fiilistä kaikkien työntekijöiden ja vapaaehtoisten tauoilla. Lounaalla ja päivällisellä otetaan ruokailijat vastaan ja huolehditaan ruokapisteen siisteydestä. Staff cateringissa on tarjolla mm. pientä purtavaa, voileipiä, juomia ja kahvia, ja näistä huolehtiminen kuuluu staff cateringin tiimin tehtäviin. Tässä hommassa on hyötyä asiakaspalvelu- ja ravintola-alan kokemuksesta sekä hygieniapassista.

5. Akkreditointi: staff, guest, volunteer

Akkreditointi tarkoittaa vastaanottoa ja kulkulupien myöntämistä ja käsittelyä. Akkreditoinnissa vapaaehtoiset ovat ensimmäinen kontakti akkreditoinnin asiakkaille. Staff- ja vapaaehtoisakkreditoinnissa huolehditaan pisteen vastaavien ohjeilla siitä, että jokaisella alueella työskentelevällä tai vapaaehtoiseksi tulevalla henkilöllä on oikeat kulkutunnisteet, passit, ruokaliput jne. Guest-akkreditoinnissa vastaanotat Flow Festivalin kutsuvieraita, esimerkiksi medioiden edustajia ja huolehdit, että he saavat oikeat kulkutunnisteet. Kaikissa akkreditointipisteissä on suureksi eduksi, jos sinulla on kokemusta asiakaspalvelu- tai akkreditointitehtävistä.

6. Järjestyksenvalvonta

Vapaaehtoiset järjestyksenvalvojat huolehtivat lähinnä festivaalikävijöiden ohjauksesta ja neuvomisesta. Järjestyksenvalvonnasta vastaa Securitas, ja vapaaehtoisten järjestyksenvalvojien vastaavina toimii Securitaksen henkilökunta. Järjestyksenvalvonnan vapaaehtoisvuorot ovat festivaalin aikana.

7. Rannekkeenvaihto

Rannekkeenvaihtopisteillä asiakkaan lippu vaihdetaan oikeaan ranneketyyppiin, joita on useita erilaisia. Tarkkuus ja nopeus sekä asiakaspalveluasenne ja -kokemus ovat hommassa eduksi. Rannekkeenvaihtopisteellä toimivana vapaaehtoisena osallistut Ticketmasterin järjestämään koulutukseen lipunlukijalaitteista ja lipputyypeistä. Rannekkeenvaihtovuorot ovat suurimmaksi osaksi festivaalin aikana.

8. Supertiimi

Supertiimi kutsutaan apuun sinne, missä apua tarvitaan. Tämän ryhmän vapaaehtoiset eivät ole ennen vapaaehtoisvuoroaan sidottuja mihinkään tiettyyn tehtävään, vaan heille määräytyy eri tehtäviä vuoronsa aikana. Jos esim. rannekkeenvaihdossa on kiire, voi supertiimiläinen olla koko vuoronsa auttamassa siellä, tai sitten vuoron aikana voi ehtiä pienempiin hommiin vaikka viiden eri tiimin avuksi. Jos pidät vaihtelusta ja sopeudut nopeasti uusiin tilanteisiin, voi supertiimi olla paikkasi.

9. Asiakaspalvelutehtävät festivaaliviikonlopun aikana

Festivaalin aikana infotiimiläiset toimivat asiakaspalvelutehtävissä mm. festivaalin infopisteellä, ohjaavat jonoja rannekkeenvaihdossa ja sisäänkäynnillä sekä kiertävät festivaalialueella vastaamassa festivaalikävijöiden kysymyksiin.

Flow Shopissa festivaalialueella myydään artistien fanituotteita ja Flow Festival -tuotteita. Vapaaehtoisten tehtävät sisältävät tuotteiden esillepanoa, asiakaspalvelua ja tuotteiden myyntiä. Kassa- ja asiakaspalvelukokemus ovat tehtävässä hyödyksi. Kielitaito sekä kokemus asiakaspalvelusta ja kassatyöskentelystä ovat eduksi.

Reipas asiakaspalveluasenne sekä oma-aloitteisuus ovat asiakaspalvelutehtävissä eduksi.