Vapaaehtoisinfo

Tervetuloa Flow Festivalin vapaaehtoissivuille!

Flow Festivalin mahdollistamiseen osallistuu aina mahtava porukka vapaaehtoisia. Flow Festivalin vapaaehtoiset toimivat erilaisissa aluetuotannon tiimeissä ennen festivaalia, festivaalin aikana ja festivaalin jälkeen. Tehtäviä löytyy mm. siivous- ja kierrätystiimistä, aluepystytys- ja visualisointitiimistä, cateringista, järjestyksenvalvonnasta, rannekkeenvaihdosta sekä muista asiakaspalvelutehtävistä. Tältä sivulta löydät tehtäväkohtaiset kuvaukset. Luethan ne huolella ennen kuin täytät hakemuksen, jotta tiedät, millaisiin tehtäviin haet. Jos tulet valituksi, lähetämme sinulle tarkat ohjeet vapaaehtoistamisesta kesän aikana. Alamme täyttää vuoroja heti haun auettua, joten mitä nopeammin haet, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on tulla valituksi.

Vapaaehtoisuus Flow Festivalilla on palkatonta ja vastikkeetonta. Kaikki vapaaehtoiset tekevät poikkeuksetta joko kaksi tai kolme vapaaehtoisvuoroa. Vapaaehtoinen tekee kolme (3) vuoroa, jos kaikki vuorot sijoittuvat festivaaliviikonlopun ulkopuolelle ja kaksi (2) vuoroa, jos yksi tai molemmat vuorot ovat festivaaliviikonlopun aikana. Aamuvuorot sijoittuvat klo 6 ja klo 18 välille, iltavuorot klo 13 ja klo 22 välille ja yövuorot klo 16 ja klo 3 välille. Vuorojen pituus on keskimäärin 7 tuntia. Vapaaehtoisena saat oman henkilökohtaisen vapaaehtoisrannekkeen, jolla saat kulkuoikeuden festivaalialueelle Flow Festivalin ajan 9.–11.8. Vapaaehtoisrannekkeen lisäksi saat lämpimän ruoan vapaaehtoispäivinä ja pääset mukaan Flow Festivalin karonkkaan festivaalin jälkeen.

Koska suurin osa Flow Festivalin vapaaehtoistehtävistä tehdään ulkona, muistathan pukeutua jokaisessa vuorossasi säänmukaiseen vaatetukseen: suojaa itsesi aurinkoisina päivinä auringolta ja pue sateisina päivinä sateenkestävät vaatteet ja kengät. Lisäksi on toivottavaa, että otat oman vesipullon vuoroihisi mukaan, koska Flow Festival pyrkii vähentämään kertakäyttöisen muovin käyttöä.

Flow Festival on sitoutunut edistämään tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja yhdenvertaisuuden periaatteita. Jokainen on tervetullut festivaalille omana itsenään, emmekä hyväksy minkäänlaista syrjintää. Koska vapaaehtoiset ovat tärkeä osa Flow Festivalin yhteisöllisyyttä, edellytämme myös vapaaehtoisten toimivan näiden arvojen mukaisesti ja sitoutuvan heille annettuihin vuoroihin.

Vapaaehtoishaku päättyy 1.7. klo 17.00.

Vapaaehtoisia koskevat samat ikärajat kuin festivaalikävijöitäkin, eli vapaaehtoisena sinun tulee olla täysi-ikäinen.

Hae vapaaehtoiseksi tästä

Vapaaehtoisuuteen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä vapaaehtoistuotannon tiimiin volunteer@flowfestival.com

TEHTÄVÄKOHTAISET KUVAUKSET:
1. ALUEPYSTYTYS
2. ALUEVISUALISOINTI
3. SIIVOUS JA KIERRÄTYS
4. STAFF CATERING AND ARTIST CATERING
5. AKKREDITOINTI: GUEST, STAFF, VAPAAEHTOISET
6. JÄRJESTYKSENVALVONTA
7. RANNEKKEENVAIHTO
8. ASIAKASPALVELUTEHTÄVÄT FESTIVAALIVIIKONLOPUN AIKANA

1. Aluepystytys

Ulkona tapahtuvat fyysiset tehtävät pitävät sisällään aitojen pystytystä ja kantamista, banderollien kiinnitystä aitoihin, alueen kalustamista, siivousta ja esimerkiksi matotusta. Tehtävät vaihtelevat sen mukaan, missä vaiheessa festivaalin pystytystä vuorot ovat, mutta varaudu fyysistä jaksamista vaativiin ja likaisiin tehtäviin.

2. Aluevisualisointi ja aluemaisemointi

Aluevisualisointi sisältää festivaalialueen maisemahoito-, kalustus-, somistus- ja viherrakennustehtäviä. Pääosin ulkona tapahtuvat tehtävät koostuvat muun muassa erilaisten alueiden kalustuksesta, viher- ja kulkualueiden siistimis- ja huoltotehtävistä sekä puutarhatöistä kuten kasvien käsittelystä. Tehtävät vaihtelevat päivästä toiseen, mutta varaudu fyysistä jaksamista vaativiin ja likaisiin tehtäviin.

3. Siivous ja kierrätys

Siivous- ja kierrätystiimissä pääsee tekemään monipuolisia tehtäviä festivaalialueen viihtyvyyden ylläpitoon liittyen. Tässä tiimissä pysyt liikkeessä, pääset näkemään monipuolisesti festivaalialuetta ja kokemaan tapahtuman sykkeen askareiden lomassa! Varsinkin festivaaliviikonlopun aikana pääset Flow Festivalin keskiöön nauttien tunnelmasta ja upeasta musiikista vuorosi aikana. Siivouksen tehtävät vaihtelevat sen mukaan ovatko vuorosi ennen festivaalia, sen aikana vai sen jälkeen. Yleisempiä tehtäviä ovat esimerkiksi alueen siistiminen, pöytien ja pintojen puhtaanapito, matotettujen alueiden imurointi ja saippuan täydennys käsienpesupisteille.

Suurin tarve siivouksen ja kierrätyksen vapaaehtoisille on festivaaliviikonlopun 9.–11.8. aikana.

Vapaaehtoiset eivät siivoa festivaalin aikana asiakasvessoja.

4. Staff catering + artisticatering

Staff cateringin iloinen porukka on ensisijaisen tärkeässä asemassa ylläpitämässä hyvää fiilistä kaikkien työntekijöiden ja vapaaehtoisten tauoilla. Lounaalla ja päivällisellä otetaan ruokailijat vastaan ja huolehditaan ruokapisteen siisteydestä. Staff cateringissa on tarjolla mm. pientä purtavaa, voileipiä, juomia ja kahvia, ja näistä huolehtiminen kuuluu staff cateringin tiimin tehtäviin.

Artisticateringissa vapaaehtoiset avustavat backstagehenkilökuntaa muun muassa siivoamalla tiloja, kantamalla tavaroita sekä tekemällä varastojen täyttöjä ja inventaariota. Tehtävät sisältävät myös catering-henkilökunnan avustamista kahvin keittämisen ja juomien tarjoilun parissa.

Molemmissa tehtävissä asiakaspalvelu- ja ravintola-alan kokemuksesta sekä hygieniapassista on hyötyä

5. Akkreditointi: staff, guest, volunteer

Akkreditointi tarkoittaa vastaanottoa ja kulkulupien myöntämistä ja käsittelyä. Akkreditoinnissa vapaaehtoiset ovat ensimmäinen kontakti akkreditoinnin asiakkaille.

Staff- ja vapaaehtoisakkreditoinnissa huolehditaan pisteen vastaavien ohjeilla siitä, että jokaisella alueella työskentelevällä tai vapaaehtoiseksi tulevalla henkilöllä on oikeat kulkutunnisteet, passit, ruokaliput jne.

Guest-akkreditoinnissa vastaanotat Flow Festivalin kutsuvieraita, esimerkiksi medioiden edustajia ja huolehdit, että he saavat oikeat kulkutunnisteet. Kokemus asiakaspalvelu- tai akkreditointitehtävistä on suureksi eduksi kaikissa akkreditointipisteissä.

6. Järjestyksenvalvonta

Vapaaehtoiset järjestyksenvalvojat huolehtivat lähinnä festivaalikävijöiden ohjauksesta ja neuvonnasta sekä tarkastavat henkilökunnan tilojen sisäänkäynneillä kulkulupia. Vapaaehtoiset järjestyksenvalvojat toimivat myös avustavina silmäpareina alueella ja viestivät järjestyksenvalvonnasta vastaavan Securitaksen suuntaan poikkeavaisuuksista. Securitas perehdyttää vapaaehtoiset tehtäviin ja toimii vapaaehtoisten järjestyksenvalvojien vastaavina.

Järjestyksenvalvonnan vapaaehtoiset eivät joudu vaativiin järjestyksenvalvonnan tehtäviin eivätkä joudu selvittämään vaativia asiakastilanteita. Näistä vastaa aina Securitaksen henkilökunta.

Järjestyksenvalvonnan vapaaehtoisilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta tai järjestyksenvalvontakorttia. Securitas toimittaa jokaiselle vapaaehtoisille väliaikaisen järjestyksenvalvojakortin vuorojen ajaksi.

Järjestyksenvalvonnan vapaaehtoisvuorot ovat festivaaliviikonlopun 9.–11.8. aikana.

7. Rannekkeenvaihto

Rannekkeenvaihtopisteillä asiakkaan lippu vaihdetaan oikeaan ranneketyyppiin, joita on useita erilaisia. Tarkkuus ja nopeus sekä asiakaspalveluasenne ja -kokemus ovat hommassa eduksi. Rannekkeenvaihtopisteellä toimivana vapaaehtoisena osallistut Ticketmasterin järjestämään koulutukseen lipunlukijalaitteista ja lipputyypeistä.

Rannekkeenvaihdon vuorot ovat pääosin festivaaliviikonlopun 9.–11.8. aikana.

8. Asiakaspalvelutehtävät festivaaliviikonlopun aikana

Festivaalin aikana infotiimiläiset toimivat asiakaspalvelutehtävissä mm. festivaalin infopisteellä neuvoen ihmisiä ja vastaten heidän kysymyksiinsä, ohjaavat jonoja sisäänkäynnillä sekä kiertävät festivaalialueella vastaamassa festivaalikävijöiden kysymyksiin.

Flow Shopissa festivaalialueella myydään artistien fanituotteita ja Flow Festival -tuotteita. Vapaaehtoisten tehtävät sisältävät tuotteiden esillepanoa, asiakaspalvelua ja tuotteiden myyntiä. Kielitaito sekä kokemus asiakaspalvelusta ja kassatyöskentelystä ovat eduksi.

Reipas asiakaspalveluasenne sekä oma-aloitteisuus ovat asiakaspalvelutehtävissä eduksi.

Kaikki asiakaspalvelutehtävien vuorot ovat festivaaliviikonlopun 9.–11.8. aikana.