⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL ⟚⠅✹ #FLOWFESTIVAL ❂⩶ ❇✧ #FLOWFESTIVAL
Takaisin taidelistaukseen

CompanyWayneMcGregor&Jlin|SinjinHawke&ZoraJones

Ooppera
19:30
19:30

Flow Festival esittelee taidetta laaja-alaisesti ja monipuolisesti. Ensimmäistä kertaa Flow’n taideohjelma laajenee myös festivaalialueen ulkopuolelle, kun Flow vierailee Kansallisoopperassa. Nykytanssi, elektroninen musiikki ja audiovisuaalinen taide valtaavat Kansallisoopperan Alminsalin Flow Festivalia edeltävänä keskiviikkona ja torstaina 7. ja 8. elokuuta. Flow x Ooppera -tapahtumien liput maksavat 29-49 euroa ja ovat myynnissä Oopperan verkkokaupassa.

Iltojen huipentumana nähdään nykytanssiteos Autobiography Edits, joka on brittiläisen koreografi Wayne McGregorin ja yhdysvaltalaisen elektronisen musiikin visionääri Jlinin palkittu yhteisteos. Teoksessa esiintyy kymmenen Company Wayne McGregorin tanssijaa ja live-musiikista vastaava Jlin. Wayne McGregor tunnetaan yhtenä nykytanssin keskeisistä uudistajista ja virtuoosimaisesta työstään The Royal Ballet’n koreografina. Jlin on puolestaan niittänyt mainetta kokeellisen elektronisen musiikin kentällä ja kerännyt ympärilleen vankan seuraajakunnan.

Autobiography Edits on lyhennelmä vuoden 2017 lokakuussa ensi-iltansa saaneesta Autobiography-teoksesta. McGregor pohtii teoksessa ihmisyyttä ja itseyttä, elämää ja kirjoittamista sekä heijastelee muisteltua menneisyyttä ja spekulatiivista tulevaa. Jlin omaleimainen, monikerroksellinen ja kompleksinen musiikki tekee esityksestä erityisen vangitsevan.

Molemmat illat aloittaa Sinjin Hawken ja Zora Jonesin kokeellista elektronista musiikkia ja audiovisuaalista taidetta yhdistävä esitys, jossa tuottajina, DJ:nä sekä visuaalisina taiteilijoina ansioituneet Hawke ja Jones venyttävät klubikulttuurin rajoja ennennäkemättömällä tavalla. Taiteilijat hallitsevat musiikkia ja kuvaa liiketunnistustekniikan avulla ja muuntautuvat näytöllä esiintyviksi avatariksi. Huomaathan, että Hawken ja Jonesin esitys sisältää välkkyviä strobovaloja.

Alminsalin lämpiössä kuullaan illan aikana myös DJ-musiikkia. Flow x Opera -illoissa DJ-musiikista vastaavat keskiviikkona 7.8. Arttu Tolonen ja torstaina 8.8. Arttu Partinen. Partinen on yksi Mental Alaskan perustajista ja kokeellista musiikkia tekevä muusikko. Tampereella 20 vuotta sitten perustettu Mental Alaska tuottaa toinen toistaan kiinnostavampia ja rohkeampia kokeellisen musiikin konsertteja ja tapahtumia ympäri Suomea. Tolonen on Flow’n ohjelmaryhmän jäsen, muusikko ja musiikkitoimittaja.

FLOW X OOPPERA:

Company Wayne McGregor & Jlin: Autobiography Edits

Ohjaus: Wayne McGregor
Koreografia: Wayne McGregor yhteistyössä tanssijoiden kanssa
Musiikki: Jlin yhteistyössä Unsound Productionsin kanssa

Sinjin Hawke & Zora Jones Live A/V

Ke 7.8. ja To 8.8. ovet klo 18.30, showtime 19.30
Esitysten kesto n. 1h 30 min

Liput  maksavat 29-49 euroa ja ovat myynnissä Oopperan verkkokaupassa.

Flow Festival -lipun ostaneille, opiskelijoille, asepalvelusta tai siviilipalvelusta suorittaville henkilöille, nuorisolle (alle 20-vuotiaille) ja eläkeläisille Flow X Opera -liput ovat saatavilla alennettuun hintaan. Huomaathan, että alennetun hintakategorian lippuja on saatavilla rajoitetusti. Alennukseen oikeuttava dokumentti on esitettävä lipuntarkastuksessa tapahtumaan saavuttaessa.

waynemcgregor.com
planet.mu/artists/jlin/
fractalfantasy.net
oopperabaletti.fi