Taide-elämykset levittäytyvät Suvilahden jokaiseen kolkkaan

Flow Festivalin alue täyttyy tänäkin vuonna ajankohtaisesta ja ajatuksia herättävästä taiteesta. Aiemmin julkistetun galleria Forum Box -yhteistyön ja Laura Väinölän Altar of Attraction -teoksen lisäksi Aalto-yliopisto, Make Your Mark -galleria ja elokuvateatteri ja baari Riviera tuovat festivaalille mm. elokuvia, valo- ja videoinstallaatioita, graffititeoksia ja arkkitehtuuria.

Flow’n yhteistyökumppanin Aalto-yliopiston opiskelijat toteuttavat eri puolille festivaalialuetta seinämaalauksia, elokuvia, videoita, animaatioita, muotoilua, taidekasvatustyöpajoja ja arkkitehtuuria. Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat tekevät alueelle satametrisen seinämaalauksen. Tila- ja kalustesuunnittelun opiskelijat ovat suunnitelleet vehreän lounge-alueen, jonka yhtenä elementtinä on vuorokaudenaikojen mukaan muuttuva valoinstallaatio. Aalto-yliopiston opiskelijoiden kokeellisia ja rohkeita animaatioita näytetään Main Stagen ja Lapin Kulta Red Arenan screeneillä esiintyjien vaihtojen aikana. Lisäksi festivaaliyleisö pääsee tutustumaan arkkitehtuurin opiskelijoiden rakentamaan kolmikerroksiseen ja vaikuttavaan Kokoon-pientaloon. Sunnuntaina taidekasvatuksen opiskelijat tarjoavat lapsille kuvataidetyöpajan.

Make Your Mark on pysyvästi Helsingin Suvilahdessa toimiva taidegalleria, jonka kuukausittain vaihtuvat näyttelyt esittävät graffiti-, kuva- tai valokuvaustaidetta. Galleria tuo Flow’hun kahden kansainvälisesti tunnetun taiteilijan teokset. Suomen tunnetuin graffititaiteilija, EGS, maalaa Flow Festival -alueen kaasukelloon spraymaalilla suuren fluorivalossa loistavan maailmankarttateoksen. Teos on saanut inspiraation Kraftwerkin Computer World -kappaleesta. HuskMitNavn on Tanskan menestynein graffititaustainen taiteilija, jonka teokset kommentoivat satiirisesti niin politiikan kuin arkipäivän asioita. Hänen teoksiaan on mm. Tanskan Kansallisgallerian ja kuuluisan AroS-museon kokoelmissa. HuskMitNavn:n (MuistaMinunNimeni) The Print Show -näyttely nähdään Make Your Mark -galleriassa, ja lisäksi taiteilija maalaa Flow-alueelle muraalin.

Flow Festivalin Riviera Cinema Barissa esitetään elokuvia tänäkin vuonna. Riviera Cinema Barissa voi hengähtää kesken festarihälinän, uppoutua mukaviin rantatuoleihin ja riippukeinuihin sekä nauttia virvokkeita, klassikkokarkkeja ja popcornia. Tilan ulkopuolella palvelee terassi. Perjantaina esitellään Riviera-elokuvateatterissa syksyllä aloittava Teenage Kicks -esityssarja, joka tarjoaa parasta teininostalgiaa eri aikakausilta. Lauantaina vilkaistaan Riviera Arts -maailmaan, jossa esitellään palasia syksyn taidetarjonnasta. Sunnuntai-iltapäivä on esimakua syksyn parhaista lastenelokuvista Riviera Kids -teeman alla. Festari lopetetaan Rivieran kesäohjelmiston viimeiseen näytökseen, kun Kallio Noir jalkautuu festivaalille. Riviera Cinema Barissa näytetään myös lyhytelokuvia Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen opiskelijoilta.

Lue lisää Flow’n taideohjelmasta täällä.