Flow Festival täyttää Suvilahden festivaalialueen yhdellätoista ainutlaatuisella esiintymispaikalla, jotka kattavat massiivisia ulko- ja telttalavoja innostaviin ja tunnelmallisiin spektaakkeleihin sekä intiimejä sisä- ja ulkolavoja mieleenpainuviin hetkiin. Suurimman lavan, Main Stagen, edustalle mahtuu koko 25 000 henkilön festivaalikansa, kun pienimmät sopivat alle tuhannen hengen yleisön viihdyttämiseen. Tutustu lavoihin tarkemmin alla.

Main Stage

Kaikki tiet vievät päälavalle, joka nousee keskelle festivaalialuetta. Flow’n katseita vangitseva Main Stage sijaitsee keskeisellä paikalla festivaalialueen sydämessä, ja on täten sopivan kulkumatkan päässä sekä hyvällä näköetäisyydellä lähes miltä puolelta festivaalialuetta tahansa. Flow’n klassisella ulkolavalla on vuosien varrella nähty musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä ja koettu unohtamattomia Flow-elämyksiä.

Lapin Kulta Red Arena

Flow Festivalilla 2016 ensi kertaa nähty jättimäinen esiintymisteltta on yksi festivaalialueen kiintopisteistä. Kayam-valmistajan jopa 20 metriin nouseva lippulaivateltan sisällä oleva lavarakenne on kokoluokaltaan vastaava kuin festivaalin päälava. Lähes viisitoista tuhatta henkilöä vetävä teltta on akustoitu sadalla varta vasten Flow’hun suunnitellulla Soften-akustiikkalevyllä, jotka henkivät installaatiomaisesti Bond-suunnittelutoimiston luomaa festivaali-ilmettä.

Bright Balloon 360° -lava

Bright Balloon 360° on kuin Flow Festivalin sykkivä sydän. Lava syntyi viisi vuotta sitten kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tuloksena ja on sittemmin muodostunut Flow Festivalin yhdeksi tunnusmerkeistä. Persoonallinen, pallokattoinen lava on ulkomuotonsakin puolesta kuin oma planeettansa, jolla tunnelma on aina lumoavan virittynyt ja intiimi, ja takaa yleisölle kylmät väreet ja ainutlaatuisen keikkakokemuksen. Vuoden 2017 Flow Festivalilla lava siirtyi täysin uudelle alueelle ja samalla lavan istumakapasiteetti tuplaantui yli 1 600:aan samalla kun kulku katsomoiden ylätasoille helpottui uusien porrastornien avulla. Bright Balloon 360° on tapahtumatekniikkapalveluja tarjoavan Bright Finlandin nimikkolava.

Zalando Black Tent

Tiiviissä ja tunnelmallisessa Black Tentissä on tunnetusti aina fiilis katossa. Vuonna 2017  Black Tent uudistui, ja hopeisena hohtavaan, mustaksi sisustettuun Zalando Black Tentiin mahtui aiempiin vuosiin verrattuna tuhansia katsojia enemmän. Nimekkäät artistit vetävät lähes poikkeuksetta teltan täyteen yleisöä, joten näille keikoille kannattaa suunnata ajoissa varmistaakseen aitiopaikan festivaalin menevimmiltä keikoilta.

Voimala

Vanha voimalaitos on Suvilahden rakennuksista suurin. Yli tuhannen neliön avara sali toimii Flow Festivalin virallisena teknopyhättönä. Tummaksi sisustettu, lasereiden halkoma tila luo täydelliset puitteet elektroniselle musiikille, jolla on vahvat perinteet Flow’ssa.

Resident Advisor Front Yard

Flow Festivalin Backyardilta tuttu klubimusiikin konsepti siirtyi vuonna 2017 uudelle alueelle. Vehreä Resident Advisor Front Yard tarjosi entistä suuremman tilan nauttia elektronisen musiikin huippunimistä. Front Yardilla bileet rajautuvat lukuisien merikonttien keskelle ja upea vaijerikate valoineen vie lavan uusiin ulottuvuuksiin.

Tiivistämö (The Other Sound)

Kaasukellojen läheisyydessä, vanhojen voimalaitosrakennusten keskellä sijaitsevassa Tiivistämössä on oma rosoinen fiiliksensä. Hieman pienemmän pinta-alansa vuoksi Tiivistämö mahdollistaa intiimin ja tiiviin tunnelman, sekä ainutlaatuisia kulttuurikokemuksia festivaalivieraille. Tilan kapasiteetti on rajallinen, joten kehotamme saapumaan keikkapaikalle ajoissa. Tänäkin vuonna Tiivistämön valtaa The Other Sound -ohjelmakokonaisuus, joka keskittyy kokeellisen musiikin aarteisiin.

Red Garden

Vuoden 2017 Flow Festivalilla esitelty Red Garden lunasti paikkansa Flow’n uutena bailukeskuksena. Red Garden on häkellyttävä visuaalinen kokemus symbioosissa ikuiseen väriin, punaiseen. Red Garden on sopivassa suhteessa Twin Peaksia sekä kuolleen madridilaisen rouvan huvilaa, jossa puut ovat kasvaneet sisään sen punaisessa samettisessa olohuoneessa. Red Gardenissa tapaat punaisen yöelämän ja sen punaiset hahmot.

Backyard

Backyard on rauhoittumisen keidas, jossa festivaalikävijät voivat hengähtää ja nauttia rentouttavasta tunnelmasta. Uudistetulla Backyardilla kuullaan mystisiä ja meditatiivisia soundeja eturivin kotimaisilta ja kansainvälisiltä DJ:iltä, minkä lisäksi alueella saadaan nauttia joogasta, raakaruoasta ja taiteesta. Flow’n Perhesunnuntai tuo Backyardille ohjelmaa myös lapsille ja perheille.

Vinyl Market

Helsinkiläinen levymerkki ja festivaali We Jazz toteutti yhteistyössä Flow Festivalin kanssa vuoden 2017 festivaalille uudenlaisen viihtymisalueen ja kunnianosoituksen vinyylikulttuurille Bright Balloon 360 -lavan läheisyyteen. We Jazz toi mukanaan valikoidun joukon vinyylijulkaisuihin panostavia levymerkkejä sekä Suomesta että ulkomailta. Vinyl Marketiin osallistuvien lafkojen DJ:t soittivat laatumusaa vinyyliltä, levykauppa tarjoili valikoituja helmiä labeleiden katalogeista, ja lisäksi esillä oli levynkansitaidetta. Festivaalivieras saattoi lisäksi käyttää paikalla olevaa kuuntelupistettä omaan musiikkihetkeensä, ja tilata levyostoksilleen lähetyspalvelun. Vinyl Marketin tuntumassa sijaitsee Lanson Champagne Bar, ja alueen kalustuksesta vastaa Eero Aarnio Originals.

Riviera Cinema Bar

Helsingin Harjukadulle avattu riippumaton elokuvateatteri Riviera on nähty jo muutamana vuonna popup-konseptilla Flow’ssa. Riviera Cinema Bar on oikea valinta paitsi elokuvan myös rehellisen viihtymisen ystävälle. Kaipaatpa sitten virkistävää viisasten juomaa, neuvoa antavaa elokuvaelämystä, eksynyttä ystävää tai vaikkapa vain kunnon nauruja, festarivieraan kestittämiseen intohimoisesti suhtautuva Riviera Cinema Bar tietää, kuinka iloluontoista festarikansaa hellitellään.