Pasi Rauhala: Wires – Pride & Wormhole in Flow


Pasi Rauhala on mediataiteilija, joka käsittelee taiteessaan mm. identiteettiä, ihmisenä olemista ja omaa paikkaa maailmassa. Rauhalan teokset ovat tilallisia ja syntyvät usein katsojan läsnäolosta erilaisin sensorein ja nykyteknologiaa hyödyntäen. Viime aikoina hänen taiteensa materiaaleina ovat olleet 3D, video, valokuva, installaatio ja performanssi.

Wires – Pride, 2017
Wires -teossarja keskittyy ihmisiin. Mikä yhdistää ja erottaa meitä? Miksi ja mihin kokoonnumme ja minkä puolesta? Sarjaa varten Rauhala on skannannut ihmisiä eri puolilla maailmaa paikoissa ja tapahtumissa. Matkalla hän on huomannut kuinka ihmiset laumaeläiminä vaeltavat samoihin paikkoihin aina uudelleen ja uudelleen. Saman nähtävyyden äärellä on aina uusi ryhmä toisilleen tuntemattomia ihmisiä ainoana yhdistävänä tekijänä halu nähdä ja kokea – kuvin todistaa olemassa olonsa. Mielenosoitukset keräävät samanmieliset tuntemattomat ihmiset yhteen. Voiko skannatuista hahmoista lukea minkä äärellä he ovat ja minkä puolesta tai mitä vastaan pelkästään vaatetuksen värien ja olemuksen perusteella? Flow’ssa nähtävä Wires – Pride on kaksikanavainen videoteos, jonka materiaali koostuu Pride-kulkueen värikkäistä ihmisistä sekä yhdenvertaisuutta vastustavista tummista hahmoista. Teoksessa ihmiset ovat saaneet uuden olomuodon, jonka vuoksi niiden kohtaamisesta seuraa yllättävä visuaalinen maisema.

Wormhole in Flow, 2017
Flow’n madonreikä on hypoteettinen suljetun aika-avaruuden ilmentymä. Tämä mustan aukon luoma oikopolku muuttaa galaktisen pölyn liikerataa. Madonreiällä on kaksi suuta, jotka yhtyvät yhteen tunneliin. Ainetta voi kulkea suuaukosta toiseen menemällä tunnelin läpi. Flow’n madonreikä on syntynyt voimalaitoksen seinään ja siinä oleva puoliavoin rappukäytävä sinkauttaa materian uuteen suuntaan.

pasirauhala.fi
Forum Box