ELOssa! – ELOn uusimmat opiskelijaelokuvat


Näytös esittelee uusia opiskelijaelokuvia Aalto-yliopiston Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselta. Mukana on sekä fiktiivisiä että dokumentaarisia teoksia ja yksi animaatio. Lyhytelokuvat esitetään Flow’n Cirko-salissa Riviera Cinema Barissa lauantaina klo 15.45 alkaen.

  • KIRJEITÄ KOTIIN (Letters Home), dokumentti, 2017, dir. Anna-Karin Grönroos, 15 min, 16:9
  • BRING YOUR CHILD TO WORK, animaatio, 2017, dir. Christina Lassheikki, Jenni Nylander, Pauliina Parjanen, Riku Savikko, Jade Woods, Vilma Väisänen, 8 min, 1:1,85 (16:9)
  • SYNTYMÄVIKA (Born Wrong), fiktio, 2016, dir. Kaisa El Ramly, 19 min, cinemascope
  • NOWHERE, dokumentti, 2017, dir. Alvi Pakarinen, 22 min, cinemascope
  • LUOKKAKOKOUKSEN JÄLKEEN (After the Reunion), fiktio, 2017, dir. Kirsikka Saari, 14 min, 16:9

KIRJEITÄ KOTIIN

dokumentti, 2017, ohj. Anna-Karin Grönroos, 15 min

Kuusi alaikäistä turvapaikanhakijaa Afganistanista ja Irakista kirjoittavat kirjeen läheiselleen kaukaisesta Suomesta. He ovat selvinneet pitkästä matkasta ilman huoltajaa. Täällä on turvallista, mutta matka ei ole ohi. Vielä on epävarmaa, onko tämä se maa, jossa joskus voi perustaa oman perheen. Kirjeet täyttyvät kysymyksistä, kaipuusta, hämmennyksestä ja toivosta.

BRING YOUR CHILD TO WORK

animaatio, 2017, ohj. Christina Lassheikki, Jenni Nylander, Pauliina Parjanen, Riku Savikko, Jade Woods, Vilma Väisänen, 8 min

Lapsi saapuu koulusta repussaan ilmoitus Lapsi mukaan töihin -päivästä vanhemmille. Hän kuluttaa aikaa kotona koiransa kanssa, kunnes vanhempi vihdoin saapuu kotiin – ja vie lapsensa hieman erilaiselle tutustumiskierrokselle työpaikalleen.

SYNTYMÄVIKA

fiktio, 2016, ohj. Kaisa El Ramly, 19 min

Syntymävika on hetki kahden siskoksen elämässä, jossa he joutuvat kohtaamaan toisensa yhteisellä taksimatkalla. Lapsuudessa muodostunut riippuvuussuhde herää henkiin heidän matkatessaan muistoissaan aikuisuudesta lapsuuteen. Onko pakko hyväksyä toinen ihminen, voiko lapsena muodostunutta sisarussuhdetta enää aikuisena muuttaa?

NOWHERE

dokumentti, 2017, ohj. Alvi Pakarinen, 22 min

Koti ei ole maantieteellinen käsite. Ydinperhe ei ole elämän ydin. Se mikä ajaa ihmistä, on se, miten, missä ja kenen kanssa hän viettää lyhyen aikansa tässä elämässä.

LUOKKAKOKOUKSEN JÄLKEEN

fiktio, 2017, ohj. Kirsikka Saari, 14 min

”Mikä juttu sekin on, että ihmisestä tulee enemmän oma itsensä kun se vanhenee? Vähemmän. Sitä on vähemmän oma itsensä.” Viisikymppinen Saila (Sari Siikander) herää luokkakokouksen jälkeisenä aamuna entisen koulukaverinsa Esan (Petteri Pennilä) vierestä. Sailan yllätykseksi Esa muistaa hänestä asioita, jotka hän itse oli jo unohtanut.