Goldfrapp, Death Grips, The Afghan Whigs ja monia muita Flow’hun

Flow Festivalille on kiinnitetty jälleen useita mielenkiintoisia kansainvälisiä ja suomalaisia huippuartisteja. Flow’hun saapuva Goldfrapp sekoittaa musiikissaan syntikkapoppia, folkia, glamrockia ja ambientia elektroniseen musiikkiin. Brittiduo, jonka muodostavat Alison Goldfrapp ja Will Gregory, julkaisee seitsemännen albuminsa Silver Eye ensi viikolla. Goldfrapp on vuonna 2000 julkaistusta debyytistään lähtien venyttänyt musiikissaan rohkeasti genrerajoja, ja ottanut kappaleissaan kaiken irti Alisonin lumoavasta lauluäänestä.

Kokeellisen hiphopin mielenkiintoisimpiin kokoonpanoihin kuuluva yhdysvaltalainen Death Grips esiintyy elokuussa Flow Festivalilla. Rockia, hiphopia, dancea ja räppiä punk-asenteella upeaksi meteliksi sekoittava Death Grips on kerännyt vuosien varrella faneja moninaisten musiikkityylien kuuntelijoista. Kriitikot ovat kutsuneet kokoonpanoa hiphopin tulevaisuudeksi ja 2000-luvun ensimmäiseksi aidosti tärkeäksi bändiksi.

The Afghan Whigs on yksi 90-luvun merkittävimpiä yhdysvaltalaisia alternative rock -bändejä. Vuonna 1986 perustetun kulttibändin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Debonair, Gentlemen ja Conjure Me. Useat 2000-luvun suosituimmista rockyhtyeistä ovat nimenneet The Afghan Whigsin musiikilliseksi esikuvakseen. Yhtye julkaisee uuden albumin toukokuussa Sub Popin kautta.

Muita uusia Flow-artisteja ovat elektronista tanssimusiikkia ja industrialia yhdistelevä belgialainen Front 242, juuri ylistetyn From The Bed And Beyond -albumin julkaissut Astrid Swan, ruotsalaisräppäri Silvana Imam sekä kotimaisen hiphopin huippunimet Gasellit ja Kube. Lisäksi Flow’ssa nähdään Monsp Records 20 vuotta -erikoiskeikka, jolla lavalle nousevat mm. Ruudolf, Karri Koira, MC Notkea Rotta, Eevil Stöö, JVG, Kube, Loost Koos, Kemmuru, DJ Kridlokk, Ritarikunta, Likanen Etelä, SMC Lähiörotat, Stepa sekä Tuuttimörkö.

Tutustu kaikkiin artisteihin täällä.